Hem

 

 

Manipulativa förförelse metoder som du bör se upp med

eller,

Hur predatorn, manipulerar, lurar och bedrar för att främja sig själv
och skada sitt "offer" så mycket som möjligt, vilket de f.ö. njuter av att göra

 

Nedan lista tycks vara nedskriven av en ytterst manipulativ själamördare. Anledningen? Jo, därför normala människor med ett samvete och empati, normala känslor, inte beter sig på detta sätt. De utgår inte från att manipulera, lura och bedra någon annan, de har ett samvete och empati, något psykopaten saknar på grund av sin 'skadade hjärna' (Se Forskning Här) Kom av händelse över nedan lista Här via sidan Vattenblänk - "En blogg om verbal och psykisk misshandel, om att leva i en patologisk relation" Här, startsida Här Har hur som helst valt att göra min egen översättning, med nägra egna inlägg. Oavsett, bra jobbat av vattenblänk!!!

Mycket av nedan känns säkert igen av dem som lever i en relation med den här typen av manipulativa individ, som tidigare haft en relation med en sådan person eller som lyckligtvis genomskådade individen på ett tidigt stadie och därmed inte blev involverad.

Ju snabbare man kan identifiera metoderna, ju bättre kan man skydda sig själv.

De 24, ytterst manipulativa, förförelsemetoderna är som följer . . .

"1. Välj rätt offer - Allt beror på offret för din förförelse. Studera ditt offer ordentligt, och välj bara den som kommer att visa sig mottaglig för din charm. Rätt offer är de för vilka du kan fylla ett tomrum, som i dig ser något önskvärt. De är ofta isolerade eller olyckliga, eller kan lätt förvandlas till att bli det, med andra ord, en persom som är tillfredsställd och nöjd är nästan omöjligt att förföra. Det perfekta offret har vissa drag som inspirerar starka känslor i dig, vilket får dina förföriska manövrar verka mer naturliga och dynamiskta. Det perfekta offret möjliggör den perfekta jakten.
(Eget tillägg: Medvetet utstuderat våld! Unga och oerfarna, de som går igenom en livskris blir således lätta "offer" för predatorn)

2. Skapa en falsk känsla av trygghet - Indirekt tillvägagångssätt - Om du på ett tidigt stadie är för direkt, så riskerar du att skapa ett motstånd som aldrig kommer att försvinna. I början, så skall du inte få det att framstå som om du tänker förföra dem. Infallsvinkeln bör vara, indirekt, så att offret bara gradvis blir medveten om dig. Håll dig i periferin av ditt offers liv - strategin genom en tredje part, eller verka som om du håller dig relativt neutral till förhållandet, flytta sedan fram dig gradvis från att vara en vän till älskare. Införliva i offret en känsla av trygghet, slå sedan till.
(Eget tillägg: Tala om ett medvetet och utstuderat våld)

3. Ge blandade signaler - När människor är medvetna om din närvaro, och kanske vagt fascinerade, måste du väcka deras intresse innan de blir intresserade av någon annan. De flesta av oss är alldeles för uppenbara - var i stället, svår att räkna ut. Skicka ut blandade signaler: både som tuff och mjuk, både andligt och jordiskt, både oskyldig och listig. En mix av egenskaper antyder på ett djup, som fascinerar men även förvirrar. En svårfångad, gåtfull aura kommer att få någon att vilja lära känna dig mer, dra in dem i din cirkel. Ansträng dig genom att antyda att det finns något motsägelsefullt inom dig.
(Eget tillägg: Skådespelaren i sitt esse)

4. Skapa en aura av att vara önskvärd - Skapa Trianglar - Några dras till en person som andra undviker eller försummar; människor samlas kring dem som redan väckt ett intresse. För att dra dina offer närmare och göra så att de 'hungrar' efter dig så måste du skapa och aura av att vara önskvärd - av att vara önskad av många och vilja bli dejtad av många. Det kommer att få offret att känna sig speciell och utvald, att vara förstahands-föremålet för din uppmärksamhet, att vara utvald ur en skara beundrare. Bygg upp ett rykte som föregår dig: Om många har fallit offer för din charm, så måste det finnas en anledning.
(Eget tillägg: Den manipulative predatorn)

