Hem

 

 

Om Förtäckt/Dold Känslomässig Manipulation
- En sadistisk "lek" som går ut på att fullkomligt förgöra dig

 

Nedan är en snabböversättning av, About Covert Emotional Manipulation Här (Egna inlägg inom parantes)

Om Förtäckt/Dold Känslomässig Manipulation

Förtäckt/Dold känslomässig manipulation uppstår när en person som vill få makt och kontroll över dig använder sig av bedrägliga och lömska metoder för att ändra ditt tänkande, beteende och uppfattning. Känslomässig manipulation äger rum under nivån för ditt medvetande. Känslomässig manipulation och misshandel/övergrepp lurar in dig och håller dig fången. offren inser oftast inte vad som pågår medan det händer.

En skicklig känslomässig manipulatör får dig att sätta din känsla av egenvärde och känslomässiga välbefinnande i hans hander. När du begår det allvarliga misstaget, så kommer han att metodiskt och kontinuerligt fila bort din identitet och självkänsla tills det inte finns mycket kvar.

Om du känner dig mindre stark, mindre självsäker, mindre trygg, mindre intelligent, mindre förståndig, eller på något annat sätt "mindre än", vad du var innan du träffade honom (eller henne), så är du utsatt för dold känslomässig manipulation.

(För att lära dig känna igen fler tecken, läs inlägget "How to Tell if You're Being Manipulated". Du behöver inte känna igen några specifika metoder som används, du behöver bara lära dig att själv känna igen tecken på manipulation)

Den här hemsidan ägnar sig åt de farligaste manipulatörerna som finns - psykopater - vilka ser sig själv som överlägsna alla andra vilka de i sin tur ser som villebrå som skall jagas för att tillfredställa deras behov. De saknar förmågan att känna kärlek, de har ingen empati, de känner ingen skam eller skuld, de har inget samvete. Vad beträffar psykopater, så är livet en "lek"som går ut på att skaffa sig makt och kontroll över andra för att på så sätt få vad de eftertraktar, så som sex, pengar eller inflytande allt medan de försöker förgöra sitt offer, känslomässigt, psykologiskt, själsligt eller fysiskt. (*Lägg dätill ekonomiskt) Det utgör ett nöje för dem. När uttråkade och fyllda av förakt för dig (dvs. när de "vunnit" leken) så letar de upp ett nytt offer.
(* Bör nämnas, de betyder nödvändigtvis inte att de lämnar förhållandet/skiljer sig, de är ökända för att vara otrogna. Utomäkenskapliga förhållanden, att utnyttja andra för sex, fyller deras behov för spänning.)

Dessa manipulatörer som skickligt maskerar sin känslomässiga misshandel av dig har från dag ett, en detaljerad plan på hur de bäst skall kunna förgöra dig. De är skickliga på att avläsa dig och lär sig därför snabbt dina svagheter, dina styrkor, dina rädslor, dina drömmar och dina önskemål. De tvekar inte att använda alla av dessa mot dig tillsammans med en arsenal av effektiva manipulations metoder, noga utvalda och anpassade just för dig. Manipulatörer hungrar efter makt och kontroll och de tänker inte låta något stå i vägen för dem, även om det innebär att skada dig.

"Eftersom psykopater är sadister, så njuter de av att se henne lida av en kombination av avundsjuka, en sårad stolthet och hjälplös kärlek." Abuse Sanctuary

Precis när du tror att den magiska spänningen i en kärleksfull relation har gjort ett välkommet och och långt efterlängtat inträde i ditt liv, så kan något helt annat och ondskefullt faktiskt vara på gång, Psykopater är mycket skickliga på att gömma sin verkliga personlighet och verkliga planer. Knepet är att få dig att tro på att de älskar dig - och de gör allt i sin makt för att få dig att tro på detta medan de utan uppehåll, i början av relationen, den magiska och romantiska fasen, 'höjer dig till skyarna'. Den intensiva dragningen till personen, som du känner har skapats av en anledning - att få dig att "fastna på kroken" och därmed göra dig sårbar för att bli manipulerad och den misshandel/de övergrepp som följer.

Syftet med relationen kommer att förändras från att älsks dig till att vara nedsättande, förnedra och utnyttja dig, förvirra dig, minskan din självrespekt, självuppskattning och din självkänsla medan du ifrågasätter din verklighet. Då och då kommer den denne underbare och kärleksfulle person som du förälskade dig i att visa sig och det med syfte att få dig att stanna kvar, få dig att skuldbelägga dig själv för att du nästan miste det bästa som hänt dig och på så sätt få dig att göra vad som helst för att rädda förhållandet.

