Hem

 

"Livsfarlig manipulation"
Det blir inte bättre, bara värre - Något man måste förstå

 

För de som händelsevis såg programmet, Livsfarlig manipulation, på TV4 Fakta i går, den 30 jan., 2014, Här så gav den en mycket bra inblick i hur psykopater manipulerar, ljuger och skrämmer sina "offer". I gårdagens avsnitt, Del 2 av 6. så berättade Susan Hamlin och hennes barn om Richard Hamlins övergrepp (Susans man och barnens far) på familjen. Han manipulerade sin fru Susan till att tro på att hon förträngt sexuella övergrepp i barndomen. Han fick också henne att tro på och erkänna att hon förgripit sig sexuellt på parets gemensamma barn. Ingenting är givetvis sant.

Det är bl.a., på samma sätt som psykopaten manipulerar sin sin partner att ta avstånd från sin egen familj, först och främst den/de som genomskådat psykopaten (men även dennes familj) Detsamma gäller i en vårdnadstvist för att få sitt barn/sina barn att ta avstånd från den andre föräldern, anklaga honom/henne (utan bevis) för incest, alkoholism, ett grovt brott, osv., (PAS Här) allt för att göra barnet rädd för och således ta avstånd från den andre föräldern. Att hos andra, väcka avsky och skrämma för att på så sätt kunna manipulera, lura och bedra är en vanligt metod som psykopater använder sig av för att få sin vilja igenom.

Det handlar om ett psykiskt övervåld (innefattar i bland även fysiskt sådant) utan dess like. De som aldrig drabbats av den här typen av våld (i hemmet, blivit "mobbad" på arbetsplatsen eller t.ex., i skolan) har därför mycket svårt med att verkligen förstå, och det, eftersom ondskan, är bortom allt förstånd. Det kan vara lätt att säga att psykopater, saknar ett samvete och empati men för att verkligen förstå innebörden av detta, så måste man, tyvärr, ha fått uppleva det själv.

Psykopater är LIVSFARLIGA för andra, först och främst mentalt sett, men även i vissa fall, fysiskt. Att ekonomiskt ruinera andra är inte heller några problem för den här individen. Personer som hamnat i greppet på en psykopat (och dennes familj) behöver hjälp för att ta sig ur relationen. En person som är utsatt för den här typen av våld blir till sist så psykiskt nedkörd i botten att de blir mentalt oförmögna att klara av det själv, vilket också är en anledning till att de, i en relation, stannar.

Eftersom psykopaten saknar ett samvete och empati så saknar de också "spärrar", det finns alltså ingen gräns för ondskan. Inte undra på att de som på ett personligt plan råkat ut för den här typen av våld, beskriver psykopaten som, 'ondskan själv' . De som fallit "offer" är därför, med all rätt, många gånger livsrädda och/eller mentalt oförmögna för att be om hjälp.

Psykopater är tillika paranoida, tror hela tiden att någon är ute efter dem. Kan t.ex. säga, "Din farbror är ute för att ta död på mig" varpå "offret" tycker synd om psykopaten och självmant tar avstånd från sin familj. Psykopater "spelar" många gånger "tyck synd om mig kortet" för att manipulera, lura och bedra sitt "offer". Psykiskt nerkörd i botten så tror "offret" sorgligt nog på psykopaten. Vidare läsning, Tyck synd om mig" Här

För utomstående, för att bättre förstå, titta gärna på programmet, Livsfarlig manipulation, del 2 - Här Den här typen av våldsverkare kan även få "offret" att mörda någon åt dem. Fossmo (uppenbarligen psykopat) och barnflickan ("offer" för den här typen av livsfarlig manipulation) framstår som ett praktexempel, likaså fallet med "Bobby" (mamman var ett "offer" - livsrädd och nerkörd i botten och därmed mentalt oförmögen att göra något åt situationen). Men, den här typen av våld är inte ovanlig, endast de extrema fallen, när någon har blivit mördad, hamnar på löpsedlarna. De som begår självmord på grund av den här typen av våld, hamnar inte i tidningen än mindre de som blivit fysisk sjuka och dött p.g.a. det.

Förutom, Här så kan man även se en 'preview' av programmet på You Tube Här Livsfarlig manipulation (del 2) kan även ses Här - men utan texter. Psykopater är mycket gravt personlighetsstörda individer, de hör hemma bakom galler!

Vidare läsning se även Stalking/förföljd Här - vilket sker när "offret" lämnar den intima relationen, arbetsplatsen eller t.ex., skolan. Att de förföljer sina "offer" beror på att de 'måste vinna', psykopatens 'belöningssystem' fungerar inte som det skall, Mesolimbic dopamine reward system hypersensitivity in individuals with psychopathic traits. (2010) Här Mer info. Här

Man skall aldrig underskatta psykopatens manipulativa förmåga. "Global uppvärmning", att "vacciner" skyddar mm är bl.a., bedrägerier allmänheten utsätts för - går ut på samma som i en relation att psykiskt, ekonomiskt och bl.a., fysisk skada, något psykopater f.ö., njuter av att göra Här, får dem att känna sig 'allsmäktiga'.

För dig som råkat ut för den här typen av perverst våld så skall du inte skämmas eller känna någon skuld, DET ÄR INTE DITT FEL

Psykopatens "mål", att totalt ödelägga "offrets" liv. Det sker genom att manipulera och skrämma offret.

* Bör noteras, gör ingen reklam för TV4. Inlägget tog även lite längre än väntat då jag händelsevis spillde lite vatten över tangentbordet.

(Jan. 31, 2014)

 

 

Upp (till toppen)

Innehållet på dessa sidor är skyddat under internationell copyright lag och får inte kopieras eller reproduceras i någon form utan skriftlig tillåtelse från; EVAH.org Materialet är enbart i informationssyfte och skall inte användas som medicinskt underlag. © Copyright evah.org 2003-2014