Hem

 

 

Hur kan jag skydda mig ?

Varningstecken - "Red Flags" - Än mer information Här

Lär dig känna igen så många drag som möjligt och lita på din "magkänsla". När något inte verkar/känns rätt, ge dig av.

Nyinlagd artikel av intresse, "Empatiska människor är naturliga 'måltavlor' för psykopater - Skydda dig själv",
EMPATHIC PEOPLE ARE NATURAL TARGETS FOR SOCIOPATHS – PROTECT YOURSELF (Oct. 30, 2013) Här (Om din engelska blivit lite 'rostig' så kan du t.ex., använda Google Translate Här eller Babylon Här )


*
Termen "offer" skall inte tydas som nedlåtande utan används endast för att beskriva personen som fått agera måltalva för våldsverkarens vrede.


Merparten av de individer som har någon typ av anti-social störning sitter inte inspärrade i något fängelse eller mentalsjukhus utan de rör sig, skrämmande nog, mitt ibland oss. De ställer till med fruktansvärda problem var än de befinner sig och allt i syfte att få uppmärksamhet, kontroll och makt. Den här våldsverkaren måste vinna och måste få tillfredställa sina behov, vad dessa än må vara. Den här våldsverkaren, manipulerar genom att bl.a. undanhålla information, ljuger, förvränger fakta till sin egen fördel mm., och allt i syfte att "vinna". Ett gott råd som sprids av de som själv drabbats av detta våld är att; "lär dig så mycket du kan, så snabbt som du kan, så att du kan skydda dig själv ".

Allt de säger och gör är i syfte att få någon slags reaktion från dig, det är på det viset som de manipulerar dig men även sin omgivning.
Manipulation kan vara mycket subtil/man märker inte av det, dvs., om man nu själv inte råkat ut för den här typen av våldsverkare och känner till deras metoder. För att skydda dig själv så läs mer om Manipulation;
www.operationdoubles.com/narc/

Med tanke på att det i dag finns metoder för att testa dessa individer så är det förundransvärt att man inte sätter stopp för den här typen av våldsverkare, d.v.s., psykopater, de med sjuklig narcissism och en anti-social personlighetsstörning. Men så länge allmänheten, d.v.s. du och jag accepterar deras anti-sociala beteende och inte sätter ner foten och ser till att kunna få dem testade och placerade där de inte kan göra någon skada så har vi inget annat val än att försöka skydda oss själv så mycket som möjligt. se även; Vad skall vi göra med dem?

"Psykopater kan mima mänskliga känslor men själv saknar de sådana."
Hervey Cleckley, Mask of Sanity (sid. 428)

I det sista kapitlet i Dr. Hares bok, Psykopatens Värld: Utan Samvete , finner man en ”överlevnadsguide”. Några av de råd som han ger är att du först och främst bör veta vem det är som du har att göra med. Den här munvige individen kan till en början även manipulera och lura professionella så som psykologer och psykiatriker. Försök också så gott du kan, att inte bli påverkad av alla de knep som psykopaten använder sig av så som, komplimanger, presenter, lögner (de kan vara väldigt övertygande) eller det intensiva stirrandet för att t.ex. övertyga eller skrämma. Låt dig inte imponeras allt för lätt, dvs. lita inte på någon eller något som verkar vara allt för bra för att vara sant. Skaffa dig också fakta om personer som visar sig vara allt för romantisk eller finansiellt intresserade av dig. Var uppmärksam på att din ”hjälte” snabbt kan förvandlas till den värste bedragaren eller hjärtekrossaren. Kom ihåg att psykopater är kända för att gömma sin "mörka sida" till dess att du är allt för djupt indragen.

"Det är ingen ide att vara ärlig med någon som känslomässigt manipulerar eftersom våldsverkaren bara svänger om det till hans/hennes fördel",
Eight Ways to Spot Emotional Manipulation

Klicka Här

Vidare, skulle du råka hamna i en maktkamp med en så ta det försiktigt och vet med dig att han/hon, till varje pris måste vinna. Du skall visserligen inte låta någon trampa på dig men du bör vara medveten om vem det är som du har att göra med och att våldsverkaren är beredd på att gå hur långt som helst för att uppnå sitt "mål". När du väl har tagit ett beslut så ändra dig inte, var tydlig och sätt gränser. Framförallt, låt dig inte luras till att bli än mer indragen än du redan är och känn till att han/hon kommer att göra allt i sin makt för att få dig i obalans. Oavsett, vad psykopaten anklagar dig för så försök att inte bli ledsen, arg eller känna någon skuld över det inträffade. Psykopaten kommer att göra allt för att få dig till att försvara dig men, bry dig inte . Ta i stället ut din ilska på t.ex., en kudde och låt aldrig våldsverkaren se att du blir arg eller ledsen och det eftersom den här typen av individ, älskar all uppmärksamhet, bra som dålig.

