Hem

 

 

Manipulatören

Se upp med överdriven vänlighet!

Manipulatören - Mer om psykisk misshandel och bedragare

Psykopater har ett stort behov av att få makt och kontroll över andra. Ett sätt för dem att få makt och kontroll är att ta makten från andra vilket de bl.a., gör genom att manipulera sin partner/sitt/sina offer. För att citera Dr. George Simon, "Under en lång tid förstod jag inte varför offret hade så svårt med att inse att de blev manipulerade. Till en början var jag frestad att skuldbelägga offret. Men, jag har lärt mig, att de som faller offer och blir förda bakom ljuset gör det på grund av en rad olika, men mycket goda skäl." Dr. Simon är bl.a., författare till boken, In sheep's clothing - understanding and dealing with manipulative people (1996) och hans hemsida, Dealing with manipulative people finner man Här

Rick Ross har gjort ett utdrag ur boken, In Sheep's Clothing, vad gäller de olika metoder som manipulatörer (man som kvinna) använder sig av, Dealing With Manipulative People An Excerpt from the book: In Sheep's Clothing Här och den sidan har i sin tur uppenbarligen blivit översatt till svenska av sidan, Jag misshandlad?, "Manipulatören" Här Rekommenderad läsning!

En annan metod som manipulatören/psykopaten använder sig av för att manipulera sitt offer kallas för "gasljus" efter en film med samma namn i vilken bl.a., Ingrid Bergman medverkade i. Förutom Dr. Simons inlägg, Gaslighting as a Manipulation Tactic: What It Is, Who Does It, And Why Här, se även nedan inlägg; Hur psykopaten "leker" med ditt 'huvud' (sept. 5/6, 2011), 'Gasljus'/crazy making - viktig läsning! (24 mars, 2011) samt Psykopaten gör dig "tokig" (Sept. 30, 2011) Farliga Sinneslekar: Hur psykopater manipulerar och bedrar eller hur psykopaten "leker" med ditt förstånd. Klicka Här för vidare läsning

Ett annat sätt för manipulatören/psykopaten att få makt och kontroll över sitt "offer" kallas för "Stockhomsyndromet", en metod där psykiskt våld varvas med "ömhet", se nedan översätting av Dr. Joseph Carver's, När du älskar din misshandlare: Stockholm syndromet och traumabindning / när "offret" fäster sig vid våldsverkaren, (1:e april, 2011) och Mer om "Stockholm syndromet" (12:e maj, 2011)

Förutom ovan metoder så ägnar sig också manipulatören/psykopaten åt vad som kallas för "Hjärntvätt" och allt i syfte att få makt och kontroll över sitt/sina offer. Läs Dr. Liane Leedom's inlägg vilket har översatts, se nedan Hjärntvätt (15 april, 2011) och lär dig om de metoder som psykopaten använder sig av för att ta över och styra offrets liv. Det är samma metoder som "kultledare" använder sig av för att få kultmedlemmarna att stanna kvar, lyda och avguda ledaren.

För att få fullkomlig makt och kontroll över sitt offer så isolerar manipulatören/psykopaten sitt offer från familj och vänner. Det är en gradvis process vilket gör att offret inte märker av isoleringen och reagerar på denna. I 'slutfasen' så sker detta genom att manipulatören/psykopaten manipulerar sitt offret att självmant ta avstånd från familj och vänner (t.ex. genom att skam och skuldbelägga offret) och/eller får offret att t.ex., "mobba" en egen familjemedlem för att på så sätt försöka få personen i fråga att ta avstånd från offret. Att sätta upp människor mot varandra är en gammal beprövad metod som "mobbare"/manipulatörer/psykopater använder sig av för att på så sätt få makt och kontroll. De som först "attackeras" och "åker ut" är givetvis de som genomskådat våldsverkaren. Metoderna är många och varierande men allt går ut på att förstöra och förgöra eftersom detta får våldsverkaren att, känna sig "allsmäktig"/må bra. Läs nedan inlägg, Den sadistiske psykopaten

Ett svar på frågan, "Hur kan jag veta om någon jag älskar har råkat hamna i greppet på en våldsverkare?" Man märker detta olyckligtvis genom att personen i fråga börjar isolera sig och bete sig som våldsverkaren, se bl.a., en snabböversättning av Dr. Leedoms inlägg, Kan den som fallit "offer" bli lik psykopaten? (29 april, 2011) nedan. Även av intresse, ”Min bror blir misshandlad av sin kvinna” (4 dec. 2009) Här Om du undrar över varför offret stannar kvar, lär dig om hur manipulatören/psykopaten manipulerar sitt offer men även de lättmanipulerade/lättlurade runt omkring offret.

Avslutningsvis, ALLT manipulatören/psykopaten gör syftar på att skada/förgöra "offret" och främja sig själv. För de som olyckligtvis fallit "offer" så kan den här typen av relation/interaktion leda till att;

1. Offret förvandlas till en "dörrmatta", dvs. hamnar i ett livslångt lidande, i vilket offret tar på sig all skuld och skam.

