Hem

"DMCA Takedown & the Digital Millennium Copyright Act "
Klicka Här

Exposing Online Predators & Cyberpaths

STOP cyberbullying

Internet Predators:
The Cyberpath and Cyberstalking

Polis sexchattade med 14-åring (Nov. 2012) Här Här Här

 

Cyberpater

Om "rovdjur"/psykopater som "jagar" ute på nätet. Lär dig så mycket du kan i syfte att försöka skydda dig själv.

Sidan är under uppbyggnad - senast uppdaterad April 30, 2013

 

Regel nummer 1:

Ge ALDRIG ut personlig information till någon som du inte känner eller inte haft en längre relation med. Även då, så kan det vara viktigt att hålla inne med information om dig själv.

"Unless you are 100% completely comfortable about this person, don't give away any personal information. Even then, it is a good idea to keep important information to yourself. (if they do this - they are PROFILING you, MIRRORING you and BRAINWASHING you!)"
Mer info., Exposing Online Predators & Cyberpaths Klicka HÄR

Flertalet människor tror att resten av mänskligheten är precis som de själva är, har ett samvete och kan känna empati. Så är inte fallet och det är något som var och en måste få upp ögonen för. Nedan är bara ett exempel på hur lättmanipulerade och lättlurade människor i allmänhet är.
Stalking Privacy on Facebook, One Psycho at a Time Här

Uppdatering 18 mars, 2013.

Den misstänkte förövaren namnges av sidan Exponerat, Häktade Hans Joakim Furublad drev 13-åringen till självmord Här

Om du är godtrogen, så kommer du att råka väldigt illa ut förr eller senare. Alla vill dig inte väl. Lär dig därför att tänka kritiskt, ställ frågor och framförallt, tag reda på fakta själv.

Förföljd och trakasserad på nätet (Cyber Stalking)

Den här typen av våldsverkare är känd för att vara ute och "jaga" på nätet. Ni som ”chattar” bör därför vara mycket uppmärksamma på detta eftersom det kan leda till en rad olika otrevligheter så som att bli " bombarderad " av en massa hotfulla mejl eller på annat sätt terroriserad. Den här typen av våld kan även leda till självmord. S.k., "Cyberpater" (psykopater i cyberspace/på nätet) är mycket FARLIGA! Följ gärna nedanstående råd för att skydda dig själv. Om du/ni har barn, så lär dem att alla människor har inte ett samvete och dessa njuter av att skada/döda andra.

  1. Ge aldrig ut din adress, telefonnummer eller annan detaljerad information om dig själv som gör det möjligt för någon att identifiera dig. Du vet inte vem det är som du "pratar" med!
  2. Försök att hålla all personlig konversation med andra så generell som möjlig.
  3. Var inte allt för öppen, du vet aldrig vem som kan få ta del av informationen.
  4. Gå på din ”magkänsla”. Om en person får dig att känna dig obekväm så dra dig ur konversationen. Börja i stället ”chatta” med en vän, om en sådan finns i samma ”chatt rum” för att slutligen inte uppmärksamma personen i fråga alls. Om du inte kan göra dig kvitt individen så bara säg hejdå och lämna "chatt" rummet.
  5. Var mycket uppmärksam på personer som tycks utge sig för att vara allt för lik dig, d.v.s. återspeglar dina intressen och värderingar. Detta är oftast bara ett sätt att få dig att fastna på "kroken" och en välkänd metod som används av t.ex. psykopater, vilka är extremt manipulativa. En "själsfrände"? En "räddare i nöden”? Se upp! Se även upp med personer som tycks visa dig allt för mycket uppmärksamhet/vara allt för intresserad av dig eller t.ex. ger dig allt för många komplimanger. Den här typen av våldsverkare är känd för att kunna "bre på"/"smöra" - fastna inte på "kroken".

Internet är en ny ”plats” där allt från trakasserier till ekonomiska brott begås. Enligt det Brottsförebyggande rådet (BRÅ) så har t.ex. ärekränkningarna på nätet ökat med 30% sedan år 2000. Gällande Internet och brott så kan man läsa följande artikel på deras hemsida, Internet - ett samhälle utan närpolis , Apropå/4/2005 (senast uppdaterad 2006-11-24) Klicka Här

"Makt, kontroll, dominera och tvinga till lydnad."
Cyberbullying on the Internet Klicka Här

"sadism refers to the intentional infliction of psychological or physical suffering on a conscious victim"
(Kapitel 18. Psychopathy and Sadism, sid 462), Psychopathy and Sadism: Interpreting Psychopathic and Sadistic Behavior in the Crime Scene. Författare; Brent E. Turvey

"Stalkers who are also psychopaths, Meloy says, experience only low levels of empathy or an absence of it altogether.  Their relationships tend to be sadistic, based in power over others." 
Klicka Här

”Säker på nätet? En handbok för föräldrar och andra vuxna”
(På Svenska)
Klicka Här

Upp (till toppen)

Innehållet på dessa sidor är skyddat under internationell copyright lag och får inte kopieras eller reproduceras i någon form utan skriftlig tillåtelse från; EVAH.org Materialet är enbart i informationssyfte och skall inte användas som medicinskt underlag. © Copyright evah.org 2003-2013