Var uppmärksam på vem som är ”offret”. Psykopaten, när denne inte får sin vilja igenom, så spelar han/hon ”offer”. Slösa inte bort din tid med att visa någon medkänsla. Psykopaten vill att vi skall tycka synd om honom/henne, låt dig inte luras, detta är bara ett knep som han/hon använder sig av för att kunna fortsätta manipulera dig.

Förutom ovan så skall du även vara uppmärksam på en person som, på arbetsplatsen, snabbt vill bli "din vän", är alltför hjälpsam, överöser dig med beröm, baktalar andra, sprider rykten, är rastlös och t.ex. inte sköter sina arbetsuppgifter på ett korrekt sätt. Den här våldsverkaren har många gånger också en mycket "nära vän" vid sin sida. Den här "vännen" ser upp till och stödjer våldsverkaren men tycks även njuta av den spänning som det innebär att vara i närheten av den här typen av våldsverkare eftersom han/hon alltid har något på gång. En del menar därför att "vännen" möjligtvis också har någon typ av störning eftersom han/hon ständigt låter sig bli manipulerad och utnyttjad av våldsverkaren, på alla sätt och vis. Andra menar att "vännen" själv, vuxit upp i ett hem med den här typen av våldsverkare och därför har ett extremt dåligt självförtroende samtidigt som han/hon från barnsben har lärt sig att anpassa sig till den här typen av våldsverkares sjuka beteende.

Varningstecken!

Eftersom de flesta av oss kommer att stöta på individer som har någon typ av anti-social störning så måste vi, för att skydda oss själv, försöka lära oss så mycket som möjligt om dessa våldsverkare. Några av de "varningstecken" som man bör vara uppmärksam på är att, han/hon . . . . . . . .

1) "Gräver" i andras angelägenheter. (Alltid i hopp om att finna något som kan vändas till psykopatens fördel eller användas som en "hållhake".
2) Förstör andra människors namn och rykte genom att insinuera och sprida ut osanna rykten om dem. Kom ihåg, att de som pratar illa om andra också pratar illa om dig, bakom din rygg!
3) Blir avundjuk när någon annan får uppmärksamhet t.ex., blir uppskattad av andra så som arbetskamrater.
4) Kastar användbara saker.
5) Visar sig vara allt för "angelägen" och "intresserad" av dig och dina problem och av att vilja "hjälpa" dig. (Gör detta för att skaffa sig så mycket information om dig som möjligt för att sedan vända informationen till sin fördel eller använder den som hållhakar) Se upp! Den här våldsverkaren kan vara mycket förtroendeingivande men du kommer att "betala" på ett eller annat sätt i slutänden. Sätt gränser!
6) Framstår som "moderlig", "faderlig" eller som "riddaren i nöden". Var på din vakt!
7) Visar sig hjälpsam när andra kan "se" det men inte annars.
8) Har svårigheter med att se samband mellan saker och ting. (Kan därför många gånger framstå som tafatt.)
9) Svårighet med att ingående diskutera problem. Använder sig t.ex. av tekniker så som att avleda eller byta samtalsämne.
10) Svårigheter med att planera, lever för stunden. Saknar framförhållning.
11) Förstår sig inte på känslor, det är som ett främmande språk för honom/henne. Saknar empati! Att det finns individer som saknar känslor kan vara mycket svårt att förstå.
12) Tar äran åt sig för andras arbete. Stjäl andras arbete!
13) Är mycket misstänksam - till överdrift.
14) Får lätt raseriutbrott.
15) Har ett behov av att synas och höras (det finns dock de som är tvärtom)
16) Är ofta lynnig och sur.
17) Vill att vi skall tycka synd om honom/henne. OBS! Detta är ett sätt som utnyttjas för att kunna fortsätta manipulera! Låt dig inte luras! Än en gång, den här individen saknar verkliga känslor vilket är mycket svårt att förstå men desto snabbare du har förstått detta desto bättre kan du skydda dig själv!
18) Rastlös. Hela tiden på språng. Svårigheter med att koncentrera sig på en och samma uppgift en längre tid. (Han/hon tycks har en massa "ärenden" och "möten" hela tiden.) Han/hon blir lätt uttråkad - spänningsökande.
19) Uppvisar udda känslotillstånd, t.ex. skrattar när man bör känna medlidande. Ett påtvingat skratt när någon skämtar eller skriker rakt ut för att visa "sorg" eller att han/hon är "ledsen". (Våldsverkaren saknar verkliga känslor och det är därför han/hon uppför sig på detta "udda" sätt, han/hon försöker imitera riktiga känslor). Man får en känsla av att här är något som inte riktigt stämmer. Det finns hur som helst en annan sort som inte uppvisar några känslor alls vilket oftast också uppfattas som udda men som människor med känslor många gånger försöker bortförklara på något sätt, d.v.s. de som inte känner till den här typen av våldsverkare.
20) Har ett enormt kontrollbehov.
21) Föraktfull; hånfull; högdragen.
22) Nedvärderar andra, verbalt och/eller med sitt kroppsspråk. (Känd för att sprida osanningar om andra)
23) Somliga vill hela tiden framstå att ha en "hög moral". Se upp! Den här "moralens väktare" kommer att anklaga dig för att vara pedofil eller något annat sexuellt perverst för att gömma sina egna perversa förehavande.
24) Sätter upp personer mot varandra och utnyttjar sedan en av dem till att "smutskasta" den andra. Genom att utnyttja denna teknik så blir insinuationerna och lögnerna mer trovärdiga samtidigt som våldsverkaren slipper att ta på sig skulden för det inträffade. (Skyll inte på mig, det var han/hon som spred ryktet, inte jag!) Drar sig inte för att utnyttja barn till att sprida illasinnade rykten eftersom de är mer lättlurade/godtrogna - om du arbetar med barn så var mycket uppmärksam! Denna teknik används också i vårdnadstvister - se upp!
25) Det där lilla överlägsna leendet. OBS!!!
26) Försöker få andra att göra hans/hennes arbetsuppgifter. Är otroligt lat!
27) Somliga säger sig "känna" ondskans närvaro.
28) NonchalantArrogant
29) Snål/girig delar inte med sig utan någon typ av gentjänst eller belöning.
30) Jakt tycks vara en hobby för dessa individer. (Får med all sannolikhet dem att känna sig "överlägsna" samtidigt som de får utlopp för sin "mördar instinkt".)
31) Pedant. Vill framstå som att ha allting under kontroll.

