Hem

 

 

Bor du ihop med en psykopat?

Nedan ett sammandrag och snabböversättning av ett inlägg skrivit av anjalichugh, What if the Person You Love is a Psychopath Här - Vad händer om personen du älskar är en psykopat? (Obs! 'han' kan ersättas med 'hon'.)

"Vad kan vara värre än att vakna upp en morgon, klar i huvudet, och inse att personen som du tänkte spendera resten av ditt liv tillsammans med är en lömsk psykopat? Jag kritiserar inte dig för att du inte upptäckte hans psykopatiska drag medan du dejtade honom för jag är säker på att han trollband dig med sin charm och hans överlägsna attityd. Det är så här som dessa individer uppträder ute bland andra människor. Det är nästan omöjligt att se djävulen som gömmer sig bakom masken. Men när du väl upptäcker vad det är för någon individ som du har att göra med så är det oftast försent.

Hur kan du veta om personen som du lever ihop med är en psykopat?

1. Han saknar förmågan att känna någon annans smärta. Han kan hur som helst låtsas/fejka att han gör det.

2. Han får ett sadistiskt nöje av att "tända elden" så att säga, att sätta upp personer mot varandra för att sedan på ett slugt sätt slingra sig ur situationen som om han inte hade något med det hela att göra.

3. Vanligtvis så är han en kontroll freak. Allt han är intresserad av är att ha dig alldeles ensam för sig själv. Om du har vänner (speciellt av det motsatta könet) och en familj som du tycker om att vara tillsammans med så kommer du förr eller senare att tvingas välja mellan dem och den "käre psykopaten". Beror på hur desperat du är att klamra dig fast vid denna hopplösa relation.

4. Generellt sett, så försäkrar han dig om att han älskar dig över allt annat här på jorden men det dröjer inte så länge för än du upptäcker att hans ord är meningslösa och att ord och handling går inte hand i hand. De sätt som han kontrollera dig på förgiftar / förändrar hela din personlighet, ditt självförtroende, självtillit och självkänsla. Det dröjer inte så värst länge heller för än du slutar du tro på din egen förmåga och styrka, eller skall jag säga, du glömmer bort vem du igentligen är. Du märker också hur du drar dig undan grupper av människor, får svårt att prata med andra, omedvetet så begränsar du dig själv genom att tro att du inte är duger till något eftersom du inte ser något resultat av dina ansträngningar, du lever ständigt med en ovisshet och rädsla för att konfrontera denne oförutsägbara individ som han igentligen är. Om så är fallet så har han redan ödelagt din mentala hälsa till den milda grad att du alltid känner dig osäker, på dig själv och allt du säger. Jag är helt säker på att du inte vill reta upp psykopaten, speciellt då du tvingas leva under samma tak som honom och sova i samma säng.

5. Han får ett perverst nöje av att ha sex med dig, speciellt om du inte vill. Vad skulle kunna tillfredställa honom mer än att kunna skada din ära och krossa din inre styrka? Du är bara en av hans prisade ägodelar som förväntas att le vid matbordet och infinna dig i sängkammaren när han så vill, lägg därtill att vara en god mor till hans barn (om ni har några). Sådana individer saknar också förmågan att älska sina egna barn vilket gör det än svårare för partnern att tillgodose barnens känslomässiga behov eftersom denne är misshandlad, psykologiskt, känslomässigt och i vissa fall även fysiskt.

6. Han är fullständigt okänslig vad gäller din smärta och känslomässiga behov. Han tycker att han har gett dig allt det som du vill ha, vare sig det gäller ett hem, mat eller kläder och om du ändå inte är nöjd så anser han att måste det vara något fel på dig och din moral, du är förmodligen en hora enligt hans standard som inte kan nöja sig med en man. Bli inte förvånad om du en vacker dag börjar ifrågasätta din egen moral eftersom sådana individer är experter på att köra sin partners självkänsla i botten.

7. Om i fall du finner mod att tala om för honom att du vill avsluta relationen, så kommer han att göra allt i sin makt för att se till att så inte sker eftersom detta inte främjar honom. Han tänker inte låta någon annan skada hans ego, inte ens du. Hur som helst, om du lyckas lämna honom, så kommer han att fortsätta att plåga dig eftersom han vill inte att du skall vara lycklig, oavsett om du är ensam eller med någon annan. Hans sjuka hjärna signalerar till honom att hålla fast vid dig även om det innebär att han måste åsidosätta sitt eget liv. Han vill att du skall tro på att han älskar dig men i verkligheten så har han ingen aning om vad kärlek är. Kärlek för honom handlar om att 'binda' dig fast vid honom.

8. Hela relationen handlar om honom, hans lycka och hans regler; du finns inte. Ingenting handlar om dig. Du skall leva ditt liv på hans villkor. Du skall vara glad och nöjd med det liv han erbjuder dig, utan att klaga eller vara missnöjd; enligt honom så finns det ingen anledning till att du inte skulle vara glad och nöjd i den värld som han har skapat åt dig eftersom han saknar förmågan att kunna se relationen ur en annan synvinkel. Enligt honom så har han rätt och alla andra har fel.

