Hem

 

 

Den sadistiske psykopaten
*Termen "offer" skall inte tydas som nedlåtande utan används endast för att beskriva personen som fått agera "måltavla" för våldsverkarens vrede. Inlägget uppdaterat 12/13 juli, 3011 däribland gällande corruptio, se nederst.

 

Är psykopater sadister som njuter att skada andra? Svar ja. Dessa hänsynslösa individer som saknar ett samvete njuter faktiskt av att skada och döda, något vi f.ö. även har "bildbevis" på i dag, se Här Alla som har råkat ut för en sådan gravt störd individ är väl medvetna om den ofattbara ondska som dessa individer besitter. Att tillintetgöra andra genomsyrar allt de gör eftersom detta får dem att 'må bra'/känna sig allsmäktiga.

Dr. Leedom som själv råkat illa ut skrev bl.a.i sitt inlägg från 2008 följande; (en snabböversättning) "Många som har råkat ut för en psykopat utvecklar en allmän misstro mot andra människor. Denna misstro är förståelig eftersom det kan vara svårt att avgöra om någon annan är psykopat eller inte. Hur som helst, att gå genom livet och inte kunna lita på andra är inte ett behagligt sätt att leva. De som fallit offer vill därför i detalj lära sig om psykopater så att de kan identifiera de individer vilka man inte kan lita på för att sedan kunna lita på alla andra."

"En anledning bakom denna sida är att lära människor att identifiera psykopater. Psykopater är patologiska lögnare som vill framstå som att vara experter inom en rad olika områden.  De manipulerar andra och generellt sett, så anser de sig vara överlägsna alla andra. De saknar saknar ånger och tycks inte bry sig om den smärta som de orsakar andra.  Faktum är, de tycks njuta av att tillfoga andra skada."

"Att njuta av att skada någon annan kallas för sadism. Sadism handlar vanligtvis om att orsaka någon annan fysisk smärta.  Hur som helst, psykopater tillfogar andra all slags smärta, de skadar andra bl.a. ekonomisk, känslomässigt, psykologiskt och socialt. För att sammanfatta, psykopatens "jobb/uppgift" är att reducera andra människor till ingenting/"nollor", för att sedan ta äran för sin prestation. Jag har precis beskrivit psykopatens viktigaste personlighetsdrag."

  "Många av er säger troligtvis, "det där beskrev precis min". Men är du nöjd? Du känner dig troligtvis inte nöjd eftersom du undrar varför. Varför skulle någon vilja göra någon annan illa?  Om du upptäcker svaret till "frågan varför" så kan du återå till att lita på alla andra eftersom du då förstår psykopatens sjuka motiv.."

"Normala människor njuter inte av att se andra lida, eller? Det är här som en del fastnar, eftersom de hoppas på att leva länge nog så att de själv kan se psykopaten lida. Jaha, om du kan njuta av att se någon annan lida, vad är det då som skiljer dig från psykopaten?  Om vi tittar närmare på varför vi skulle njuta av att se psykopaten lida så ser vi att det finns två grundläggande orsaker till detta. En är hämnd och den andra är vår förmåga att betrakta psykopaten som "omänsklig". Om en psykopat inte är mänsklig så är det helt OK att ta en privat stund och njuta av den hämnd vi har fantiserat om."

Det finns därför två grundläggande färdvägar till sadism. Motivet bakom den första handlar om makt och den andra om hämnd, dvs. ta tillbaka den makt som någon stulit från oss. Motivet bakom makt kallas även för social dominansdrift Här Drivkraften bakom hämnd är när en person ser en annan som omänsklig eller som att de "förtjänar det". Intressant nog så använder psykopaten bägge. Jack Levine har skrivit en hel del om psykopater och deras syn på våld Här  Psykopater drivs av ett maktbegär och njuter därför av att skada eftersom detta bekräftar att de är på väg att få den makt de eftersträvar.