5. Skapa ett behov - Rör upp känslor som ångest och missnöje - En helt nöjd person kan inte bli förförd. Spänningar och disharmoni måste ingjutas i dina offers sinnen. Ingjut därför i dem känslor av att vara missnöjda, och av att vara olyckliga med sin situation och med sig själv. De känslor av otillräcklighet som du skapar hos dem kommer att ge dig utrymme att antyda dig själv, för att få dem att se dig som svaret på deras problem. Smärta och ångest är de verkliga föregångarna till glädje. Lär dig att skapa behov som du kan fylla.
(Eget tillägg: Egoisten, sadisten spelar "Gud")


6. Behärska konsten av att insinuera/antyda - Att göra så att dina offer känner sig missnöjda och i behov av din uppmärksamhet är viktigt, men om du är för uppenbar, så kommer de att genomskåda dig och bli allt mer defensiva. Det finns ingen känt försvar mot insinuationer - konsten att plantera idéer i människors sinnen, genom att plantera idéer/göra antydan som tar rot dagar senare, till och med får det att se ut som att det är deras egen idé. Skapa ett undermedvetet uttalande följt av tillbakatagande och ursäkt, tvetydiga kommentarer, banalt snack kombinerat med lockande blickar-som kommer in i offrets omedvetna för att förmedla den riktiga innebörden. Gör allt suggestivt.
(Eget tillägg:: Detta är är bättre känt som "hypnotisk kommunikation" en metod som psykopaten använder sig av för att "hjärntvätta" sitt offer)

7. Gå in i deras själ - De flesta människor är låsta i sina egna världar, vilket gör dem envisa och svåra att övertala. Sättet att locka ut dem ur sina skal och göra din förförelse möjlig är genom att gå in deras själ. Spela med i deras regler, tyck av vad de tycker, anpassa dig till deras humör. På så sätt kommer du att stryka deras ego och sänka deras försvar. Skäm bort dina offer, "varje humör och infall, ge dem inte något att reagera mot eller göra motstånd mot.
(Eget tillägg: Predatorn återspeglar offret för att framstå som en själsfrände)


8. Skapa lockelse/frestelse - Dra in offret djupt i din förförelse genom att skapa rätta frestelser: en glimt av de nöjen som komma skall. Likt ormen som frestade Eva till att äta av kunskapens träd, så måste du väcka en önskan i dina offer som de inte kan kontrollera. Finn den svaghet hos dem, den fantasi som de ännu inte har upptäckt, och antyd att din kan leda dem mot den. Det viktiga är att hålla det hela vagt. Stimulera en nyfikenhet starkare än tvivel och oro som går hand-hand med denna fantasi, och de kommer att följa med dig
(Eget tillägg: Hur predatorn manipulerar för att få "offret" att stanna kvar i relationen)
.
9. Håll dem i ovisshet - Vad kommer härnäst? - De ögonblick människor känner att de vet vad de kan förvänta sig av dig, så bryts förtrollningen. Än mer, du har gett dem makt. Det enda sättet att fortsätta leda den förförda är genom att behålla övertaget och det genom att skapa spänning, beräknade överraskningar. Att göra något de inte förväntar sig från dig kommer att ge dem en härlig känsla av spontanitet-de kommer inte att kunna förutse vad som kommer härnäst. Du är alltid ett steg före och har kontroll. Gör det spännande för offret genom en plötslig kursändring.
(Eget tillägg: Hur predatorn manipulerar för att få "offret" att stanna kvar i relationen)


10. Använd den demoniska kraften i ord för att på så sätt förvirra - Det är svårt att få folk att lyssna; de är så uppslukade av sina egna tankar och önskningar, och har så lite tid för dina. Knepet för att få dem att lyssna är att säga vad de vill höra, fylla deras öron med allt som för dem är behagligt. Detta är kärnan i det förföriska språket. Tänd människors känslor med laddade fraser, smickra dem, stilla deras osäkerhet, omslut dem i vackra ord och med löften, då kommer de inte bara att lyssna på dig, de kommer inte att kunna motstå dig.
(Eget tillägg: Än en gång, hur predatorn manipulerar för att få "offret" att stanna kvar i relationen)

11. Lägg vikt på detaljer - Imponerande ord av kärlek och storslagna gester kan leda till misstänksamhet: Varför försöker du anstränga dig så mycket för att behaga? Detaljerna i en förförelse-de subtila gesterna, de nonchalanta saker du gör-är ofta mer charmiga och avslöjande. Du måste lära dig att distrahera dina offer med en myriad av trevliga små ritualer-omtänksamma gåvor skräddarsydda just för dem, kläder och smycken som syftar till att tillfredsställa dem, gester som visar att du lägger ner tid och uppmärksamhet på dem. Fascineras av vad de ser, de kommer inte att märka vad du är verkligen upp till.
(Eget tillägg: Hur predatorn manipulerar, lurar och bedrar)


