Hem

 

 

"Är jag under hans förtrollning?"

 

Nedan, en snabböversättning av, Am I Under His Spell?, publicerad i Psychology Today (2012) Här

Gång på gång så anspelar kvinnor på de mystiska aspekterna vad gäller den patologiske/störde individen som de är involverade med. De beskriver det som "att vara under hans förtrollning," "hänförd av honom," "hypnotiserad av honom", "trollbunden" av honom eller "tankestyrd."

Kvinnorna kan inte exakt definiera det som de "upplever" eller exakt beskriva vad de tror det är som händer, men enhälligt kan de dra slutsatsen att det är "något" som händer och det känns som att det är "hypnotisk."

Bortom all "hokus pokus" vad gäller hypnos så ligger den verkliga sanningen om vad som uppenbarligen
händer i dessa relationer.

Trans är något som händer varje person varje dag. Det är ett naturligt lugn i kroppen när många av systemen vilar, eller ett tillstånd som vi går in i när vi är trötta. Blodsocker, ämnesomsättning och andra naturliga kroppsfunktioner kan framkalla ett sömnlikt tillstånd, trans, under dagens lopp.

Du har säkert hört talas om "motorväg hypnos". Det inträffar när du har kört och är så koncentrerad på att köra (eller när du börjar bli sömnig medan du kör och tittar på de gula linjerna) till den grad att du glömt bort de senaste kilometrarna, och helt plötsligt är du medveten om att du nästan är framme vid ditt resmål. "Motorväg hypnos" är trans, eller en "lätt" form av självhypnos. Ingen kan försätta dig i detta tillstånd av hypnos - det är något som du träder in i på egen hand.

Ta en titt på andra människor runt klockan två på eftermiddagen så kommer du att se många människor som befinner sig i en sömnlik trans.

Patologi kan göra att människor ofta gå in i ett transtillstånd. Patologiska kärleksrelationer är utmattande och tar ut sin rätt på din kropp genom stress, kost, förlust av sömn, och oro. När du är utsliten och trött, så är du mer lättpåverkad av de saker som sägs till dig i detta sinnestillstånd. Orden, känslor och begrepp sjunker in på ett djupare plan än andra idéer och uttalanden som sägs till dig när du inte befinner dig i trans.

Om han säger att du är galen, eller gasljusar dig genom att tala om för dig att du, verkligen inte såg honom göra det du tyckde dig se honom göra, eller att "problemen i relationen är på grund av dig" - dessa uttalanden vilka sägs till dig när du är mer lättpåverkad, "arkiveras" i ditt undermedvetna och spelas upp om och om igen, vilket skapar påträngande tankar och ett tvångsmässig tänkande.

Om han säger positiva saker när du befinner dig i transtillstånd så som att "han behöver dig och vill inte att du någonsin lämnar honom" - dessa fraser lagras också, utan din vetskap, i ditt undermedvetna. När det är dags att ändra din uppfattning om honom, lösgöra dig, eller lämna relationen, så känner kvinnorna det som att "gamla band" spelas upp i deras huvuden. Det är väldigt svårt för dem att få dessa "meddelanden" att sluta aktivera deras tankar, känslor och beteende.

Kvinnor som har starka personlighetsdrag vad gäller att vara lättpåverkad och *uttröttbarhet är mer i riskzonen för trans-liknande tillstånd där ord, betydelser och symboler är mer påtagligt lagrade i det undermedvetna.

Kvinnor känner sig lättad över att upptäcka att de egentligen inte är galna --- det känns verkligen som om hon är under hans förtrollning, för på många sätt, så är hon det.

Mer information om transtillstånd i patologiska romantiska relationer behandlas i detalj i vår bok, kvinnor som älskar Psykopater, en relation som oundvikligen kommer att leda till skada. Women Who Love Psychopaths: Inside the Relationships of Inevitable Harm with Psychopaths, Sociopaths & Narcissists."

*Uttröttbarhet - En deprimerad person blir handlingsförlamad. En känsla av att inte kunna göra något. När deprimerad så får man svårt med att koncentrera sig varpå ens tankeprocess inte fungerar som den tidigare gjorde. Lägg därtill att kroppen känns som en 'blyklump' och oavsett hur mycket man sover så är man ändå trött. Motion, i lagom dos - inga tunga lyft, hjälper mot depression.

(19 mars, 2014)

 

Upp (till toppen)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Innehållet på dessa sidor är skyddat under internationell copyright lag och får inte kopieras eller reproduceras i någon form utan skriftlig tillåtelse från; EVAH.org Materialet är enbart i informationssyfte och skall inte användas som medicinskt underlag. © Copyright evah.org 2003-2014