Hem

 

 

 

Det traumatiska bandet
Ju längre du stannar, desto mer förlorar du - Du vinner inget på att stanna.

"I misshandelsrelationer upprepas oftast övergreppen, men samtidigt varvas de med vänligt och kärleksfullt beteende. Detta verkar leda till att bandet blir ännu starkare."
" Sammanfattningsvis är det sannolikt att det traumatiska bandet blir så starkt till följd av att mannen pendlar kraftigt mellan våld och värme, samt att kvinnan upplever en intensiv blandning av kärlek, hat och rädsla. Resultatet av den här bindningen är att kvinnan kan uppleva sig som "trollbunden" av mannen, vilket leder till att hon kränker och sviker sig själv. Detta beskrivs ofta som det värsta av allt i en misshandelsrelation.
Mer läsning (på svenska) Här (OBS!, "han" kan ersättas med "hon" och "offer" är inte ett fult/nedlåtande ord)

Så hur kan du vinna? Jo, genom att kapa av bandet till psykopaten? Nedan en snabböversättning av Claudia Moscovici's inlägg, How can you win after the psychopathic bond? Här

"Några av er har frågat mig hur man kan vinna i en relation med en psykopat. Svaret är enkelt, det kan du inte. I en relation med en psykopat så kommer offret alltid att förlora. Det är inget snack om saken, du kommer alltid att förlora så länge som du är tillsammans med psykopaten, det är bara en fråga om - hur mycket. Ju längre du stannar desto mer kommer du att förlora. Dessutom, även efter det att relationen är avslutad, så kommer du aldrig att vinna så länge som du mäter "att vinna" efter psykopaten och hans mått.

Detta är varför: Du kan inte vinna genom att se honom förlora, eftersom psykopater skäms inte över sina misslyckanden. De skyter och dominerar andra även om de åkt fast för ett brott och sitter i fängelse. Du kommer inte att vinna genom att se psykopaten ångra de skador han orsakat dig eller andra eftersom han saknar ett samvete. De är skadeglada över sina illdåd och tar troféer för att återuppleva nöjet av dem.

Du kan inte vinna genom att övertyga en psykopat att han är en psykopat, eftersom det, enligt honom bara betyder att han är mer intelligent, manipulativ och mer dominant än dig och andra. Det som normala människor ser som vidriga personlighetsdrag så som att - jämt och ständigt ljuga, manipulera, sträva efter att dominera andra, narcissism och njuta av att skada andra/sadist - ser psykopaten som mänskliga egenskaper vilka han, hela tiden bara blir bättre på, vilket i sin tur (i hans ögon) gör honom överlägsen alla andra.

Jag har tidigare förklarat att "vinna", vad gäller psykopaten, handlar om att "leka lekar" med andra i vilka psykopaten/bedragaren leker att han är både det ena och det andra, han/hon "trampar" på andra genom att sprida illasinnade och falska rykten/förtala dem (Psykopatens smutskampanj) i syfte att dominera andra. De är narcissister som är i stort behov av beundrare, följeslagare och människor som avgudar dem för att känna att de finns till/lever. Hur som helst, de trampar, stampar, utnyttjar och förbrukar alla, även sina följeslagare och beundrare. De respekterar ingen, utom sig själv och älskar ingen, utom sig själv. De slösar hellre bort sina liv genom att "leka lekar" i vilka andra förlorar än att göra något konstruktivt med dem, något som jag (Claudia ) förklarade i ett tidigare inlägg Här och Varför slösar psykopater bort vår tid? Här

Det är ganska så uppenbart att du inte kan vinna genom att leka psykopatens tramsiga maktlekar. Du kan inte heller vinna genom att försöka få hans godkännande. Håll detta i minnet, han är en totalt värdelös människa, en bedragare som låtsas vara mänsklig. Så, genom att visa honom hur sann din kärlek var, hur lojal du var, hur mycket som du har gjort för honom och vad han har förstört, kommer inte att uträtta någonting mer än att förstärka den dominans som han har över dig. Han drogs till dig och ville få dig att "fastna på kroken" på grund av dina egenskaper och att förgöra dig var hans huvudmål. Han känner sig stor/mäktig eftersom han lyckades få dig till älska honom med allt ditt hjärta. Det betyder att han lyckades med att lura dig: mål!

Så länge som du håller dig fast vid psykopaten och hans avvikande normer/synsätt så kan du bara förlora. Psykopater ser livet och mänskliga relationer som ett strategiskt spel. Så länge som du klarar dig så är du inget annat än en spelpjäs åt en gravt störd individ.

Du kan endast vinna efter det att du klippt av de psykopatiska banden som håller er samman. Genom att klippa av banden och gå vidare, att älska igen, att nå dina professionella och personliga mål och genom att bry dig om dem som verkligen bryr sig om dig. Att leva väl (vilket betyder ett liv utan psykopaten) är det bästa sättet att hämnas."
* * *

Avslutningsvis, att notera: när psykopaten lyckas med att manipulera och lura andra så ser han/hon sig som mer "intelligent" och överlägsen alla andra. Hur som helst, man är inte "intelligent"/överlägsen andra bara för att man lyckas lura och bedra någon (notera på vilken låg känslomässig nivå det resonemanget ligger på). Mer om psykopater och intelligens senare. Lär dig om dessa maipulativa lögnare som saknar ett samvete för att skydda dig själv. Vidareläsning,Smutskampanjen Här Den troliga lögnen Här och Projisering Här

 

"Mobbare" njuter av att se andra lida Här
De gör också allt i sin makt att tillföra "offret" så mycket skada som möjligt. Psykopater är sadister.
(okt. 22, 2011)

 

Upp (till toppen)

 

 

Innehållet på dessa sidor är skyddat under internationell copyright lag och får inte kopieras eller reproduceras i någon form utan skriftlig tillåtelse från; EVAH.org Materialet är enbart i informationssyfte och skall inte användas som medicinskt underlag. © 2003-2013