12. Ge din närvaro ett poetiskt drag - Viktiga saker händer när ditt offer är ensam: Den minsta känsla av lättnad att du inte är deras, och det är över. Kännedom om och överexponering kommer att orsaka en reaktion. Förbli svårfångade, var listig och lura ditt offer genom att framstå som spännande samtidigt som du håller en sval distans, förtjusande ögonblick följt av en beräknad frånvaro. Förknippa dig själv med en poetiska visoner och föremål, så att när de tänker på dig, så börjar de se dig genom en idealiserad gloria. Ju mer du figurerar i deras sinnen, desto mer kommer de att omfamna dig i förföriska fantasier.
(Eget tillägg: Hur predatorn manipulerar, lurar och bedrar)

13. Avväpna genom att strategisk fokusera på svagheter och sårbarheter - För mycket manövrering från din sida kan väcka misstanke. Det bästa sättet att dölja dina spår är att få offret att känna sig överlägsen och starkare. Om du verkar vara svag, sårbar eller trollbunden av ditt offer, och att du inte kan kontrollera dig själv, kommer att få dina handlingar att se mer naturligs ut, mindre beräknande. Fysisk svaghet - tårar, blyghet, blekhet-kommer att bidra till att skapa effekten. Spela offer, förvandla sedan ditt offers sympati till kärlek.
(Eget tillägg: Beräknande, att spela "offer" är ett utmärkande drag av att du har med en psykopat att göra - Här)


14. Förväxla önskan och verklighet - den perfekta illusionen - För att kompensera för svårigheter i deras liv, så tillbringar människor mycket av sin tid att dagdrömma, de föreställer sig en framtid full av äventyr, framgång, och romantik. Om du kan skapa en illusion av att, genom dig, så kan de kan leva ut sina drömmar, så kommer du att ha dem på dina villkor. Sikta in dig på hemliga önskningar som har hindrats eller varit undertryckta, väck okontrollerbara känslor, grumla deras tankegångar. Led för att förföra till en punkt av förvirring där de inte längre kan se skillnad mellan en illusion och verklighet.
(Eget tillägg: Beräknande - grumla tankegångar, förvirra mm, för att lura och bedra, är inte något som normala människor ägnar sig åt. Ett mycket sjukt beteende)

15. Isolera offret - En isolerad människa är svag. Genom att långsamt isolera dina offer, så du gör dem mer sårbara för ditt inflytande. Ta bort dem från sin normala miljö, vänner, familj, hem. Ge dem känsla av att vara marginaliserade, i limbo - de lämnar en värld bakom sig och kommer in en annan. När väl isolerade så har de inget stöd utifrån, och i sin förvirring så är de lätta att vilseleda. Locka den förförda in i din lya, där ingenting är bekant.
(Eget tillägg
: Ett medvetet och mycket cyniskt utstuderat våld i syfte att skada och få offret att till sist känna sig hjölplös och handlingsförlamad. Tillika ett mycket utmärkande drag av att du har med en psykopat att göra)

16. Bevisa dig själv - Flertalet människor vill bli förförda. Om de står emot dina ansträngningar, så är det förmodligen för att du inte har gått tillräckligt långt för att skingra deras tvivel - om dina motiv, djupet av dina känslor, och så vidare. En vältajmad handling som visar hur långt du är villig att gå för att vinna dem kommer att skingra deras tvivel. Oroa dig inte för att se dum ut eller göra ett misstag - någon form av handling som är självuppoffrande och för offrets skull något som kommer att överväldiga deras känslor, de kommer de inte att märka något annat. (Eget inlägg: Allt mycket cyniskt uträknat)

