Hem

Psykopaten

Narcissisten

20 personlighetsdrag

Samlade karaktärsdrag

Anti-social personlighetsstörning

Borderline

Munchhausen / Munchhausen by proxy

På arbetsplatsen

I skolan

Kvinnomisshandel

Kvinnovåld mot män

Vilka faller offer?

Andra kränkande företeelser

Smutskampanjen

Forskning

Kan man bota dem?

Begå inte självmord

Behöver du någon att prata med?

Böcker

Fast i trotsåldern

Den troliga lögnen

Konsten att överleva

Hur kan jag skydda mig själv?

Kritiska misstag

Post Traumatisk Stress

Projicering

Stalking förföljd

Föräldrar med störning

Barn med störning

Vad säger lagen?

Vad skall vi göra med dem?

Humor

Tänkvärda tankar

Svenska länkar

Engelska länkar

Evenemang 2008 Events - 2008

Forum

Kontakta oss

 

Humorns helande kraft

För att kunna läka och gå vidare måste man helt enkelt börja se på det inträffade ur en annan synvinkel.

Man är inte riktigt stark förrän man ser på tillvaron från den lustiga sidan.
Ken Kesey

"Against the assault of laughter, nothing can stand."
Mark Twain

*Termen "offer" skall inte tydas som nedlåtande utan används endast för att beskriva personen som fått agera måltalva för våldsverkarens vrede.

Vare sig du har råkat illa ut på din arbetsplats, haft en intim relation med den här typen av våldsverkare, det handlar om en familjemedlem eller någon annan, så tar det tid att läka och det får ta den tid det tar. Du har inte gått och blivit "tokig" utan du har/ har haft med en mycket störd individ att göra, håll detta i minnet. Det är givetvis mycket svårt för någon utomstående att verkligen sätta sig in i hur vansinnigt elaka dessa individer i själva verket är eftersom den förödelse som den här typen av våldsverkare är kapabel till, är näst intill ofattbar. Den känslomässiga smärta som "offret" får utstå leder många gånger till att han/hon hamnar i en sådan djup kris att självmord många gånger ses som den enda vägen ut ur det hela. Detta är, otroligt nog, våldsverkaren fullt medveten om, han/hon är, ondskan själv - personifierad.

Många av dem som har råkat illa ut tycker därför likadant som den nu avlidne sociologen, Robert Martinson, att man borde låsa in dessa våldsverkare och svetsa igen dörren. Detta eftersom man i dag inte kan bota personer med en antisocial personlighetsstörning så som psykopati. De är så störda att de även utgör en fara för läkare och annan vårdpersonal inom mentalvården som tvingas ta hand om dem.

Hur som helst, så kommer de flesta som fallit "offer" så småningom, sakta men säkert ut ur krisen. Ja, det finns faktiskt ett ljus i slutet av tunneln. För att kunna läka, så måste man börja se på det hela ur ett annat perspektiv, nämligen hur ynkliga, fega och omogna dessa våldsverkare i själva verket är.

För att bevara och skydda sin egen mentala och fysiska hälsa så måste man lära sig att skratta åt "tokerierna".

Den här typen av våldsverkare lider av en otroligt låg självkänsla, blir aldrig tillfredsställd med någon eller något och kan därför aldrig bli nöjd och glad. Det enda "nöje" som den här våldsverkaren kan ånjuta är den "översittar glädje" som kommer från att göra ner någon annan. Någon riktig lycka kan den här typen av våldsverkare aldrig känna eftersom det inte är möjligt när man alltid går omkring och är avundsjuk och arg. Det är därför som den här våldsverkaren alltid blir vansinnigt tokig av avundsjuka och hat speciellt när han/hon ser någon annan person skratta och vara glad. Våldsverkaren ser "rött" och måste till varje pris försöka "knäcka" personen.

Oavsett om du har tvingats lämna din arbetsplats, ditt hem, din förening eller t.ex. bryta kontakten med en familjemedlem på grund av den här typen av våldsverkare, så skall du inte vara ledsen över det inträffade. Du skall i stället vara glad och tacksam över att du slipper vara i närheten av den här mycket störda individen. Bry dig inte heller om de personer som på grund av sin egen illvilja eller eget oförstånd låtit sig luras att agera som en "förlängd arm" åt våldsverkaren. Dessa personer är inte värda din vänskap än mindre din tid eftersom de snabbt hamnar på samma låga nivå som våldsverkaren själv.

Om du försöker att se det hela på lite avstånd i stället så märker du snart hur naiva, oförståndiga eller elaka dessa andra individer igentligen är. På grund av att de inte ifrågasätter, använder sin egen tankeförmåga, så låter de sig luras och utnyttjas av våldsverkaren. Frågan man då ställer sig själv är; hur "dum" får man bli? Våldsverkaren njuter givetvis i fulla drag och känner sig allsmäktig över att ha kunnat lurat så många människor på en gång (och kan fortsätta att lura!) samtidigt som hans/hennes sadistiska sida njuter av att se "offret" hånas och plågas av en hel hop av människor. Var uppmärksam på att den här typen av våldsverkare är snabb med att skaffa sig ett så stort kontaktnät som möjligt för att plåga dig än mer!

