Hem

 

"Djävulen syns i detaljerna"

Nedan ett sammandrag och en snabböversättning av Sarah Tate's inlägg, The devil really is in the detail Här

"Jag läser för närvarande boken Dark Souls av Sarah Strudwick, och slås av det påfallande vågade och fräcka beteendet som hon i boken beskriver att hennes f.d. psykopat uppvisade. Där fanns definitivt "varningstecken" som hon valde att bortse från på grund av en rad olika personliga anledningar (till största del, på grund av, att hon i tidigare hade blivit misshandlad och hade en dålig självkänsla p.g.a. relationen).

De slog mig hur stora skillnaderna var mellan våra f.d. psykopater men också hur lika de var i fråga om hur de tänkte och deras beteendemönster. Den ene, "rätt upp i ansiktet" och den andre "sjuder sakta", men båda är lika farliga.

I min relation så fanns det också en hel del "varningstecken" men de var knappt märkbara, varpå jag i början hade överseende med dessa. Med tiden blev de fler och allt för uppenbara. Det handlade om lögner och motsägelser i det han berättade för mig, speciellt vad gällde hans förflutna men inget så sensationellt att man inte kunde tro på det. Det skedde gradvis.

Det togs inga risker, fanns ingen fräckhet eller våldsamheter i fråga om min egen erfarenhet. Det fanns ingen ilska, han höjde sällan rösten och inte vid någon tidpunkt så kände jag mig hotad eller rädd. Vid den tidpunkten i mitt liv så kände jag inte till något om passivt aggressivt beteende (Klicka Här för en förklaring, på Svenska) och jag hade aldrig hört talas om "gasljus" (psykopaten gör/säger saker i syfte att få dig att tro att det är du som är "galen/tokig", se flera av nedan inlägg samt Här) så jag trodde att många av problemen var mina egna och lade skulden på mig själv för det ihållande eländet.

Nu när jag ser tillbaka på den tiden, så jämför jag mitt äktenskap med psykopaten med en gryta som stod och sjöd sakta på spisen. Ingredienserna för en katastrof fanns med redan från början men det tog tid innan det började puttra för att sedan slutligen koka över. Även när det skedde så var han lugn, reserverad, kylig och försynt. En psykopat behöver inte använda knytnävarna som ett vapen för att vara farlig. Jag anser detta vara en vanlig missuppfattning.

Jag visste från början att jag satt på "spisplattan". Jag kunde känna hur trycket sakta men säkert ökade genom min egen oro, hans växande avstånd och slutliga förakt. Men det gick inte upp för mig för än mot slutet när 'väggarna började rasa samman'. Det började med (som jag beskriver i Nätet Av Lögner) att han tog barnens pengar och bokade ett rum på ett femstjärnigt hotel för att 'roa' sin nya flickvän. När jag konfronterade honom så ansåg han sig berättigad till att ta en "paus" och leva lyxliv. Det slog mig då att han hade allvarliga psykologiska problem, han kunde inte vara normal. Det var första gången som jag tänkte, han är inte mentalt stabil.

Nästa "tankeställare" inträffade efter att vi hade separerat och han ville dela upp barnen som prydnadssaker emellan oss. När det inträffade så tittade jag honom i ögonen och såg att det fanns inget bakom dem. Det fanns ingen "glimt" i ögonen. Det var då som jag förstod att jag hade och göra med en person som saknade ett samvete. En person som inte kunde ge eller ta emot kärlek.

Efter det så började bitarna falla på plats. Jag rustade mig med kunskaper och gick i terapi för att läka de psykologiska skadorna han tillfogade mig under våra år tillsammans. Genom att lära oss känna igen våra egna "svaga punkter" så kan vi också se till att sådana individer aldrig mer tar sig in i våra liv. I andra fall, som i mitt, så syns djävulen i detaljerna och det kan ta tid innan vi slutligen erkänner och acceptera verkligheten för vad den är.

Vakna!"

Mer information på sidan, Waking You Up Här Vill också passa på att upplysa om forumet för psykiskt/fysiskt misshandlade kvinnor, Jag misshandlad? när prinsen förvandlas till en djävul Klicka Här Är du man och behöver stöd vad gäller våld i nära relation så finns det också en länk på sidan till ett forum för män. Sist men inte minst, följande artikel på svenska är också av intresse, Energitjuvar - och hur du undviker dem Klicka Här

Studie av intresse som ställer frågan, finns det en länk mellan antidepressiva läkemedel hyperglykemi och diabetes? Antidepressant Medication Use and Risk of Hyperglycemia and Diabetes Mellitus—A Noncausal Association? (Nov. 2011) Här
Att uppmärksamma: Man finner nanopartiklar i allt fler läkemedel vilka kan orsaka oreparerbara skador, allt från vätskeutgjutning i lungsäcken, lungfibros och granulom till åderförkalkning och blodproppar se 'Vacciner' Här Följande sida är också av intresse då vi finner nanopartiklar i allt från färg, kosmetika mm Klicka Här

'Eftersom psykopaten inte kan ge eller ta emot kärlek så kan han/hon bara skada'
Klicka Här

Psykopater isolerar sina offer från familj och vänner eftersom de vill inte att ett hälsosamt perspektiv skall gå emellan deras ondskefulla/djävulska planer, nämligen - Att fullkomligt förgöra "offret". Mer Här
Som anhörig så märks detta genom att besöken hem blir allt kortare och/eller uteblir. Likt ett barn till en alkoholist/drogberoende individ så tar psykopatens offer på sig all skuld och gör allt för att skydda psykopaten. Läs om "Stockholms syndromet" i flera av nedan inlägg för att förstå hur detta sker.

Genom att inte förstå vad en psykopat är så riskerar du att forbli ett offer för individens manipulationer/förvridna sanningar, lögner och 'gasljusande' (psykopaten gör/säger saker för att få dig att tro på att du håller på att bli/är tokig) För att ta dig ur relationen så måste du börja tro på dig själv, att du förtjänar något mycket bättre här i livet än att vara en "leksak" åt en gravt störd individ. Det innebär också att du skapar sociala band med andra, mentalt friska individer som verkligen bryr sig om dig. Mer Här

(Okt. 28, 2011)

"Mobbare" njuter av att se andra lida Här
De gör också allt i sin makt att tillföra "offret" så mycket skada som möjligt. Psykopater är sadister.
(okt. 22, 2011)

 

 

 

Upp (till toppen)

 

Innehållet på dessa sidor är skyddat under internationell copyright lag och får inte kopieras eller reproduceras i någon form utan skriftlig tillåtelse från; EVAH.org Materialet är enbart i informationssyfte och skall inte användas som medicinskt underlag. © 2003-2013