17. Genomför en regression (Ta ditt offer tillbaka i tiden då de var ett behövande barn) Människor som har upplevt en viss typ av nöje i det förflutna kommer att försöka upprepa eller återuppleva det. De djupast rotade och mest njutbara minnena är oftast de från deras tidiga barndom, och ofta omedvetet förknippas med en föräldrafigur. Ta med ditt offer tillbaka till den punkten genom att placera dig själv i oidipus triangeln och placera dem som behövande barn. Omedvetna om den bakomliggande anledningen till deras känslomässiga reaktion, så kommer de att bli förälskade i dig.
(Eget inlägg: Hur predatorn skapar ett beroende vilket han/hon sedan projiserar på någon av offrets föräldrar genom att få offret att anklage en förälder för att behandla offret som ett barn. Man bör vara uppmärksam på att predatorn projiserar även sin sin egen störning på offret eller t.ex. en förälder, om predatorn är otrogen så anklagar han/hon offret för att vara det
osv. allt i syfte att dölja sig själv och sina förehavanden)

18. Gör dem upprörda eller kränk deras grundläggande seder, känslor och det förbjudna - Det finns alltid sociala gränser för vad man kan göra. Några av dessa är de mest elementära tabun, går tillbaka århundraden; andra är mer självupptagna, helt enkelt definierar artighet och ett acceptabelt beteende. Genom att göra så ditt offer känner att du leder dem förbi någon slags gräns är oerhört förförisk. Människor längtar efter att utforska sin mörka sida. När viljan att överträda drar ditt offer närmare dig, kommer det att bli svårt för dem att sluta. Ta dem längre än de trott- var möjligt, den delade känslan av gemenskap och delaktighet kommer att skapa en stark bindning.
(Eget tillägg - Genom att förmå offret att överträda gränser så avslöjar den patetiske predatorn sig själv inför andra och offret förvandlas till ett åtlöje i amdras ögon, vilket givetvis är meningen med det hela, att skada offrets anseende för att på så sätt köra offrets självkänsla än mer i botten. Predatorer är sadister. Den ende här med en "mörk sida" är predatorn)

19. Använd andliga beten/krokar (locka dem ut ur sin osäkerhet genom att få dem att fokusera på något sublimt och andligt) - Alla har tvivel och osäkerheter - vad gäller sin kropp, sin självkänsla, sin sexualitet. Om din förförelse tilltalar enbart den fysiska delen, så kommer du att röra upp dessa tvivel och göra dina offer självmedvetna. Istället, locka dem ur sin osäkerhet genom att få dem att fokusera på något sublimt och andliga: en religiös upplevelse, ett högt konstverk, det ockulta. Vilse i en andlig dimma, kommer offret att känna sig lättsinnig och hämningslös. Fördjupa effekten av din förförelse genom att göra den sexuella kulmen till att framstå som en andliga föreningen mellan två själar.
(Eget tillägg
- Kan det bli mer perverst och löjesväckande?)

20. Blanda glädje och smärta - Det största misstaget i förförelsen är att vara för snäll. Till en början var kanske din vänlighet charmerande, men det blir snart enformigt; du försöker för hårt att behaga, och verkar då osäker. Istället för att överväldiga ditt offer med vänlighet, försök tillfoga någon smärta. Få dem att känna skuld och känna sig osäkra. Få offret att to på att du vill bryta upp - och gör sedan ett närmande, en återgång till din tidigare vänlighet, det kommer att göra dem knäsvaga. Ju djupare dalar du skapar, desto högre toppar. För att öka den erotiska laddning, skapa spänning av rädsla.
(Eget tillägg - Sadisten i sitt esse. Att hålla offret i obalans är utmärkande drag för den här typen av patologiska relationer)

21. Ge dem rum att falla - få dem att jaga dig - Om ditt offer blir alltför van vid dig som aggressorn, så kommer de att minska sin egen energi, och spänningen kommer att mattas av. Du måste väcka upp dem, vända på situationen. När du fått dem trollbundna, ta ett steg tillbaka och då börjar de komma efter dig. Ett tecken på att du börjar bli uttråkad. Verka vara intresserad av någon annan. Snart så kommer de att vilja äga dig fysiskt, och hämningar kommer att åka ut genom fönstret. Skapa en illusion av att förföraren blir förförd.
(Eget inlägg: Genom detta kan man se hur känslomässigt omogen och lättuttråkad en predator är. Den ende som är intresserad av att "äga" någon annan är predatorn)

