Hem

 

 


Tyck synd om mig - The "pity play"

 

"Tyck synd om mig" - Det äldsta knepet i världen för att få fullkomlig makt och kontroll över någon annan

"Tyck synd om mig", Det äldsta knepet i världen för att få fullkomlig makt och kontroll över någon annan. För att citera Dr. Martha Stout som arbetade på Harvard i över 25 år och bl.a., är författare till boken, The Sociopath Next Door "var försiktig med vem du "tycker synd om". Nedan är utdrag ur och en snabböversättning av följande artikel intervju, The Sociopath Next Door Klicka Här Vissa tillägg har gjorts vilka jag satt inom parantes.
(Som vanligt "Han" kan ersättas med "Hon)

"Man skulle inte kunna tro att en psykopat skulle vara intresserade av att att försöka få någon annan att tycka synd om dem, men om du tycker synd om någon så kommer du att göra nästan vad som helst för den personen. Det är ett carte blanche (fribrev som ger så gott som oinskränkt makt över dig). Detta är något jag fått höra, om och om igen: "Han fick mig att tycka riktigt, riktigt synd om honom." Detta kunde ske genom att ha olika fysiska sjukdomar eller att han ständigt verkade ha slut på sina pengar. Men det är klart, oavsett anledning, ju bättre skådespelare psykopaten är ju mer sympati kommer "offret" att känna. Så om någon vill få dig att känna sympati, tycka synd om dem, samtidigt som de skadar dig på ett eller annat sätt så bör du ifrågasätta motivet och börja undra. Om någon spelar på din sympati och verkligen försöker dra det ur dig, det inte normalt."

"Det perfekta "offret", ur psykopatens synvinkel, är någon som är tillräckligt smart och tillräckligt kapabel för att kunna göra honom gott här i världen men som också är rolig att manipulera. Hur kul är det att manipulera någon som är korkad och inkompetent? En annan bra person som psykopaten tycker är roligt att manipulera är någon med etik och moral. (Genom att förtala höjer "psykopaten sig själv på "offrets bekostnad) Psykopaten vill hur som helst inte att personen skall vara allt för insatt/efaren så att hon/han genast ser honom för vad han är. Han vill att personen i fråga är tillräckligt lätt lurad för att stanna kvar hos honom. Detta kan åstadkommas genom att leta efter någon som är mycket, mycket lojal. De flesta av oss anser att lojalitet är ett mycket positivt drag - och det är en positiv egenskap. Men det förblindar också människor vad gäller somliga drag, hos den som de är lojala mot."

Vidare, "Vi har det på sätt och vis inom oss, att när någon är sträng mot oss, eller får oss att må dåligt, så är de på något sätt bättre än oss. En kritiker som mestadels säger negativa saker ses av åskådarna som mer intelligent än den som säger positiva saker. Det är mänsklig natur. Och någon gör dig rädd så får det dig att känna respekt för dem, och det är olyckligt eftersom om någon får dig att känna dig rädd och gör det för att skrämma dig, så är det en person som du inte skall ha någon respekt för.

Att "vinna" är oftast förknippat med något positivt. Att "vinna" vad gäller psykopaten, handlar om att framgångsrikt kunna manipulera någon till att göra något som han/hon aldrig annars skulle ha gjort. Det behöver inte handla om något stort men för psykopaten så handlar det om att driva honom eller henne till att göra det. Det kan vara något avskyvärt eller lika lätt som att få en bebis att gråta. Eller det kan vara något mer komplicerat som att (sänka självförtroendet) hos sin fru, få henne att må dåligt. . Det kan också handla om att få en hel grupp av människor att göra något som de annars inte skulle ha gjort. (Hade allmänheten t.ex., fått information om vad bl.a., "vaccinet", 2009 innehöll så hade de aldrig "vaccinerat" sig. Manipulera, görs bl.a., genom att undanhålla information. Gäller även t.ex., GMO och s.k. Chemtrails, "global uppvärmning", "välgörenhet" - se upp med s.k., "filantroper"! osv..)

