Hem

 

 

En relation med en psykopat kommer OUNDVIKLIGEN att leda till allvarliga skador - Kan även bli din död - Man MÅSTE sätta gränser!!!

 

Nedan en snabböversättning av, Red Flags of a Psychopath Här Var uppmärksam på att det finns lika många kvinnliga psykopater som manliga varpå "Han" kan ersättas med "Hon" och ordet "offer" skall inte tydas som nedlåtande.

"Psykopater och kärlek är en farligt och förödande kombination. Lär dig varningssignalerna vad gäller en psykopat och det för att undvika allvarliga skador som denna relation oundvikligen kommer att leda till, för dig och ditt liv.

Han är otroligt charmig. Denna charm gör att du - hans måltavla - intensivt kommer att fokusera på honom. Denna charm är mycket tilltalande och glädjande för alla dina sinnen, och den inaktiverar dina personliga gränser och ditt sjävskyddande beteende (precis när du behöver det som mest).

Hans "charm" framkallar en trance - ett trevligt, avslappnat och fokuserat sinnestillstånd, som gör dig öppen för förslag. Du märker hur, du gång på gång, vill vara i hans i fokus och föremål för hans kraftfulla charm. Ett varmt, engagerande leende och en intensiv ögonkontakt förekommer tillsammans med humoristiska skämt och sensuellt smicker. Denna övermänskliga charm är ofta en av de första och ENDA varningssignalen vad gäller en psykopat, och det är just det här som gör det svårt att lämna relationen.

Han är mycket avslappnad; framträder som orädd och som socialt kompetent. Fullkomligt tillfreds med sig själv. Han är nödvändigtvis inte ute efter uppmärksamhet eller står i centrum när det är fest men han har en stor social förmåga. Kan framträda som anspråkslös och tystlåten samtidigt som han bibehåller och utstrålar ett självförtroende och en närvaro.

Han är talför, 'snacket flyter på'. Det finns ingen ände på hans roliga anekdoter, och han kan få de mest vardagliga ämnena verka intressanta och underhållande. Han är den som för det mesta står för snacket och syftet med detta är att få dig att koppla av så att du känner dig bekväm med honom.

Han kommer snabbt att avslöja personliga saker och berätta om det förflutna och hans liv. Detta kommer att skapa en känsla av intimitet som gör du kan återgälda detta med information om ditt eget liv, som han använder till sin fördel senare.

Älskar att ha roligt och är rolig att vara med. Lekfull.

Han påstår sig vara en glad och lättsam person. Han kan tala om för dig att det inte finns något som får honom att känna sig nedstämd och eftersom han saknar ett samvete och rädsla, så är detta troligtvis sant.

Han är en mycket aktiv person, alltid på språng. Han behöver mycket stimulans och står inte ut med att vara uttråkad, så han kan inte vara ensam eller stillasittande. Lätt uttråkad, men aldrig tråkig.

Du känner dig speciell i hans närvaro och anser honom som speciell, fascinerande och unik, och inte som någon du tidigare har känt.

Du märker hur du snabbt blir djupt förälskad i honom och du söker hans uppmärksamhet och kontakt.

Han ser på dig på ett sätt som ingen annan människa gjort tidigare, hans ögon är låsta på dig och han ger dig sin fulla uppmärksamhet. Det känns smickrande och förförisk.

Du har blivit intensivt fysiskt attraherad av honom, mer än du någonsin har känt för någon annan.

Om ni träffades i någon form av en grupp miljö, såsom en danslektion, så kommer han att ge dig den största delen av sin tid och uppmärksamhet.

När han väl har lockat dig till sig, så kommer han att "kärleksbomba" dig eller överösa dig med uppmärksamhet och tillgivenhet. Ni har många romantiska träffar och tillbringar mycket tid tillsammans. Du får många telefonsamtal, e-post och textmeddelanden. Han kommer att vara snäll, omtänksam och ge dig komplimanger. Du kommer att känna dig otroligt uppskattad av en man och det för första gången i ditt liv. Under denna period i relationen så kommer du att bli 'upphöjd till skyarna'. Du kommer inte känna dig försummade på något sätt och vis, inte vid denna tidpunkt. Även om saker och ting kan verka ovanligt intensivt så kommer det ändå att övertyga dig om att d tta är den bästa relationen du någonsin haft och att han är din perfekte partner.

Han avslöjar sina "verkliga" känslor för dig väldigt snabbt, talar om att han älskar dig och att han aldrig tidigare har upplevt en sådan kärlek och attraktion eller att han aldrig trodde att han skulle bli kär igen. Han kommer att säga att relationen känns magisk, som den gör för dig också, och han kommer förmodligen att berätta för dig att ni är själsfränder. Du kommer att känna att du aldrig har upplevt en sådan här kärlek tidigare. Du har kanske bara känt honom under en månad eller två, men du är säker på att du kommer att vara tillsammans för evigt. Att tro på att någon är din själsfrände är, tyvärr, en av de största varningssignalerna vad gäller en psykopat, eftersom de, på ett mycket bra sätt, kan återspegla dina behov och önskemål. De skapar en persona (eller mask) för att framstå som din perfekta partner, men allt är bara en illusion.

Om du kommit så här långt, så har psykopaten lyckats med att skapa en stark förbindelse er emellan och som i sin tur är den nödvändiga grunden för den manipulation och misshandel (psykologisk, känslomässig, ekonomisk men även ibland fysisk sådan) som sedan följer. Även om det verkar som om psykopaten är kär i dig och du upplever det som den mest romantiska tiden av ditt liv, så är detta inte alls fallet. Psykopater är oförmögna att känna kärlek, och den enda anledningen till att han vill ha dig, är för är känna självtillfredsställelse.