Nyinlagda "tecken" att vara uppmärksam på;

Har ett "smeknamn" något som han/hon själv hittat på eller ett "gulligt" namn som "hängt med" sedan barndomen som han/hon vill att andra skall använda sig av t.ex. "postis", "Lillan", "Lillen", "Mackan" osv. Var med andra ord, var uppmärksam på individer som vill "förgulla" sig , speciellt om det är dem själv som vill att man skall använda sig av detta nya "namn". Se även; Se upp med mannen med ett smeknamn (detta har vi märkt gäller även kvinnor)
"Beware of a Man With a Nickname" Klicka Här

Fler drag att vara uppmärksam på; Klicka Här CHARACTERISTICS of the NARCISSIST and others with Personality Disorders  Inte mindre än 46 personlighetsdrag.

Fler sidor i fråga om varningssignaler:

Red Flags Klicka Här

Invalidation Klicka Här

På nedan länk nägra råd av Dr. Hare om hur du kan skydda dig själv;
Klicka Här

Enligt Dr. Cleckley, författare till, The Mask of Sanity, så är psykopater oförmögna att skämmas och detta gör att de så gott som alltid skyller allt på andra. Ett gott råd är därför att hålla sig undan individer som aldrig tar sitt ansvar.

"Tre"
En mycket bra regel att hålla i minnet.
"En lögn, ett brutet löfte, en enstaka försummad skyldighet, kan handla om ett missförstånd. Två kan möjligen handla om ett allvarligt misstag. Men tre lögner talar om för dig att du har med en lögnare att göra och att bedra handlar om ett samvetslöst beteende."
Klicka Här

Givetvis så finns det många fler "varningstecken" än ovan nämnda och därför, desto fler karaktärsdrag man känner till desto bättre. Ett annat gott råd för att skydda dig själv är också att gå på "magkänslan" d.v.s. när det inte "känns" rätt så ge dig av eller försök att umgås så lite som möjligt. Även om man känner till många av "varningstecknen" så är detta, tyvärr, ingen garanti för att man inte, i början, kan bli lurad eller för den delen t.o.m. falla "offer". Till och med Dr. Hare erkänner att han också har blivit lurad av psykopater om än bara tillfälligt. Detta eftersom under kortare sammanhang så kan vem som helst bli lurad.

Som Dr. Hare säger, "Vi vill tro att alla människor längst inne är goda. Vi vill inte tro att det finns onda människor och där i ligger problemet" Det är därför oerhört viktigt att sprida kunskaper om dessa individer som framstår att vara normala men som bakom "masken" av att vara normal effektivt döljer sin mörka sida."

På grund av att våldsverkaren ständigt är på jakt efter ny "näring" så gäller det att vara uppmärksam. Hur som helst, när han/hon väl har "spanat" in dig (du har omedvetet gjort honom/henne otroligt avundsjuk) så kommer du knappast att undkomma. Våldsverkaren blir som besatt av att "göra ner" dig, sitt "offer" och pass på, för han/hon är mycket driven. Våldsverkaren måste vinna och måste ha absolut kontroll. För din egen skull är det därför bäst om du lär dig så mycket som möjligt om den här typen av våldsverkare för att kunna skydda dig själv känslomässigt. fysiskt men även ekonomiskt.