"Det främsta syftet med att manipulera, handlar om att ta död på någon. Psykopati, att psykologiskt mörda någon - det är ett slags själamord som pågår." Stout förklarar vidare, En psykopat saknar ett samvete och vi kan inte "stoppa in ett sådant" i deras hjärna. Hon säger också, "jag blir ledsen när jag hör människor säga, 'jag tror att jag kan se lite av ett samvete', 'om jag bara väntar lite längre' eller 'om jag bara älskar honom lite mer då kanske han kan lära sig, få ett samvete och bry sig om andra'." (Något som aldrig någonsin kommer att ske. Se "Forskning" Här det handlar bl.a. om rent strukturella skador som inte går att "fixa". Lägg benen på ryggen och 'dra' innan du själv blir permanet skadad eller mister ditt liv - Dessa individer är farliga på alla sätt och vis! Om du hamnat i en relation tag hjälp av andra för att på så sätt ta dig säkert ur. Lär dig också om störningen)

"Psykopater rör sig 'osynligt' mitt ibland oss - tills det att de inte längre är osynliga och då är det oftast för sent eftersom de redan då, på ett lömskt sätt, förseglat ditt öde, "lagt vantarna på" ditt levebröd/din ekonomi och kanske till och med ditt liv."

Intervjun med Martha Stout innehåller mycket "matnyttigt" och likt alla som har haft med en psykopat/psykopater att göra så är de medvetna om att man bör vara mycket försiktig med, vem man "tycker synd om". Genom att "tycka synd om" fel person så kan du råka mycket illa ut. Man skall därför alltid ifrågasätta det bakomliggande motivet. Man skall givetvis inte sluta tycka synd om eller hjälpa andra, det handlar bara om att vara försiktig med vem det är som du "tycker synd om". Man skall inte heller underskatta psykopatens förmåga att manipulera vilket gör att vem som helst kan falla "offer" Du skall aldrig lägga skulden på dig sjäkv om du blivit lurad och bedragen - All skam och skuld tillhör psykopaten, som utan ett samvete fortsätter att "jaga offer" även om de befinner sig i en relation. Att "sova med djävulen" bokstavligen eller inte, kommer förr eller senare att skada dig.

Oavsett om du hamnat i en relation med, blivit "mobbad" av, eller i ett större perspektiv t.ex., blivit av med din sjukförsäkring eller arbetslöshetskassa dvs. din försörjning, så är psykopatens motiv ALLTID att psykologiskt mörda dig, något psykopaten åstadkommer genom att knäcka din livslust, göra ditt liv till ett helvete, för att på så sätt ta död på dig genom att du begår självmord eller stressas ihjäl. Merparten av människor som hamnat i den här typen av situation har känt en överväldigande känsla av hjälplöshet och hopplöshet vilket i sin tur har lett till tankar på självmord, något somliga tragiskt nog begått, s.k., "mord genom självmord". Den negativa stress som "offret" blir utsatt för kan också leda till rent fysiska skador, t.ex., en hjärnblödning, hjärtinfarkt eller cancer, som i sin tur också kan leda till döden.

Merparten av psykopater, är inte fysiskt våldsamma, de är än mer lömska, de ämnar att psykologiskt mörda dig! (Lär dig om passiv/dold aggressivitet - hur de döljer sin ilska)

Om du har ett/flera barn tillsammans med en psykopat eller ett barn som hamnat i greppet på en psykopat så skall du veta att psykopaten, även här, spelar ”tyck synd om mig” för att på så sätt bl.a., skapa osämja och isolera barnet eller sin partner från andra.  T.ex., Din mamma är så elak mot mig –”Tyck synd om mig” och prata inte mer med henne;  Din syster snackar bara en massa XXXX om mig – ”Tyck synd om mig” och ring inte henne mer;  Din pappa tror han kan och vet –  ”Tyck synd om mig” jag orkar inte med honom längre, lyssna på mig i stället.  Det finns lika många ursäkter som det finns psykopater och för dem som inte är beredda på att blir manipulerade, lurade och bedragna, så kan det gå riktigt illa.  Var uppmärksam på att psykopaten också projicerar sina egna perversiteter på andra för att på så sätt få sin vilja igenom.  Det är därför så viktigt att tänka kritiskt, att ifrågasätta och, om möjligt, ta reda på fakta.