Flertalet av oss har sett psykopatens sadistiska sida så vi förstår att det är något som felar vad gäller empati. Empati borde leda till sympati vilket gör att man inte njuter av att se någon annan lida. Heilburn, i en studie från 1982 kom fram till att psykopater faktiskt har empati vilket gör att de njuter än mer av att skada sitt/sina offer HärI en annan studie från 2008 så upptäckte forskaren Jean Decety, University of Chicago, att "njutningscentrat" i hjärnan på unga psykopater 'lyste upp' då de såg någon annan lida. Med andra ord de njöt av att se någon annan lida. Än mer så fann man inget som tydde på att psykopater saknar empati. (Eget inlägg: se även följande; Psychopathy, Brain Damage And Empathy (26 jan., 2011) Här samt, Dr. Simone G. Shamay-Tsoory studie visar på att det finns två olika 'typer' av empati, Two systems for empathy: a double dissociation between emotional and cognitive empathy in inferior frontal gyrus versus ventromedial prefrontal lesions Här)

Även då normala människor under vissa omständigheter kan uppvisa en sadistisk sida så betyder detta inte att de är psykopater. Psykopatens sadism härstammar från ett oerhört maktbegär. Det är helt OK att då och då vilja ha makt men varje vaken minut skall inte handla om att få makt över andra. Man bör därför vara uppmärksam på individer som uppvisar ett stort maktbegär. Välbalanserade människor njuter mer av kärlek och ömhet än makt och kontroll. Var därför uppmärksam på hur människor behandlar varandra. Är det bakomliggande motivet för deras handlande baserat på kärlek/omsorg eller söker de makt? Slutligen så vill jag uppmana så många som möjligt att inte inhandla media som innehåller våld eftersom det frambringar det värsta hos oss alla, inte minst hos de barn som befinner sig i riskzonen."
För att läsa hela inlägget Klicka Här

Psykopater njuter alltså av att tillintetgöra andra eftersom detta får dem att känna sig allsmäktiga. Makt och kontroll över andra är det som driver dem och vi kan bl.a., se detta hos "mobbaren" som bl.a., tar makt från "offret" genom att t.ex., sprida falska och illasinnade rykten om en kollega.  Var därför uppmärksam på individer som talar illa om andra bakom deras rygg. I en relation så kan den psykopatiske pojkvännen säga till sin flickvän att sluta tala/umgås med sin mamma och om så inte sker kommer han att överge henne, här följer ett liknande exempel; "Gareth told me to get rid of my mother or he wouldnt talk to me" Här Den här typen av sadism inom en relation ämnar att få än mer makt och kontroll över "offret" och skapa motsättningar inom familjen, dvs. förstöra "offret" och offrets familj. Tragiskt nog, så på grund av att "offret" många gånger är 'psykade'/inte sig själv, så medverkar offret i denna destruktion av sig själv och sin egen familj. Läs bl.a., Facts About Mental Abuse, nedan, om "Traumatisk förbindelse" och kognitiv dissonans i nedan inlägg samt "Varning - Se upp!" och "hypnotiskt tillstånd" under inlägget, Kan den som fallit "offer" bli lik psykopaten? lite längre ned på sidan för att bättre förstå.

Men, man behöver inte vara "mobbad" eller ha i en relation med en psykopat för att drabbas av våldet. Nationellt så har vi bl.a., fått ta del av hur politiker och tjänstemän har drivit sjukskrivna människor till att begå självmord genom att skada dem ekonomiskt, s.k., mord genom självmord Här Se även Här Nationellt och internationellt märks sadismen av i form av t.ex., påhittade "koldioxidskatter", "utsläppsrätter" mm. uppenbarligen i syfte att skada ekonomiskt. Att uppmana människor att "vaccinera" sig med farliga "vaccin" så som mot "svininfluensan" ett annat exempel liksom införandet av GMO, uppenbarligen i syfte att skada människors hälsa och samtidigt tjäna pengar på det bl.a., genom försäljning av "mediciner" mot de orsakade åkommorna. Undermålig utbildning från grundskola till universitetsnivå för att skada människors förmåga att "slå tillbaka", höga mat och boende kostnader (skada ekonomiskt) och ett rättsväsende som är under all kritik, är andra exempel, listan kan göras än längre.

Avslutningsvis, psykopater 'jobbar' hela tiden med (om man kan uttrycka sig så) att tillintetgöra andra (skada/döda) för att på så sätt tillfredställa sig själv/'må bra' och de finns överallt. Systematiskts ger de sig på andra, ett "offer" åt gången, syftet som alltid, att förgöra på ett eller annat sätt. De sittande på maktpositioner kan hur som helst skada många samtidigt. De är mycket gravt störda individer som utan ett samvete gör som de behagar så länge vi inte sätter gränser för deras våld. Ett sätt att få bukt på våldet handlar om utbilda sig själv och andra om den här typen av personlighetsstörda individer. Gemensamt kan vi sätta stopp för våldet och skapa en bättre värld för oss alla. Nedan mer läsning;

"Collectively, these findings suggest that psychopaths may be more likely than other offenders to derive pleasure from the suffering of others"
Handbook of Psychopathy, s. 487.

