Hem

 

 

Jag förstår inte varför jag fortfarande bryr mig

*Termen "offer" skall inte tydas som nedlåtande utan används endast för att beskriva personen som fått agera måltalva för våldsverkarens vrede. Ordet "Han" kan ersättas med "Hon", eftersom det finns både manliga och kvinnliga psykopater.

 

Nedan en snabböversättning av, "Fråga Dr. Leedom: Jag förstår inte varför jag fortfarande bryr mig"
ASK DR. LEEDOM: I don’t understand why I still care Här

"En av våra läsare skrev följande och nästan alla av oss har uttryckt samma känslor. Ett telefonsamtal från honom kunde gå från kärleksfulla ord i början av samtalet till mycket fula sådana mot slutet. Många gånger slängde han bara på luren. Det var som om han var, Dr Jekyl och Mr Hyde, inlindad i en och samma person. Du visste aldrig hur han skulle vara ...

Trots allt detta så älskar jag honom fortfarande och kan inte sluta tänka på honom. Jag antar att det beror på att jag bara tänker på allt det roliga vi hade tillsammans och hur kärleksfull och omtänksam människa han kunde vara när han så ville. Jag vet att jag fortfarande sörjer relationen som var, och det eftersom han fortfarande spökat i mitt huvud och jag verkar inte kunna få honom ur mitt system. Jag vet också nu att han inte är den mannen som jag trodde att han var, den jag förälskade mig i, men jag har fortfarande en tuff tid med detta. Jag förstår inte varför jag fortfarande bryr mig. Jag har försökt att rationalisera men det fungerar inte. Man skulle kunna tro att jag fullkomligt avskyr honom efter allt som han har gjort mot mig..
Kärlek är inget som vi kan kontrollera.

Det är en del av mänsklig natur att utveckla starka band med någon som man varit sexuellt intim med. Dessa band formas i delar av vår hjärna som befinner sig utanför vårt medvetande. Dessa band är inte heller så lätta att medvetet kapa av.

Att förstå hur dessa band uppstår är därför bra att veta, jag vill därför dela med mig om vad vi vet, om beteendemässig neurokemi i fråga om kärlek.

1. Intimitet skapar band till andra, speciellt sexuell intimitet. Det finns hormoner som frigörs vid sex som går rätt till de delar av hjärnan som gör att vi skapar band till andra. Eftersom sex med en psykopat ofta är mer intensiv, så blir banden som skapas också starkare.

2. Efter banden har skapats, så förstärks banden genom rädsla och ångest. Detta är anledningen bakom "Stockolm Syndromet" (Här) i vilket "offret" utvecklar en ohälsosam positiv anknytning till sin förövare. Psykopater vet hur de 'suger in' dig med intimitet och sex, för att sedan förstärka dessa band genom att skapa rädsla och oro.

3. Även om vi inte medvetet kan kapa dessa band, så kan vi medvetet besluta att inte agera på våra känslor.

För att medvetet kunna kapa av banden så krävs det viljestyrka, så läs allt du kan om att stärka din viljestyrka. Viljestyrka är som en muskel. Den är svagare när vi är trötta, sjuka och undernärda eller drogpåverkade. Håll dig borta från alkohol, träna och ta hand om dig själv.

4. Vi kommer att vara bundna till andra så länge de lever, men inte livet ut. Med tiden så försvinner banden om personen är borta. Jag kan med säkerhet säga att tiden läker dina sår, dvs., om du tar tag i och behandlar din depression och symptom på PTSD. (Här)


"Efteråt så sa han till mig, innan jag förgör någon så lyfter jag dem till skyarna och gör dem jättelyckliga, genom att göra det så faller de hårdare."
Skylar

"Det känns som om det är något fel med mig eftersom, att släppa taget, har varit sakta och smårtsamt. Jag vet att mannen som jag saknar inte existerar . . . det känns som jag befinner mig i ingenmansland."
bluemosaic

"Jag gifte mig med DET. Hela grejen var falsk. Du förlorade inte en kamrat, du förlorade djävulen."
Skylar

 

"Du är uppenbarligen inte säker på om han/hon är en psykopat. Det handlar om medvetenhet, inte om att veta, om du förstår vad jag menar. Man känner igen psykopaten på en känslomässig nivå, en djup själslig nivå. När du inser (förutsatt att det är sant) att din partners känslor inte var något annat än ett målmedvetet skådespel i syfte att lura och bedra dig, då kommer du att bli fri från psykopaten för all framtid"
Hur man släpper taget och går vidare, nedan översättning av, "how do i let go of my sociopath" Här
* Att notera; pathwhisperer är uppenbarligen inte insatt i forskning men, det handlar alltid om ett medvetet utstuderat våld, psykopater njuter av att skada/döda andra, något vi i dag f.ö., har "bildbevis", Bullies may enjoy seeing others in pain: Brain scans show disruption in natural empathetic response. University of Chicago. (November 7, 2008). Klicka Här

 

 

 

 

Upp (till toppen)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Innehållet på dessa sidor är skyddat under internationell copyright lag och får inte kopieras eller reproduceras i någon form utan skriftlig tillåtelse från; EVAH.org Materialet är enbart i informationssyfte och skall inte användas som medicinskt underlag. © 2003-2013