Våldsverkaren är känd för att skapa situationer där du, "offret" kommer att misslyckas oavsett hur du än hanterar situationen. Sadisten njuter i fulla drag av att se dig våndas för att sedan slutligen "falla"/misslyckas.

Om du "fallit offer" så får du försöka att inte "nappa" på alla de "krokar" som våldsverkaren eller hans/hennes anhängare slänger ut. Våldsverkaren och hans/hennes anhängare gör allt för att försöka få dig att "ge igen". Vet med dig, att allt du säger och gör vänder våldsverkaren till sin fördel. Låt honom/henne inte få det nöjet. Bygg i stället upp en "mental mur" mot elakheterna och hur svårt det än är så bry dig inte! Tids nog kommer de flesta att förstå vad våldsverkaren är för någon individ för att sedan, sakta men säkert dra sig undan. Försök att göra något som får dig att må bra, för att på så sätt skingra dina tankar.

"Skydda dig själv från sociopater. Lär dig känna igen dragen och håll dig borta."
Klicka Här

Har du eller någon du känner råkat illa ut?

"När lögnen har uppdagats eller ifrågasätts så är de sällan märkbart förvånade eller generade -- de bara ändrar sin historia eller ändrar om fakta så att dessa överensstämmer med lögnen."
Robert Hare, PhD

Personer som har råkat ut för den här sortens våldsverkare behöver all hjälp och stöd som de kan få. Hur lång tid det sedan tar för någon att läka beror givetvis på en rad olika faktorer så som, var, (t.ex. i hemmet, på arbetsplatsen eller någon annanstans), på vilket sätt (psykiskt, fysiskt eller bådadera) och hur länge pågick det hela? Somliga är i behov av professionel hjälp för att bearbeta det hela medan andra kan klara sig genom att bara ha någon som lyssnar och stöttar dem. Sorgligt nog så har några valt att ta livet av sig eftersom de inte har sett någon annan utväg vilket i sin tur gör att de anhöriga är i behov av stöd och hjälp. se; begå inte självmord - telefonnummer.

För de som haft en anhörig som tragiskt nog tagit sitt eget liv så skall de absolut inte klandra sig själv, under några förhållanden! Skulden ligger helt och hållet på våldsverkaren och därför måste vi komma så långt att vi kan få dessa individer testade för att sedan låta dem ta konsekvenserna av sina handlingar. Detta våld måste därför uppmärksammas tills det att har gått upp för gemene man att här har vi ett mycket allvarligt problem som vi måste ta tag i. Det handlar om ett medvetet och utstuderat våld som dödar och därför är det så viktigt att vi tar tag i det. Redskap finns!

"Om du försöker få en narcissist att förstå någonting och han inte tycker om vad du säger, så vänder han om det till något annat i sitt eget huvud och gör det till något som han önskar att du sagt."
Kathy Krajco
Klicka Här

"Psykopater är hela tiden på jakt efter människor som de kan lura och bedra."
Klicka Här

Några råd till de som har blivit påhoppade är att försöka läsa och lära sig så mycket som möjligt om personlighetsstörningar så som psykopati, sociopati, sjuklig narcissism, antisocial personlighetsstörning samt närliggande störningar så som t.ex. Borderline. Kunskap skyddar! Detta för att verkligen förstå att våldsverkaren är en mycket gravt störd individ. Att lära sig om projisering hjälper också "offret" att få bättre insikt i det inträffade. Som drabbad kan man då också få bekräftat att man inte bär skulden för det inträffade. Den som blivit utsatt kan likaså få bekräftat att han/hon inte är ensam och att ha blivit drabbad och att den här typen av våldsverkare har ett spår av ödelagda liv bakom sig. Genom att läsa om andra som också råkat illa ut, så kan den som fallit "offer" också få bekräftat att han/hon inte har gått och blivit "tokig". Se; smutskampanjen

Våldsverkaren blir mycket lätt kränk, vilket gör honom/henne, sjuklig avundsjuk. Avundsjukan leder till att det alltid "kokar" av ilska under ytan, vilket i sin tur leder till att han/hon på det värsta möjliga sätt (sadism), måste 'ge igen' (det är JAG som bestämmer, väldigt omogen). Detta leder till anti-sociala handlingar (visa vem som har kontroll och makt) vilka, på grund av störningen upprepas gång på gång eftersom allt handlar om honom/henne (egoism).

