Hem

 

 

 

Regeln - INGEN KONTAKT

Det bästa sättet att hantera en psykopat är att inte ha någon kontakt

 

Nedan är en snabböversättning av, Dealing with a sociopath - Have absolutely No Contact Här

"Med ingen kontakt menas, tala inte med honom på telefonen. Varken skicka, öppna eller svara på e-post. Skicka inga textmeddelanden. Inga kort, brev eller paket. Och träffa absolut inte honom (Allt detta gäller även för kvinnliga psykopater) Om du hamnat i en rättslig strid med psykopaten så låt all kommunikation ske genom ditt ombud, din advokat eller någon annan som representerar dig. (Försäkra dig om att de känner till hur psykopater manövrerar.)

Lättare sagt än gjort

Om du blivit snärjd av en psykopat så kanske du tycker att det är svårt att hålla dig till regeln INGEN KONTAKT. Du kanske börjar tänka på alla de gånger som ni hade det roligt tillsammans och vill prata med honom/henne. Här följer några anledningar - och varför det inte är en bra idé att återuppta kontakten.

1. Du är fortfarande förälskad
Personen du levde tillsammans med existerade inte. Det var en illusion skapad av psykopaten i syfte att manipulera dig. Om du fortfarande har känslor för honom/henne, så handlar det om känslor om hur du ville att förhållandet skulle vara, inte för vad han eller hon faktiskt är.

2. Du tycker synd om honom/henne
Psykopaten kan gråta, böna och be och säga att han/hon lovar att ändra sig. Du vill gärna tro på detta. Olyckligtvis så är detta inte möjligt - De ändrar sig aldrig. Rovdjuret leker, "tyck synd om lilla mig" leken, och försöker dra nytta av din vänlighet för att på så sätt "suga in" dig igen. Fall inte för det.

3. Du vill inte erkänna att du hade fel
Du har kanske investerat en hel del i relationen - speciellt om psykopaten har fått pengar av dig. Du tror att du kan tvinga personen till att göra dig hel igen. Ja, ni kanske gör upp en plan så att han/hon kan betala tillbaka dig dina pengar. Förvänta dig inte att se några pengar.

4. Du vill ha sista ordet
Du vill få honom/henna att förstå hur sårad du är. Du vill att han/hon skall be om ursäkt. Här är vad du behöver veta: Psykopaten kommer aldrig att förstå dina känslor eftersom psykopater saknar empati. Om han/hon ber om ursäkt så är det bara för att få än mer ut av dig.

5. Bättre djävulen du känner
Somliga människor väljer att hellre stå ut med emotionella, psykiska och även fysiska övergrepp för att på så sätt slippa möta det okända. Om detta handlar om dig så måste du förstå att psykopaten kommer inte att behandla dig bättre framöver, han/hon kommer med stor sannolikhet behandla dig än värre. Att ge sig ut på egen hand kan vara skrämmande, men det erbjuder dig också en chans till ett bättre liv.

Ändra dynamiken

Varför är regeln INGEN KONTAKT så viktig? Jo, därför psykopater bryter ner sina offer bit för bit. Om du har kontakt med honom/henne, så kommer du att dras in i "leken" igen och psykopaten kommer att fortsätta att manipulera dig. För att kunna läka så måste du få bort psykopaten, ut ur ditt liv.

Genom regeln INGEN KONTAKT så säger du, "inte mer".

Om du måste ha kontakt

Olyckligtvis så finns det omständigheter som gör att du måste ha kontakt med psykopaten, speciellt om ni har barn tillsammans. Om du befinner dig i den situationen så finns här två viktiga 'rättsnören'.

1. Var alltid på alerten, mentalt sett, när du har med psykopaten att göra.
2. Var aldrig ensam med psykopaten, ha alltid ett vittne.

Ut ur det blå

Månader eller till och med år efter det att du brutit kontakten med psykopaten så kan han/hon visa sig igen. Han säger att han/hon hamnat i trubbel och du är den enda som kan hjälpa honom/henne. Vad gör du? Oavsett, hjälp inte honom/henne. Ignorera honom/henne. Låt psykopaten ta konsekvenserna av sitt eget beteende.

Var uppmärksam på att han/hon testar dig för att se om han/hon fortfarande kan utnyttja dig. Kom i håg - Psykopater ändrar sig aldrig.

 

 

Upp (till toppen)

Innehållet på dessa sidor är skyddat under internationell copyright lag och får inte kopieras eller reproduceras i någon form utan skriftlig tillåtelse från; EVAH.org Materialet är enbart i informationssyfte och skall inte användas som medicinskt underlag. © Copyright evah.org 2003-2013