Du kommer att acceptera smulorna om detta i sin tur kommer att bevisa din kärlek. Du kommer att sluta slösa bort din tid med att diskutera dina behov, känslor och rädslor, vilka han inte bryr sig ett dugg om och ser som svagheter. Du kommer att anklaga dig själv för saker som går fel, analysera varje ord, varje humör, varje konversation och bli mycket förvirrad över vad det är som pågår. Ditt liv, ditt arbete, dina relationer med andra och din fysiska och mentala hälsa kommer att lida på grund av hans känslomässiga manipulation, vilket är precis det som han vill skall ske. Att fullkomligt förgöra dig är inget annat än underhållning för honom.

Han håller dig fast tills det att du förvandlats till det desperata vrak som han manipulerat dig till. När det inträffar, så kommer han att tala om för dig - med en låtsad ödmjukhet eller påtagligt elak och bitter kritik, hånfull överlägsenhet och sjudande förakt - att du tråkar honom och att han är "färdig med dig". Du lämnas därhän, ett känslomässigt vrak och du undrar över vad det var som gick fel . . grubblande över varför din själsfrände-relation, gick från himlen på jorden till rätt ner i helvetets avgrund.

Offer för den här typen av bedräglig och lömska manipulation kämpar med känslor av förvirring, maktlöshet och att vara djupt sårade och många upplever än mer allvarliga sidoffekter så som tvångstankar, en förlorad självkänsla, sömnlöshet, ilska, oro, rädsla, oförmåga att kunna älska och att lita på någon annan, börjar använda alkohol eller droger, brist på stöd, fysika sjukdommar och ett irrationellt och extremt beteende så som att isolera sig, dra sig undan eller begå självmord.

Den hårda sanningen är att psykopaten ville aldrig ha någon kärlek. Han utsåg dig till offer och avsikten med det hela var att misshandla/begå övergrepp på, dig och planen för att skada dig "gick i lås" när han förstod att du var mottaglig för hans framryckningar. När allt är sagt och gjort och du ligger där i 'ruinerna', så kommer du att inse att något var fruktansvärt fel.

Hur kom den mest kärleksfulla och vackraste relationen i ditt liv att förvandlas till den värsta relationen i ditt liv? Svaret finner man i tre ord: Dold känslomässig manipulation.

Hur kan du lägga märke till att du är manipulerad?

1. Du blir snabbt förälskad i någon som verkar vara den perfekta mannen eller kvinnan för dig, och till och med tror att han är din själsfrände

2. Han börjar bli avlägsen och ger dig mindre uppmärksamhet samtidigt som han förnekar att något är fel eller skyller dina "karaktärsbrister".

3. Dina känslor har gått från lycka och eufori till desperation, ångest och sorg.

4. Du är besatt av relationen, vad det var som gick fel och vad du kan göra för att få tillbaka den.

5. Du känner dig i obalans

6. Du håller två olika och motstridiga uppfattningar om honom samtidigt - en är att han älskar dig och den andra är att han är ett rovdjur eller en förövare, och du vacklar mellan de två, inte säker på vilken av dem som är korrekt, och fortsätter relationen.

7. Om du känner dig mindre stark, mindre självsäker, mindre trygg, mindre attraktiv eller på något annat sätt "mindre än" något som du var innan du träffade honom, så är du manipulerad.

Dold känslomässig manipulation bryter metodiskt ner din känsla av egenvärde, självförtroende, självuppfattning och tillit till dina egna uppfattningar. När som värst, så förlorar offret all självkänsla, sin personliga integritet och värderingar.

Lär dig några av de lömska metoderna som förövaren använder sig av vad gäller dold manipulation och läs boken, Who's Pulling Your Strings?: How to Break the Cycle of Manipulation and Regain Control of Your Life skriven av Harriet Braiker, PDF. Här Den här boken kommer att hjälpa dig att bryta din nuvarande destruktiva relation, förstå hur det hände - och hur du kan förebygga att hamna i ännu en manipulativ relation.

(* Bör nämnas; Föräldrar till ett vuxet barn som hamnat i greppet på en psykopat/psykopater, kommer att se en personlighetsföränding hos det tidigare kärleksfulla och omtänksamma vuxna barnet. Hon/han kommer, på grund av misshandeln, att begå övergrepp på b.la.,. sin egen familj - Vidare läsning Här)

(March 25, 2014)

Upp (till toppen)

Innehållet på dessa sidor är skyddat under internationell copyright lag och får inte kopieras eller reproduceras i någon form utan skriftlig tillåtelse från; EVAH.org Materialet är enbart i informationssyfte och skall inte användas som medicinskt underlag. © Copyright evah.org 2003-2014