Så hur märker du skillnaden? Det kan du troligtvis inte göra om du nu inte upplevt detta förut. Det bästa du kan göra för dig själv är följande:

Gå sakta och långsamt in i en relation, speciellt en som är intensiv. Se till att ha kontroll över takten i stället för att låta den andra personen bestämma den. Var uppmärksam på någon som snabbt vill ha ett allvarligt förhållande. Det finns ingen anledning till att rusa in i en relation. Tid är det som kommer att avslöja en persons verkliga "jag".

Känn till dina personliga gränser och var uppmärksam på någon som vill töja på dem eller som inte respekterar dina gränser, även om du tror att det är du som gör det. Om du saknar gränser, så skall du inte påbörja en relation tills det att du satt sådana och håll dig till dessa personliga gränser. Psykopater kommer att trycka på, testa dig, för att se hur långt de kan gå för få dig att sänka de gränser som du satt för dig själv

Känn dig själv väl. Om inte så kommer psykopaten att känna dig bättre än du själv gör vilket i sin tur, förr eller senare, kommer att leda till problem. Vad är det som driver dig? Bearbeta tidigare trauman och identifiera dina djupaste rädslor, önskningar och behov. Detta är ditt bästa försvar.

Gör så att andra måste förtjäna ditt förtroende ... men kom ihåg, bara för att någon har förtjänat det så betyder det inte att han kommer att behålla det. Att vara trovärdig är en fortlöpande sak. Tänk på att bedragare är mästare på att vinna ert förtroende - det är därför som de är så effektiva.

Vet vad du vill ha och behöver från ett förhållande och nöj dig inte med något mindre. Om du nöjer dig med något mindre så vet du att något definitivt är fel.

Vänta med att ha sex och det eftersom din neurokemi kommer att ändras varpå du kommer att känna en djupare attraktion, ett sug efter din partner och att investera mer i relationen. Dessa känslor beror på neurokemiska förändringar som du inte råder över. Genom att från början, gå sakta framåt, så kan du kontrollera och klarsynt styra över dina egna beslut.

En liten uppdatering: En vän läste nyligen ovan och sa att det lät som två personer som var djupt förälskade. Så ser det ut utifrån och såg så ut för den, som föll "offer", till en början i alla fall. Om det inte börjat så, så hade det som följde inte varit möjligt. Vi föll för Dr.Jekyll och givetvis inte för Mr. Hyde. Självklart så kommer ingen att bli kär i någon och bara se det som en enda stor varningssignal/röd flagg och gå därifrån. Men de av oss som har upplevt det vet att det var over-the-top, "overkligt", och olikt något vi någonsin upplevt eller ens någonsin trott kunde vara möjligt. Det är dessa tecken som talar om att du måste se upp för vad som kommer härnäst. Du kan läsa mer om den psykopatiska förbindelsen Här (ej översatt)

Ingen som själv inte har upplevt det kan riktigt förstå, även om vi försöker att förklara tills vi blir blåa i ansiktet. Bara för att det "såg ut" som äkta kärlek så betyder inte det, att det var det. Vad de inte ser är att psykopaten har lurat dem också, när de ifrågasätter ett offer om "vad som verkligen hände" och talar om för henne att hon måste ha fel för att sedan i nästa andetag, säga "det skulle aldrig kunna hända mig." - Men det var precis det, som det gjorde!

"Krona eller klave han vinner". Den meningen sammanfattar det hela snyggt. Efter allt skrivandet jag gjort, skapandet av denna blogg, så inser jag att dessa 5 ord skulle ha sagt precis samma sak och på mycket mindre tid."

* Personligt tillägg: Då jag läste det sistnämda så förstod jag att personen som skrev detta inlägg, sorgligt nog, inte helt och hållet hunnit att bearbeta det som hänt. Det tar tid, en mycket lång tid, men i slutänden så är det alltid "offret", som tar mod till sig och lämnar relationen, som "vinner". De som stannar, är och förblir, tragiskt nog, lika stora *"förlorare", som psykopaten är. * Se Stockholmsyndromet Här

Även att uppmärksamma: Många gånger så genomskådar familj och vänner psykopaten mycket tidigare än vad "offret"/nåltavlan gör. Det manipulativa, sliskiga, maniska/intensiva beteendet osv. är allt för uppenbart. Utomstående ser också hur "offret"/måltavlan blir manipulerad, lurad och bedragen, gång på gång. Utomstående bör även vara uppmärksamma på att psykopaten eller någon i psykopatens familj, förr eller senare (första bästa chans), kommer att rota igenom dina tillhärigheter (väska, kappsäck,lådor, bostad osv.) bl.a., i hopp om att skaffa sig "hållhakar" eller information som kan vändas mot dig i syfte att senare kunna smutskasta dig. De kan även manipulera/skrämma "offret" att 'hjälpa till' att kränka andra, även sina egna familjemedlemmar, på alla sätt och vis. Alla "offer" isoleras. förr eller senare, från familj och vänner. Det sker bl.a., genom att smutskasta "offrets" familj och vänner, först ut är de som genomskådat psykopaten..

(Nov. 25, 2013)

Upp (till toppen)

Innehållet på dessa sidor är skyddat under internationell copyright lag och får inte kopieras eller reproduceras i någon form utan skriftlig tillåtelse från; EVAH.org Materialet är enbart i informationssyfte och skall inte användas som medicinskt underlag. © Copyright evah.org 2003-2014