Genom att bl.a., leka "tyck synd om mig" leken (för det är en hänsynslös "lek" ) så kan psykopaten effektivt sätta upp människor mot varandra (en favorit) för att på så sätt t.ex., få "offret" att "mobba"/känslomässigt och psykologiskt skada en av sina egna familjemedlemmar. I detta sammanhang bör det också nämnas att psykopaten, som älskar att sätta upp människor mot varandra för att på så sätt skapa otrevnad/osämja och på så sätt skada, gör sak samma på arbetsplatsen och då t.ex., genom att förtala en arbetskamrat och på så sätt får andra att ta avstånd från "offret"/den som förtalas. Oavsett hur och var så handlar det alltid om att skada/döda. Man får inte heller glömma att den som blir manipulerad och lurad också blir skadad eftersom förr eller senare så kommer personen/personerna att upptäcka att de blivit grundlurade och att psykopaten fick dem (manipulerade dem) att göra något som de aldrig annars skulle ha gjort.

Psykopater pga. sina neurobiologiska skador så förblir de känslomässigt omogna livet ut. Likt ett litet barn, det var inte jag, det var han/hon, eller pga av någon annan orsak - "Tyck synd om mig"". De tar oftast inte ansvar utan vill att andra skall "tycka synd om" dem, för att på så sätt slingra sig undan.

Även av intresse;
Psykopater - Personer som vill att du skall "tycka synd om" dem för att på så sätt utnyttja dig på alla sätt och vis samtidigt som de skadar dig. Döden är ständigt närvarande om du låter en sådan individ manipulera, lura och bedra dig.
People Users, Abusers, Manipulators & Sociopaths Klicka Här

Tyck synd om mig - Att spela sjuk tycks vara något som psykopater gör gång på gång för att få sin vilja igenom. Kvinnan i följande inlägg sa att hennes man sa att han hade cancer. Hon trodde på honom, grät och tyckte synd om honom tills dess att hon frågade, "vad heter din läkare?" Han kunde inte ge ett svar på den frågan än mindre fanns det räkningar från doktorn varpå hon förstod att allt var en lögn och sparkade ut honom. Här

Psykopater kan vara mycket förtroendeingivande vilket i sin tur gör dem än farligare

(feb. 19, 2012)


Låt dig inte luras

Fredrik Reinfeldt vill i följande artikel påskina att han blev "mobbad" i skolan. Fredrik Reinfeldt mobbades i skolan (29 okt. 2011) Här Inte troligt eftersom HAN är en "mobbare", dvs.,en individ som utan ett samvete begår alla möjliga vidriga övergrepp på andra. Lissabonfördraget, FRA/avlyssning, "vaccin" i syfte att sterilisera, skada och döda så många intet ont anande medborgare som möjligt, nedmonteringen av välfärden däribland de "nya" sjukförsäkringsreglerna, GMO, Chemtrails till det senaste, att försöka tvinga medborgarna att arbeta tills de dör, dvs. förslava oss, I Pajala räcker inte livet till Här, vilket f.ö., bl.a., är anledningen bakom "Finanspakten" (se nedan inlägg) vilken handlar om att driva in oss i fattigdom och misär medan de ansvariga åtnjuter immunitet. Som alltid, så hjälper betald media "politikerna", ännu ett exempel på att försöka manipulera/"hjärntvätta" medborgarna i vilket Claes Elfsberg gör bort sig totalt. För att citera, "Jag tycker det känns obehagligt att behöva sluta vid 67 år. Då låter 75 bättre." Här (Har Elfsberg tillika problem med ordförståelse?) Att "fackföreningar" så som LO också hjälper till att "hjärntvätta" människor får vi bevis för Här *Att notera i sammanhanget, "mobbare" stödjer varandra så länge det främjar dem själv.