9. Han har en tendens att hålla fast vid allt han äger oavsett om det handlar om saker, pengar eller människor (som han tror) att han älskar; han vet inte hur man släpper taget. Du kan känna att han är helt okänslig, omänsklig och oförbätterlig när han utan någon medkänsla trampar på dina känslor och tvingar dig att leva ett liv som begränsar, att du som människa växer och mognar och som förstör dina mål och drömmar. Sa jag drömmar? Försök inte förklara för honom att du har egna drömmar för du skall inte ha ett eget liv utan honom.

10. Han förväntar sig att du skall vara vid hans sida när han är bjuden på middag eller till ett party men förvänta dig inte att han gör detsamma om ni är bjudna till en av dina vänner. Även om han följer med så är du hela tiden på spänn eftersom du inte vet vad som kan komma att göra honom arg. På vägen hem så kan du ångra dig att ni gick till festen och önska att ni stannat hemma. När allt kommer omkring, varför gå på en fest när du hela tiden har ett svärd dinglande ovanför ditt huvud och därför inte kan vara dig själv och ha roligt. Det slutliga resultatet blir att ditt sociala liv dör och du begraver det med dina egna händer i ett hörn av ditt värkande hjärta.

Jag hatar att säga det, men det går inte att "bota" psykopater. Sådana individer är obotbara och de går inte att behandla dem. Lägg därför inte ditt liv i händerna på någon som är oförutsägbar och som inte går att lita på. Se upp för de farorna, det är ditt liv som står på spel!"

Om du vill bli av med psykopaten, så tag gärna del av Claudia Moscovici's inlägg nedan, Hur du tar dig ur en relation om din partner är en psykopat (30 mars 2011) Att vara uppmärksam på; tala aldrig om för psykopaten att du tänker ge dig av - det kan leda till att du mister ditt liv. Man måste förbereda sig noga och sedan hålla sig till 'regeln' - Ingen Kontakt!

Claudia Moscovici's bok, Dangerous Liaisons: How to Identify and Escape from Psychopathic Seduction finns nu ute i handeln. För mer information, Klicka Här

(Oktober 12, 2011)

"Jag längtar någonstans"

"Det var en successiv hjärntvätt. Jag är välutbildad och trodde att jag var stark och självständig, men jag bröts ned", det sade Helena Berggren i en intervju för ett par månader sedan. Hon har nyligen kommit ut med en bok för att hjälpa andra som lever i desruktiva/farliga relationer. Boken heter, Jag längtar någonstans . . . men jag vet inte vart. Mer läsning;
Hon vill hjälpa andra fly från hot och våld (Sept. 21, 2011) Här
En viktig bok både för drabbade och proffs… (Okt. 28, 2011) Här
Mer info; Höstens böcker Här Adlibris Här Bokus Här

Ny sida av intresse; "Varningstecken - Om verbal och psykisk misshandel" Klicka Här där du bl.a., kan läsa om passiv aggressivitet Här, manipulation Här och normaliseringsprocessen Här Att notera, sidan är mycket bra och informativ, hur som helst så börman ta följande citat, "Enligt Kunskapsbanken på Nationellt Centrum för Kvinnofrid är över 90 % av förövarna män.", med en nypa salt och det eftersom kvinnors våld inte är lika synligt. Sanningen är mer än troligtvis att det handlar om en 50/50 fördelning.

Det kan gå mycket illa om du stannar
John Allan hade varit tillsammans med sin flickvän, advokaten Cheryl Lewis i sju år när han under deras semester i Egypten 1998 lade cyanid i hennes drink och på så sätt mördade henne. Cheryl uppenbarligen "hjärntvättad" och manipulerad trodde att hennes pojkvän älskade henne även då bl.a., hennes pappa uppenbarligen hade genomskådat monstret och varnat henne för honom. Mer läsning;
Döden på Nilen Här
Social Predators: With Friends Like These Who Needs Enemies? Här
A 'devious and very dangerous' man (2000) Här

Att uppmärksamma; Psykopater anser sig berättigade till att bestämma över andra/andras liv. Desto mer du vet, ju bättre kan du skydda dig själv, dina närmaste och dina medmänniskor.

Psykopaten håller kvar sitt "offer" genom att varva ondska med "vänlighet"
Mer info. se bl.a., nedan inlägg Hjärntvätt (15 april, 2011); När du älskar din misshandlare: Stockholm syndromet och traumabindning/när "offret" fäster sig vid våldsverkaren, (1:e april, 2011) och Psykopaten gör dig "tokig" (Sept. 30, 2011)

(Dec. 25/27, 2011)

 

Upp (till toppen)


 

.Innehållet på dessa sidor är skyddat under internationell copyright lag och får inte kopieras eller reproduceras i någon form utan skriftlig tillåtelse från; EVAH.org Materialet är enbart i informationssyfte och skall inte användas som medicinskt underlag. © Copyright evah.org 2003-2013