De som råkar illa ut har omedvetet, fått våldsverkaren att känna sig underlägsen. Se; Vilka faller offer? Detta i sin tur leder till att de förr eller senare kommer att råka illa ut. Den som fallit "offer" märker oftast detta först genom att han/hon börjar må fysiskt dåligt. Sedan kommer "chocken" då personen inser att han/hon har haft med en otroligt ondskefull individ att göra. Se; Post Traumatisk Stress. De flesta som fallit "offer" "repar" sig men knepet är att inte förvandlas till att bli lika hatisk och ondskefull som våldsverkaren genom att t.ex., börja "jävlas" med andra bara för att man själv har råkat illa ut. Skulle man göra det så skadar man sig själv, sina närmaste samt andra människor som man kommer i kontakt med och då har våldsverkaren fortfarande kontroll över dig, något som du definitivt inte skall tillåta om du fallit "offer".

Din ilska, liksom vilken annan smärta, kommer att försvinna. Om någon slår dig med sin knytnäve så bär han skulden, inte du. På samma sätt, den som bär skulden för din ilska är våldsverkaren, inte du.
Kathleen Krajco
Klicka Här - The Important Stuff - How to help the abused

Målet är givetvis att få "offret" att börja tvivla på sig själv och sin verklighet samt att framstå som "tokig" för sin omgivning.
Ett sätt att uppnå detta är genom "hjärntvätt". Den nu avlidna Dr. Margaret Thaler Singer började forska om "hjärntvätt" redan på 1950 talet och sa att en del av denna process var att hos "offret" se till att ingjuta en "känsla av maktlöshet." En känsla som alla som fallit "offer" känner igen allt för väl.

"Gasljus"

För de som aldrig haft med en person med en antisocialstörning att göra så kan det vara mycket svårt att förstå men för att få en liten inblick i hur våldsverkaren manipulerar så kan man t.ex. ta och titta på filmen Gasljus (Gaslight, 1944) med Ingrid Bergman. Här handlar det om att psykologiskt manipulera personen (Ingrid Bergman) till att ifrågasätta sin egen mentala hälsa eller för att citera, Donna Andersen, "att sakta driva någon till vansinne." Själva termen "gasljus" används därför ofta för att beskriva den skada som våldsverkaren tillfogar sitt "offer". Klicka Här För en recension på svenska; Klicka Här

J.E. Brown beskriver denna psykiska misshandel som "hjärntvätt" och vilken går ut på att få "offret" att tvivla på sig själv. Läs mer genom att Klicka Här. Ta gärna också del av, Gaslighting - How to Drive Your Enemies Crazy där Eleanor White, som själv fallit "offer" ger en liten inblick i hur dessa våldsverkare manipulerar och terroriserar. Syftet är att försöka få så många som möjligt att ta avstånd från "offret". Läs mer, Klicka Här

Den här typen av våldsverkare drar sig inte heller för att utnyttja vänner till "offret” /familjen eller kamrater till barnen (om sådana finns). Alltså, en mycket sjuk och farlig individ som även är en sadist ut i fingerspetsarna. Att sådan ondska existerar är svårt att förstå om man nu inte själv blivit drabbad. Denna terrorisering kan pågå i år efter "brytningen" vare sig det handlar om en romantisk, arbetsrelaterad eller annan typ relation. Det är därför mycket angeläget att kunna få den här typen av våldsverkare testad och placerad där han/hon inte kan orsaka någon skada.

Margaret Thaler Singer skrev i sin bok, Cults in Our Midst (1996) gällande hjärntvätt att det bl.a. handlar om att "hålla en person ovetande om vad som pågår och vad som händer", "kontrollera en persons fysiska miljö." samt bl.a. att "skapa en känsla av maktlöshet." Dessa perversa övergrepp är inget som normala människor med ett samvete och empati ägnar sig åt men är typiska för de med en antisocial personlighetsstörning. De som fallit "offer" för den här typen av våldsverkare, känner givetvis igen sig ganska så snabbt eftersom detta är metoder som den här typen av individ använder sig av.

"När den här manipuleraren tror sig ha kontroll över dig så förvandlas han/hon till en ondskefull person."
Klicka Här

Målet är givetvis att få "offret" att framstå som "tokig" och för att uppnå detta så använder sig våldsverkaren av en rad olika knep. Ingenting är som det ser ut att vara och "mattan rycks bort under fötterna" allt som oftast i syfte att hålla "offret" i obalans. Att manipulera, dupera, lura, vilseleda och bedra är givetvis lätt att göra när man saknar ett samvete och empati. Det är därför som ALLA som har råkat illa ut säger; håll dig till regeln - INGEN KONTAKT. För mer läsning Klicka Här

Bästa sättet att "hantera" en sociopat/psykopat är att inte ha någon kontakt med honom/henne. Avisa, klipp av alla band, ha ingen kontakt överhuvudtaget med individen i fråga.
Klicka Här

Regeln "INGEN KONTAKT" och varför den är så viktig!
Klicka Här

Lär dig skydda dig själv

Vad gäller psykopater som tillika är sadister, så handlar det ALLTID om att förstöra, skada, förgöra och döda vilket får dem att njuta och "må bra" Här samtidigt som detta också får dem att känna sig "allsmäktiga", större och bättre än alla andra (Grandios). Det handlar alltså om mycket gravt personlighetsstörda individer som relativt "obemärkt" vandrar mitt ibland oss. Nedan en sammanfattning av Dr. Martha Stouts "13 regler" som alla bör vara uppmärksamma på i syfte att skydda sig själv.