"there is an actual enjoyment of the others' suffering"
Conceptualization of hostile psychopathy and sadism: Drive theory and object relations perspectives. Här

Psykopater njuter av att kunna lura, bedra och skada andra, speciellt intet ont anande människor - "Duping delight – getting one over on the victim with tricks and lies. The enjoyment of deception, covert scheming and betrayal . This links into being in ‘Control’" Här

"Mental/psykisk misshandel kallas även för psykologisk misshandel. Detta är en form av hjärntvätt i vilken våldsvekaren nedvärderar offret till den milda grad att hon till sist anser att hon inte kan leva utan honom. Den här typen av misshandel är gradvis och börjar med att våldsverkaren vill ha kontroll över små saker så som hur hon fixar håret, hur hon spenderar sina pengar, vad för mat hon lagar. Mental/psykisk misshandel är inte alltid så uppenbar för det finns inga synliga blåmärken på offret; hur som helst den här typen av misshandel kan allvarligt påverka offret. När psykopaten väl fått sitt "offer" att tro på att hon/han inte kan leva utan psykopaten så händer alla möjliga otrevligheter och när psykopaten sedan bestämmer sig för att "dumpa" sin partner så finns det en stor risk för självmord. Det handlar alltså om medvetet utstuderat våld eftersom psykopaten njuter av att skada/döda. Vidare läsning; Facts About Mental Abuse Här (kan byta hon t. han) Följande sång av Christna Perri, ger bra råd, Jar of Hears Här och kom i håg regeln - Ingen Kontakt!

Anledningen till att en person går från en våldsverkare/relation i vilken psykisk/fysisk misshandel förekom till en annan sådan, är på grund av att de har vant sig vid att bli misshandlade. De faller därför lätt "offer" igen. Offret utsätter sig därmed för än mer skada vilket kan komma att kosta dem livet. Detta är anledningen till att de som fallit "offret" måste ta tid läka innan de påbörjar en ny relation.

Subtilare former av sadism:
Professor Koch's Psychopathy 101 Class
Här

Om du är "mobbad"/psykiskt misshandlad på din arbetsplats så bör du lämna för att bevara din mentala och fysiska hälsa. Även här gäller regeln "Ingen Kontakt". Som "mobbad" kommer du också att se hur många andra psykopater du ovetande har haft omkring dig vilka gladeligen (eftersom de är sadister) hjälper till att att förfölja och trakassera dig på alla sätt och vis. Det är som att få ett "pack rovdjur" efter sig, en obeskrivbar ondska vilken också ämnat tillföra så mycket skada som möjlig, däribland försöka driva "offret" att begå självmord.

Sexuell sadism, bl.a., Här och Här

En äldre och en ny studie;
The Psychology of Wickedness: Psychopathy and Sadism (1998) pdf Här
Psychopathy, sadism, and unprovoked aggression (2011) Här

Av en person som råkat illa ut; Psychopaths and Psychological Torture Här

Eftersom psykopater är extremt perversa så utmärker de sig allt som oftast genom att spela "moralens väktare" och det i syfte att dölja sin "mörka sida"..

De sadistiska lekar psykopaten leker med sitt "offer" kan jämföras med en katt som leker med en råtta.

Att isolera "offret" (på alla sätt och vis) eller få henne/honom att självmant isolera sig från andra ämnar att ta än mer makt och kontroll över "offret".

För än mer läsning besök även min andra sida på Engelska, psychopathy101 Här

För dig som har befunnit/befinner dig i en relation med en psykopat - Dr, Robert Hare's hemsida Aftermath: Surviving Psychopathy hittar du Här

OBS! Ny forskning inlagd: En senare studie av intresse, White matter microstructural abnormalities in antisocial personality disorder: A pilot diffusion tensor imaging study Här. Det handlar alltså bl.a., om rent strukturella avvikelser i psykopatens hjärna som i sin tur leder till individens avvikande/störda beteende. Mer Här och

 

 

Upp (till toppen)

Innehållet på dessa sidor är skyddat under internationell copyright lag och får inte kopieras eller reproduceras i någon form utan skriftlig tillåtelse från; EVAH.org Materialet är enbart i informationssyfte och skall inte användas som medicinskt underlag. © Copyright evah.org 2003-2013