2. Offret inte ser någon annan utväg ur sitt personliga helvete än att ta livet av sig själv, s.k., mord genom självmord - psykopaten mördar utan att få "blod" på händerna. Psykopaten kan också få någon annan att begå denna vidriga handling för att på så sätt också 'slinka undan'/slippa ta ansvar. (se; "seriemobbaren)

3. Offret blir mördad (strypt, skjuten, förgiftad, . . . .) Offret kan också luras till att skada/ta död på sig själv.

4. Offret inser att ingenting kommer att förändras och tar sig ur relationen/situationen och således återtar makten över sitt eget liv. (Offret måste planera väl i förväg och ta hjälp av andra eftersom detta kan leda till att dödligt våld utövas av våldsverkaren. Offret skall ALDRIG tala om för våldsverkaren att han/hon tänker lämna relationen/situationen och det i syfte att skydda sig själv)

Nyinlag sida, Tuva Forum Om någon gör dig illa Klicka Här

Studie av intresse; A protean approach to social influence: Dark Triad personalities and social influence tactics. (March 2012) Klicka Här

Ju mer du lär dig känna igen de metoder som manipulatörer/psykopater använder sig av, ju mindre sårbar blir du och desto bättre kan du skydda dig själv, de dina och dina medmänniskor.

(22/23 mars, 2012)

* * * Manipuleraren * * *

"Han fick mig tro att jag är psykopat och att han var normal. Men hade han varit normal hade han inte betett sig som han gjorde. Och hade han varit lite normal så hade han i alla fall låtit bli att säga att det var mitt fel sen efteråt. En normal människa gör inte att den man älskar är rädd och kuvad."
Mer läsning Klicka Här

När en kvinna gifter sig med en "psycho" så är det på tok för sent. Vid den tidpunkten så känner han till allt för mycket om hennes liv. Så, när hon slutligen, begår denna enorma orättvisa mot honom (så som att säga "nej" till någon av hans själviska önskemål eller konfronterar honom gällande hans uppenbara omognad), så blir denne bortskämde ungen fullkomligt galen och då måste han "ge henne vad hon förtjänar”, “lära henne en läxa", "visa henne vem som bestämmer". Det är som om trotsåldersbarnet äntligen får gå en rond mot mamma.
Klicka Här

"Utan att ana det har Louise mött en person som inte har löst sina inre konflikter. Tom projicerar dem på henne och känner sig störst och starkast genom att få Louise att känna sig svag och bräcklig. Och som han en gång manipulerades av sina föräldrar manipulerar han nu själv."
Klicka Här

Om ditt barn dejtar en manipulerare så kommer den här individen att förr eller senare använda henne/honom som ett "verktyg" för att försöka manipulera bort dig och andra som står "offret" nära. Med andra ord, manipuleraren kommer att manipulera ditt barn så att hon/han kommer att vända sig mot dig och i sin tur göra/säga hemska saker för att såra dig. Man kan säga att manipuleraren talar genom ditt barn och på så sätt avslöjar sig själv. (Manipulerare är inte smarta och avslöjar alltid sig själv förr eller senare) Syfter är givetvis att få dig att reagera (bli arg, ledsen osv.) få dig att ta avstånd för att på så sätt kunna koppla ett än starkare grepp på sitt "offer"/ditt barn. Försök att inte bry dig och vet med dig att det ligger en mycket gravt störd individ bakom det som du nu tvingas genomlida.

Är du i greppet på en manipulerare?

"Har familj eller vänner reagerat på att du ser annorlunda ut mot vad du gjorde förut?
Är de som bryr sig om dig oroade över ditt välbefinnande?
Håller du på att förlora din personlighet och styrka?
Försöker manipuleraren isolera dig från familj och vänner?
Har dina attityder förändrats för att nu likna manipulerarens?
Lever du i en annan verklighet i vilken manipuleraren nu står i centrum i ditt universum?
Försvarar du manipuleraren hela tiden?
Gör/säger du saker som du önskar att du inte hade gjort/sagt?
Bestämmer manipuleraren över hur du får spendera dina pengar?
Kontrollerar manipuleraren dig genom att använda sig av halvsanningar och lögner?"

"Försök inte peka ut några av ovan varningssignaler för din manipulerare, den här typen av individ kommer inte att fatta så det är bara bortkastad tid.
Den här typen av kontroll händer inte över en natt, den händer nästan obemärkbart över en längre tid. Manipulerare investerar månader och år i att "träna" dig till att göra det som de vill att du skall göra.
Om din partner har ett stort makt och kontrollbehov så vägra vara ett "offer"."
Snabbövers. av Dealing With Manipulative People, vidare läsning, Klicka Här (Manipulerare kan likställas med 'kultledare')

Devils In Disguise (28 Mar 2011) Här (Läs gärna om PAS eftersom det inte bara handlar om mindre barn, det gäller även äldre, där pojk/flickvännen försöker separera sin partner från hennes/hans föräldrar.)

Att förgöra "offret" och hennes/hans familj är alltid målet. Psykopater njuter av att förstöra för andra, på alla sätt och vis, något vi f.ö., har "bildbevis" på i dag. Man kan "se" hur "njutningscentrat" lyser upp då de lyckas skada.

Saker som pågår i det fördolda skall alltid belysas! Eftersom kriminella element hela tiden agerar bakom ryggen på andra så måste man alltid vara uppmärksam.
(April 3, 2011)

 

 

 

Upp (till toppen)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Innehållet på dessa sidor är skyddat under internationell copyright lag och får inte kopieras eller reproduceras i någon form utan skriftlig tillåtelse från; EVAH.org Materialet är enbart i informationssyfte och skall inte användas som medicinskt underlag. © 2003-2013