1. En psykopat (syns inte utanpå) har inget samvete
2. Om det inte känns rätt, så är det förmodligen inte det heller.
3. Människor måste förtjäna ditt förtoende.
4. Tro inte blint på någon, oavsett.
5. Om du "smörjs", så kan du redan ha fallit "offer". (Psykopater "höjer" dig för att sedan förgöra dig)
6. Du kan inte respektera någon som du är rädd för.
7. Så länge du har med en psykopat att göra så kommer du alltid att förlora. (Du kan t.o.m. mista ditt liv!)
8. Ge dig av och håll dig borta.
9. En sorgsen historia kan handla om att lura och bedra dig.
10. Ingen kan förändra någon annan (psykopatens drag är, som Dr. Hare uttrycker det, 'uthuggna i sten')
11. Bli inte en medhjälpare.
12. Ha en positiv syn på livet.
13. Lev väl och var sann mot dig själv.

"Ett knep som psykopaten använder sig av, är att isolera dig från familj och vänner"

Vidare läsning; How can I deal with a person with psychopathic features? Här Aftermath: Surviving Psychopathy, är ett forum för människor världen över som har drabbats av en psykopat. Bakom initiativet står bl.a., Dr. Hare som bl.a., skrivit boken Without a Consience (Utan Samvete), på svenska, Psykopatens Värld, Dr. Babiak, som bl.a., skrivit boken, Snakes in Suits (Ormar i Kostym), Dr. Liane Leedom (som denna sida bl.a., samarbetar med i fråga om barn/hjälpa föräldrar vars barn riskerar att utveckla störningen) samt en rad andra, mycket insatta personer inom ämnesområdet.

Om du blir "mobbad" på din arbetsplats så isolerar psykopaten dig genom att sprida vidriga osanning om dig i syfte att dina kollegor skall ta avstånd från dig.
Mer läsning Smutskampanjen Här Den troliga lögnen Här I Vellinge kommun så mörkar man bl.a. offentliga handlingar Här (förmodligen inte den enda kommunen) Anledningen till detta och andra övergrepp beror på att vi uppenbarligen har "mobbare" sittande i "toppen", dvs. gravt personlighetsstörda individer med ett stort makt och kontroll behov.

Att oservera: Genom att dela ut "priser" (pengar, uppmärksamhet mm) till personer, företag och organisationer så "köper" psykopaten dem som annars skulle ha ställt upp för "offret". Gratis resor, betalda operationer (fetma, skönhets mm.), "bidrag", "ekonomiskt stöd" osv. är inte heller ovanligt. Psykopaten skaffar sig på detta sätt också "hållhakar" på "pristagarna", "bidragstagarna", de som psykopaten "hjälper" (oftast ekonomiskt) osv. Lär dig om hur psykopater styr "bakom kulisserna".

I fråga om relationer;

" Jag kände på mig, i mitt hjärta, att det var något fel med honom (eller henne) Nästan varenda person som fallit "offer" för en psykopat har, vanligtvis på ett tidigt stadie i relationen, känt på sig att något inte riktigt stämde. Överväldigande mycket smicker. Den snabba takten vad gäller att utveckla en relation och krav på att binda dig. Lögnerna, motsägelserna. Okänsliga/grymma gentemot andra. Bryr sig inte om/bryter mot sociala normer. Anser sig vara överlägsen, utan att ha mycket att visa upp/motivera detta. Tar, för det mesta, inget ansvar. Oberäknelig, humörsvängningar tillika beteende för att utöva makt över andra. Isolerar dig från familjemedlemmar och vänner. Sexuellt avvikande. Kontroll och äganderätt. Det finns alltid illavarslande tecken i början av relationen, tecken som vi har en tendens att ignorera och rationalisera bort tills det att den giftiga relationen, likt en sjukdom, sprider sig och tar över och förstör våra liv.

