Hem

 

 

Låt inte psykopaten 'spela' på dina känslor

 

* "Offer" skall inte tydas som nedlåtande.

Psykopater är samvetslösa, manipulativa, sadistiska, lurenderejare och bedragare vars enda intresse är att 'sko' sig själv och förgöra sitt/sina "offer, psykologiskt, ekonomiskt men även fysiskt.

Du skall aldrig känna en tacksamhetskuld mot någon vars enda "mål" var, att manipulera, lura, bedra och sakta men säkert förvandla ditt liv till ett helvete.

Psykopater eller som bl.a., psykologen Dr. Joseph Carver kallar dem för, "förlorare" (Här) , tar sig fram i livet genom att manipulera, lura och bedra andra. De använder bl.a., dina känslor mot dig för att på så sätt få försöka få sin vilja igenom. .De skadar psykologiskt, fysiskt och bl.a., ekonomiskt. Hela deras liv går ut på att sko sig själv på andras bekostnad, på alla sätt och vis. Om de lyckas' så får detta dem att känna sig "oövervinnliga". Det är därför mycket viktigt att man lär sig att sätta gränser!

Om du inte kan sätta gränser, så be utomstående om hjälp, om inte, så kommer du att råka väldigt illa ut.

Främst handlar det om känslor så som skam, skuld och rädsla vilka de hänsynslöst manipulerar för att få som de vill, känslor som de f.ö. själv saknar p.g.a. sin skadade hjärna. (Se Forskning Här) För att lättare kunna manipulera sitt "offer" så ser psykopaten även till att isolera (Här) sin partner från sin egen familj och vänner, allt för att få än bättre makt och kontroll över henne/honom. Det sker bl.a., genom att sätta en kil mellan människor, smutskasta/förtala (Här) osv. Förutom att detta ämnar att nå ett "mål" (- att isolera offret) så "livar" det också upp psykopatens annars så tråkiga vardag, de tycker det är roligt att manipulera, lura och bedra andra, så skadade är dessa individer.

För att skydda dig själv - Ta kontroll över dina känslor, bli medveten om dina svaga sidor. Du vinner inget på att förneka verkligheten.

Vidare läsning;
"Nästan alla som har haft ett förhållande (vän eller kärleksförhållande) med en psykopat går igenom en period (och form) av förnekelse. Det är väldigt svårt att acceptera den sorgliga verkligheten att personen som sa sig vara din bästa vän eller ditt livs kärlek i själva verket gjort dig illa bakom din rygg och har som sitt enda mål här i livet, att förödmjuka och dominera de runt omkring honom. I stället för att konfrontera denna verklighet, så väljer vissa offer att fullständigt förneka att så är fallet. De är inte redo/beredda att acceptera någon del av denna verklighet, som när förträngd, många gånger visar sig genom oro, ångest, projisering och mardrömmar." Läs vidare - "En smärtsam skepsis - Psykopati och kognitiv dissonans" Klicka Här
Maniplatören Här
Psykologisk Manipulation Här

(March 7, 2014)

Upp (till toppen)

Innehållet på dessa sidor är skyddat under internationell copyright lag och får inte kopieras eller reproduceras i någon form utan skriftlig tillåtelse från; EVAH.org Materialet är enbart i informationssyfte och skall inte användas som medicinskt underlag. © Copyright evah.org 2003-2014