I sitt försök att spela "offer" så avslöjar Reinfeldt i stället sig själv. Den här känslomässigt omogna "tyck synd om lilla mig" leken, är en välkänd metod som "mobbaren", då avslöjad, använder sig av för att kränka det verkliga "offret" (den som är utsatt för förtal mm.) än mer samt bl.a., slippa ta ansvar för sina vidriga och ondskefulla handlingar. Än en gång uppdagar Reinfeldt sig själv. För mer info. om denna 'barnsliga lek', se nedan;
A great article on the “tools” of the sociopath Här
Psychopathic Pity Party Här
"The pity play should be a warning sign to all of us." Här
How to spot a psychopath - Pity play Här
Cunning practitioners of the 'pity play' Här
If the shoe fits, and all that Här

Än en gång och med betald medias hjälp, så försöker man också manipulera och lura allmänheten att tro på att de som fallit "offer"/blivit "mobbade", själv förvandlas till "mobbare", "Gryningspyromanen - från mobbad tonåring till Sveriges värste mordbrännare" Här Detta är så så absurt att man inte finner ord för det, längre bort från sanningen kan man knappast komma. (Människor med ett samvete startar inte bränder i syfte att frstöra och/eller döda, så enkelt är det)

"Mobbare", tillika sadister gör allt för att dölja sin "mörka sida". Att hänsynslöst utnyttja barn i syfte att framstå som "god" är inget nytt "knep", se bl.a., Hitler tillsammans med barn Här Mobbaren/sadisten Reinfeldt (driver sjuka människor till att begå självmord, lurar medborgare att "vaccinera" sig med farliga "vaccin" däribland barn, tillika ofödda sådana mm.) gör givetvis likadant, mönstret går igen. Nedan några exempel i mängden;
Reinfeldt: Vi kan inte häkta personer i avskräckande syfte (Jan. 2, 2012) Här
Cornelia, 11, fick svar från Reinfeldt (28 dec. 2011) Här
Reinfeldt tycker inte att alla ska vara lediga på sin födelsedag (28 dec, 2011) Här
"Varför har du alltid kostym, Fredrik Reinfeldt?" (30 nov. 2011) Här
Sjuåring fick svar från Reinfeldt (17 nov. 2011) Här
Sjätteklassare fick brev från statsministern (17 nov. 2011) Här
Reinfeldt svarar på barnens brev (31 aug., 2011) Här
Så svarade Reinfeldt Lundbyskolans elever (20 maj 2010) Här
5-åring skrev till Reinfeldt om godisförbud (24 juli, 2009) Här
Reinfeldt svarar på 11-åriga Saras brev (28 aug., 2008) Här

Smått perverst, minst sagt. Föräldrar gör nog bäst i att varna sina barn för "farbror Reinfeldt" som i verkligheten inte är "snäll" utan snarare tvärtom, vilket hans samvetslösa handlingar vittnar om.

Övrig läsning av intresse;

Reinfeldt barskrapar landet totalt- Vem får betala? Här
Vad har Darwin gemensamt med Hitler? Här
Se även följanda nyinlagda sidor, kristofferhell Här och folkvet Här liksom övriga sidor i vänster kolumn (nedanför böckerna)

Låt dig inte luras - tänk kritiskt, ifrågasätt, tag reda på fakta och låt dig inte 'förblindas' av "titlar". Att psykopater "mobbar" sig fram till höga positioner inom samhället är tillsynes mer regel än undantag. Lär dig därför så mycket du kan om dessa mycket gravt personlighetsstörda individer.

(Nov. 13, 2012)

 

För att hålla kvar sitt "offer" så kan psykopaten hota med att begå självmord. Tyck synd om mig . . . Lär dig om hur psykopater manipulerar!

 

Upp (till toppen)

 

 

Innehållet på dessa sidor är skyddat under internationell copyright lag och får inte kopieras eller reproduceras i någon form utan skriftlig tillåtelse från; EVAH.org Materialet är enbart i informationssyfte och skall inte användas som medicinskt underlag. © 2003-2013