Jag föreslår att alla som känner igen sig börjar söka information på nätet om psykopati, lär sig känna igen varningstecken och förlitar sig på sin intuition, för detta har räddat varenda en utav oss. Det första - och sista steget i att återhämta sig från en relation med en psykopat handlar om att skaffa sig information; att förstå grunden till problemet. Detta är anledningen till varför det är så viktigt att kunna identifiera de psykopatiska dragen. Information kan rädda oss från, att inför oss själv förneka, ha ett falskt hopp om att saker och ting kommer att bli bättre, "gasljus"/driva oss "tokiga", och den illusion som psykopaten vill att vi skall utveckla/leva i. Kunskap kan ge oss styrka att lämna denna giftiga relation, byggd på fakta i stället för på känslor."
Vidare läsning, The List of Psychopathy Symptoms: Hervey Cleckley and Robert Hare Här

"Så här går det till min kära . . . .
Under flera månader så kommer jag att låtsas vara den person som du önskar att jag skall vara. Jag överöser dig med uppmärksamhet, tillgivenhet och allt annat som får dig att känna dig som utvald/speciell. Sedan när jag vet att du är beroende på mig som din andra hälft och har valt att vara tillsammans med mig så kommer jag att sluta låtsas, och visa dig vem jag i verkligen är. Jag kommer att börja behandla dig illa, jag kommer att vara okänslig och elak, jag kommer att ljuga, bedra och förolämpa dig. Ditt jobb kommer att vara att försöka lista ut vad som hände och göra allt i din makt för att försöka återupprätta den relation som vi en gång i början av relationen hade och det tills att du antingen dör, försöker begå självmord eller kollapsar och hamnar på sjukhus, vilket hade varit lustigt, eftersom jag kommer aldrig att låtsas vara den där "trevlige killen" igen, och föresten, det var bara ett skådespel. Har vi en ha en överenskommelse? Flera år i helvetet i utbyte mot några månader i en fantasivärld? "
Mer läsning, "Deal or No Deal?" - Karin's Värld Här (Danska som numera bor i Thailand) Som vanligt så kan "han" ersättas med "hon".(Oktober 18, 2011)


Allra bäst för de som har råkat illa ut är att försöka förvandla det negativa till något positivt, något de flesta också gör på ett eller annat sätt. De flesta försöker också göra något, så att andra skall slippa råka lika illa ut som de själv har gjort. De har empati, något som den här våldsverkaren saknar. Genom att vända något negativt till något positivt så kan man också sakta men säkert göra världen till ett bättre ställe för oss alla.

Länkar

Svenska länkar:

Klicka Här Psykopaten är tillbaka - så upptåcker du "den" Av Ami Lönnroth - Svenska Dagbladet, 15 maj 2000

Klicka Här Känslokyla är psykopatens signum Av: Anna Lagerblad, Svenska Dagbladet, Publicerat 31 mars 2004

Klicka Här Psykopater. . . . "Okunskapen gör oss mycket mer sårbara" Av; Elinor.

Klicka Här "Varningstecken hos psykopaten; Manipulerar och ljuger ALLTID"

Klicka Här Bäst söka nytt jobb om chefen är psykopat Av; Kerstin Kåll.

http://www.aftonbladet.se/vss/stockholm/story/0,2789,716425,00.html Slå Tillbaka - Fler tjejer går på kurs i självförsvar. Aftonbladets kurs i självförsvar där instruktören Seluah Alsaati Edmundh tillsammans med kompisen Petter Flensburgvisar visar hur du kan slå dig fri om du skulle råka ut för ett överfall.

Våldsverkaren är; ond, besatt och otroligt driven.

Engelska länkar:

Klicka Här DPSYCHOPATHS AMONG US Av: Robert Hercz

Klicka Här Predators - A Survival Guide. Av; Dr. Hare. Psychology Today, Jan/Feb 94.

Klicka Här This Charming Psychopath-How to spot social predators before they attack. Av; Robert Hare, Psychology Today, Jan/Feb 94. Last Reviewed 15 Oct 2007. En lite äldre artikel men väl så intressant. I dag har vi, tack vare fMRI, betydligt bättre insikt i problematiken.

Klicka Här How to Protect Yourself ; Hur du kan skydda dig själv.

Klicka Här The No Contact Rule: Why It Is So Important. Av; TJ Sparrow Regeln - Ingen kontakt : Varför denna regel är så viktig att komma ihåg.

Klicka Här Abuse Management När du måste ha kontakt med våldsverkaren, t.ex. p.g.a. gemensamma barn.

Klicka Här Dealing with a sociopath Have absolutely No Contact "The best way to deal with a sociopath is not to deal with him. Reject him. Cut him off. Have absolutely No Contact". Om du har med en Sociopat att göra (man som kvinna) så bör man "klippa av" all kontakt och detta för att skydda sig själv.

Klicka Här Bully On-line - in the family; Mobbning inom familjen

Klicka Här Relationship Red Flags Av; Robert F. Sarmiento, Ph.D

Klicka Här Female violence ; Kvinnligt våld

Klicka Här What Makes Narcissists Tick Understanding Narcissistic Personality Disorder (NPD), se, Av; Kathleen Krajco. Mycket informative sida gällande narcissism.

