Hem

 

Länkar av intresse;

Flouride Alert

GreenMedInfo

Natural News

Natural Society

 

 

"Förälskad"/"Mobbad"?

 

Förälskad i någon, som genom smutskastning/förtal, fått dig att ta avstånd från din egen familj och/eller vänner? Det handlar inte om förälskelse, det handlar om traumabindning - Stockholmsyndromet

Han/hon kan 'snacka' och få (skit) 'snacket' att framstå som trovärdigt vilket får dig att tvivla på dina egna känslor/uppfattningar/intryck. Du börjar tro på att det är något fel på dig, inte på honom/henne. Lär dig då bl.a., om projisering och 'gasljus'.

Han/hon hotar/skrämmer dig till lydnad. Han/hon har fått dig att känna dig underlägsen. Du vet om att någonting inte stämmer men kan inte riktigt 'sätta fingret' på vad det är. Han/hon förstår inte dina känslor, varför du blir ledsen, frustrerad, arg osv. Anledningen? Psykopaten har endast ytliga känslor (Psykopatens uppvisning av känslor är endast ett skådespel)

Du sitter fast, huslån, billån, kanske även barn involverade m.m. Din mentala och fysiska hälsa börjar vackla. Din tillit till andra människor (p.g.a., alla manipulationer och lögner) är körd i botten. Du känner skam och skuld över att ha blivit manipulerad, lurad och bedragen.

Du känner dig ensam och hopplösheten börjar sätta in. Men, ge inte upp. Först och främst så utbilda dig själv så mycket som du kan om psykopati. Ju mer kunskaper, ju starkare blir du, ju bättre kan du 'naviegra', lösgöra dig och läka. Hjälp finns hos dem som alltid stått vid din sida, vilka inte kommer att skam och skuldbelägga dig och det eftersom all skam och skuld tillhör psykopaten.

Anledningen till att psykopaten valde ut just dig? Du hade (och har fortfarande) alla de egenskaper som psykopaten själv önskar att han/hon hade, så som styrka, moral, empati, intelligens, ett sunt förnuft m.m., i grunden, ett samvete. Detta i sin tur gjorde psykopaten avundsjuk, sjukligt avundsjuk och besattheten av att förgöra dig, utan din vetskap, trädde i kraft.

Avslutningsvis, "mobbning" (psykisk, fysisk, ekonomisk misshandel), oavsett av vem/var, handlar i grunden om en sjuklig avundsjuka som i sin tur leder till ett sjukligt hat vilket leder till ett sjukligt behov av att skada/döda för att på så sätt uprätthålla en sjuklig övervärdering av sig själv (förhöjd självuppfattning/grandios). Beteendet härstammar från en mycket skadad hjärna (Forskning) Människor med ett samvete skadar inte medvetet andra, de behandlar andra med värdighet (punkt)

What is Trauma Bonding? Klicka Här 
(För utomstående, för att bättre förstå - Traumatisk bindning skapar starka känslomässiga band till misshandlaren och är anledningen till att en kvinna eller man stannar kvar i en relation i vilken han/hon med jämna mellarum är mycket illa behandlad av sin partner, t.ex. stannar kvar hos någon som är/har varit otrogen eller på annat sätt känslomässigt/psykologiskt och/eller fysiskt misshandlar. Det är också anledningen till att efter en avslutad relation personen återvänder till den destruktiva relationen - psykopaten spelar t.ex., "tyck synd om mig" och/eller "kärleksbombar" sin f.d. igen. Det är en ond cirkel och den enda som kan bryta den, är den misshandlade, hon/ han måste själv få upp ögonen för hur denna sadistiska 'lek' fungerar och be om hjälp

NO CONTACT IS THE FIRST STEP IN BREAKING THE TRAUMA BOND Här 
What abusers hope we never learn about trauma bonding Här
Trauma Bonding & the Narcissist – Nobody Does it Better! Här 
Understanding trauma bonding (pdf) Här
Trauma Bonds and Relationships, aka “Why Do I Miss Him?” Här

 

 

Upp (till toppen)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Innehållet på dessa sidor är skyddat under internationell copyright lag och får inte kopieras eller reproduceras i någon form utan skriftlig tillåtelse från; EVAH.org Materialet är enbart i informationssyfte och skall inte användas som medicinskt underlag. © 2003-2013