22. Locka fysiskt (Moral, omdöme och oro kommer med tiden att smälta bort. - Offer med aktiva sinnen är farliga: Om de genomskådar dina manipulationer, så kan detta genast få dem att tvivla. Ge dem sinnesro och väck deras slumrande sinne, genom att kombinera en icke-defensiv attityd med en laddad sexuell närvaro. Medan din kyliga, nonchalanta aura får dem att släppa sina hämningar, så sipprar det sex och lust ur dina blickar, din röst och ditt uppträdande - och kryper in under skinnet på dem och höjer deras temperatur. Tvinga dem aldrig till att göra något fysiskt; istället infektera dina offer med värme, locka dem till lust. Moral, omdöme, och oro kommer framöver att smälta bort. (Eget inlägg: Sänker offret till samma låga nivå som predatorn befinner sig på för att sedan vända detta mot offret)

23. Behärska konsten av att vara modig - Ögonblicket har kommit: Ditt offer är tydlig med att de vill ha dig, men är inte redo att öppet erkänna det, än mindre agera på det. Detta är stunden då du kastar ridderlighet, vänlighet och tillgjordhet åt sidan och överväldigar dem med ett djärvt drag. Ge inte offret en chans att överväga konsekvenserna. Om du visar dig tveksam eller tafatt så betyder det att du tänker på dig själv, i motsats till att bli överväldigad av offrets charm. En person måste gå på offensiven och det är du.
(Eget inlägg
: Att leva med en predator är som att leva i en krigszon)


24. Se upp för eftereffekter - Fara följer i efterdyningarna av en framgångsrik förförelse. Efter känslorna har nått en höjdpunkt, så svänger de ofta i motsatt riktning - mot trötthet, misstro, besvikelse. Om ni skall skiljas åt, så gör det snabbt och oväntat. Om du ska stanna kvar i förhållandet se upp med en förminskad energi, en smygande vardaglighet som kommer att förstöra fantasin. En andra förförelse krävs. Låt aldrig den andra personen ta dig för givet - använd frånvaro, skapa smärta och konflikter, håll den förförda på helspänn."
(Eget inlägg:
När vardagen sätter in så är dessa individer kända för att vara otrogna. Som gift kan du därför räkna med sexuellt överförbara sjukdomar, att bli offentligt förolämpad mm. Vad gäller eventuella barn så föreligger risk att någon ärver störningen. En rad neuropsykiatriska funktionsnedsättningar så som ADHD, dyslexi, anorexi m.m.
är också vanligt förekommande. Den stress som offret dagligen blir utsatt för, skadar hjärnan och kommer förr eller senare ochså att skada fysiskt. Tar inte upp skilsmässa här, man bör dock vara uppmärksam på att det kommer att bli en 'smutsig' affär.

Top 24 Seduction Techniques Used by Men and Women Här Kanske en mer passande överskrift hade varit 24 förföringsmetoder som patologiska (sjuka) män och kvinnor använder sig av

 

 

Försök inte att klara av det här ensam - Be om hjälp!

Kom ihåg att det här är inte ditt fel!

Skam och skuldbelägg inte dig själv!

 

 

"Klara av det själv?
Detta är för offret, ett recept för katastrof. Att ytterligare isolera dig själv och skylla dig själv kommer inte sluta väl."

Klicka Här

"De övergrepp som människor tvingas genomlida i händerna på en predator är fruktansvärda. De ständiga lögnerna, den kontinuerliga förnedringen, att alltid behöva ta på sig skulden och att känna sig ansvarig, att aldrig känna att man duger och så vidare.

Effekterna av den här typen av våld, är inget annat än, tortyr, som inte försvinner av sig själv. Effekterna av denna behandling kan pågå i år om du inte aktivt lär dig om den här typen av våldsverkare (narcissister/psykopater) så att du bättre kan förstå vad som hände dig i relationen.

Vad är en narcissist/psykopat? Förklarar hur dessa våldsverkare får dig att känna skuld för allt som händer. De får dig också att känna dig som om du aldrig duger, är tillräckligt bra vilket gör att offret sätter höga förväntningar på sig själv. De känner det som om att de kan hantera situationen och det som händer dem.

Lägg därtill att narcissister/psykopater vill isolera offret så mycket som möjligt från alla som kan ge henne/honom stöd och du får en situation där offret känner det som om att de kan hantera det som händer och det utan att de behöver någon hjälp.

Detta är, för offret del, ett recept för en katastrof. Att ytterligare isolera dig själv och skuldbelägga dig själv kommer inte sluta väl."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Innehållet på dessa sidor är skyddat under internationell copyright lag och får inte kopieras eller reproduceras i någon form utan skriftlig tillåtelse från; EVAH.org Materialet är enbart i informationssyfte och skall inte användas som medicinskt underlag. © 2003-2014