Klicka Här Dr. Irenes verbal abuse site ( verbal misshandel)

Klicka Här Signs of verbal and emotional abuse Tecken på verbal och känslomässig misshandel.

Klicka Här Watch for the red flags. Var uppmärksam på varningstecknen.

Klicka Här Anne's red flags ; Abuser and victim behavior. Annes röda varningsflaggor; Hur våldsverkaren och "offret" beter sig.

Klicka Här Verbal Abuse Survivors Speak Out On Relationship and Recovery Av; Patricia Evans De som fallit "offer" för mutlig misshandel talar ut om förhållanden och hur de har återhämtat sig.

Klicka Här Psychopath - Red Flags, Många bra länkar/ - varningssignaler. Se också nedan för några inte så "kända" varningssignaler.

Klicka Här UNUSUAL RED FLAGS OF OUR N/Ps "These are 'unusual' things which those of us who have encountered Ps might notice. To qualify it must be observed by at least two members. Here are some of our more interesting things which are not usually found in 'red flag' documents..." Några inte så "kända" varningssignaler.

Klicka Här "but he said he loved me..."- "men han sa att han älskade mig . . . "

Klicka Här Recognizing the Abusive Personality Av; Nora Penia Att lära sig känna igen personer som förolämpar och misshandlar andra, verbalt, känslomässigt och fysiskt.

Klicka Här The Ten Commandments Av; The ex- doormat. "De tio budorden"

Klicka Här Verbal manipulation

Klicka Här The RED FLAG List - Warning signs that He (or She) is BAD NEWS... Varningstecken på att han (eller hon) är "dåliga nyheter". Mycket info.!

Klicka Här Beware the sociopath No heart, no conscience, no remorse Av; Donna Andersen - Akta dig för sociopaten, inget hjärta, inget samvete, ingen ånger.

Klicka Här The Psychopath Next Door , Av Caroline Konrad ,September 1999
- Dessa individer är mentalt sjuka och extremt farliga! Följande försiktighetsåtgärder kan hjälpa dig att skydda dig själv från de destruktiva handlingar som de är kapabla till.

Klicka Här “ If you think you are being abused, but your perpetrator has you convinced YOU are the problem, you may want to read this page. It details verbal, mental, and emotional abuse in its extreme. Abusers are masters at twisting words and situations around to point the blame at others”.

Klicka Här CHARACTERISTICS of the NARCISSIST and others with Personality Disorders  Inte mindre än 46 personlighetsdrag.

Klicka Här How to spot the 'socialised psycho' - skyscraper.fortunecity.com Fler "varningssignaler" (Engelska)

Klicka Här Red Flags (Varningssignaler) Många bra länkar där du kan hitta mer information om hur du kan skydda dig själv.

Klicka Här Predator Awareness Mind & Behavioral Cues of Psychopathic Predators - Experts at Brainwashing: Premeditated Mind Control. "I use the term companion because this includes relationships with a friend, relative or co-worker that is affecting your life in a negative way. Their actions can be just as influential as a lover’s or cohabitant’s over your life choices."

Klicka Här Beware of a Man With a Nickname

Klicka Här Coercive persuasion, mind control and brain washing. Lovefraud, 31 August 2007.

Senast inlagda länkar/Latest entries; 24 juli, 2008.

Klicka Här "The Loser" Warning Signs You're Dating a Loser. Av; Joseph M. Carver, Ph.D., (Psykolog)

Klicka Här Lies Abusers Tell Their Victims

Klicka Här The Really Bad Boys: A psychologist’s guide to crooks, creeps and con artists By; Mary Kennedy


Vare sig om du, man som kvinna, har "fallit" offer på din arbetsplats, i ditt hem eller någon annanstans, så skall du veta att den här typen av våldsverkare gör allt för att dölja sin "mörka" sida. Förutom att han/hon manipulerar, insinuerar, ljuger, trakasserar/terroriserar på en rad olika sätt så drar sig inte den här typen av våldsverkare för att mörda eller låta någon annan utföra dådet. Allt för många människor har också begått självmord på grund av detta våld. Det är därför oerhört viktigt att samhället (däribland du och jag) tar sitt ansvar eftersom allt för många människor har fått sätta livet till och så får det bara inte gå till i ett rättssamhälle.

Vi måste börja bry oss om varandra. Nästa gång kan det handla om dig eller någon som står dig nära. Vi måste därför arbeta mot att få slut på detta fruktansvärda våld - det angår oss alla.

 

Upp (till toppen)

Innehållet på dessa sidor är skyddat under internationell copyright lag och får inte kopieras eller reproduceras i någon form utan skriftlig tillåtelse från; EVAH.org Materialet är enbart i informationssyfte och skall inte användas som medicinskt underlag. © Copyright evah.org 2003-2013