Om du har råkat illa ut så försök att så snabbt som möjligt se på det inträffade från den ljusa sidan och skratta åt "tokerierna". Hur löjliga är inte de personer som tror på lögnerna och sprider dem vidare? Hur "knäpp" är inte våldsverkaren som tror att han/hon kan lura alla? Förr eller senare så kommer sanningen fram och vem står då där med en lång näsa? Skratta åt det hela för när du skrattar så frisätts endorfiner vilket i sin tur ökar ditt välbefinnande. Hormonet har bl.a. en lugnande effekt på kroppen, förstärker imunförsvaret, skyddar nervsystemet samtidigt som det bevarar din mentala hälsa. Tänk så lyckligt lottad du är som inte är lika naiv eller elak som resten av dessa individer och kom i håg att, desto hårdare du faller, desto högre studsar du! Garanterat!

Att våldsverkaren fortsätter med att springa och sprida sina vidriga lögner skall du bara ge HOPPSAN i ! Förr eller senare går det upp för de flesta vad han/hon är för en individ. Bara de som är lika illasinnade eller mentalt handikappade (och därför inte förstår) fortsätter att tro på och stödja den här typen av våldsverkare. Du är värd bättre vänner!

* * * * * * * * * * *

Skratt - är bra mot stress,
det stärker också vårt immunförsvar och gör oss mer kreativa.

Klicka Här och
Modulation of neuroimmune parameters during the eustress of humor-associated mirthful laughter. Här samt Happy People May Have More Immunities To Common Cold Här

* * * * * * * * * * *

De skrattande fyrlingarna!
Något som måste ses!

Klicka Här

* * * * * * * * * * *

Humor är någonting fantastiskt - den är vår räddning. I samma ögonblick som humorn dyker upp försvinner all irritation och förbittring och ersätts av ett soligt humör
Mark Twain

* * * * * * * * * * *

* * * * * * * * * * *

One good laugh a day keeps the doctor away!
Okänd

* * * * * * * * * * *

"Om du är osäker, argumentera både mot och för. Var stensäker på allt."
30 tips för den fulländade narcissisten

http://www.stockholm.bonet.se/kylen/Linnea/30tips.html

* * * * * * * * * * *

"Desto mindre förstånd desto mer arrogans."
Aesop

* * * * * * * * * * *

"Du berövar ju någon stackars by, sin byfåne."
http://groups.msn.com/PSYCHOPATH/ouroneliners.msnw

* * * * * * * * * * *

När narcissisten säger till dig att hoppa, så fråga (på vägen upp), hur högt?

Okänd

* * * * * * * * * * *

Glasögon som får odrägliga grannar att försvinna - ögonblickligen!
Klicka Här

* * * * * * * * * * *
"How to laugh away stress"
They say that laughter is the best medicine, and now research is beginning to prove that this adage might be truer than we think.
Nature, 7 April 2008
Klicka Här

* * * * * * * * * * *

"Psychologists now know what makes people happy."
By Marilyn Elias
Klicka Här

* * * * * * * * * * *

Sagt om, Anakin Skywalker, aka Darth Vader i Star Wars;

Han lider av en störning, säger Dr. Eric Bui, psykiatriker i Toulouse, Frankrike som diagnostiserat honom som att ha en Borderline personlighetsstörning. Carolyn Kaufman, klinisk psykolog i Columbus, Ohio säger att det kan nog stämma men själv lutar hon åt en histrionisk personlighetsstörning samt att han är manodepressiv.


Anakin Skywalker: Borderline Personality, Bipolar or Narcissist? Av; Randy Dotinga
(Givetvis så skämtar ovan nämnda personer)
Klicka Här

* * * * * * * * * * *

Min sömnlöshet har blivit värre än någonsin. Nu kan jag inte sova ens när det är dags att stiga upp.
- R.D.

* * * * * * * * * * *

En stackars överarbetad läkare skrev i journalen;
Kräkningarna försvann på eftermiddagen, likaså maken.
http://www.skrattnet.se/kategorier/skamt.php?cat=12&sub=13&id=109

* * * * * * * * * * *

- Hovmästaren! ska vi sitta här tills vi svälter ihjäl??
- Det går tyvärr inte. Vi stänger klockan 22.00.

tozzi, Hihihoho-historier

http://www2.unt.se/pixeldiscuss/1,2188,hoho,00.html?F_ID=64&TYPE=pixel

* * * * * * * * * * *

What a lady's knight in shining armor becomes when she really gets to know him.
I thought he was my knight in shining armor. Turns out, he was just a retard in aluminum foil!

Klicka Här

* * * * * * * * * * *

"Eleverna som läste latin första äret var helt övertygade om att deras lärare var helt omedveten om vad som försigick i lektionssalen. Han hade för vana att komma in, ta fram sina böcker och papper, hålla lektion, lägga ihop sitt material och försvinna ut igen. En morgon ställde eleverna ett tänt stearinljus på katedern för att se om han skulle kommentera det på något sätt. Strax efteråt kom läraren in, höll sin lektion som vanligt och sa inte ett ord om det höga ljuset, som fortsatte att brinna. När lektionen var slut lade han ihop sina papper som vanligt och gick till dörren. Där vände han sig om och sa; Den elev som fyller ett år i dag kan komma fram och blåsa ut sitt ljus!"
-J.A.

* * * * * * * * * * *
En riktigt listig liten hund!
http://www.metacafe.com/watch/905658/funny_dog_thief/

* * * * * * * * * * *

Egentligen finns det ingen som vet tillräckligt mycket för att vara pessimist.
- N.C.

* * * * * * * * * * *

Du är antagligen sjusköterska på akuten då...
Din urinblåsa har en kapacitet som fem andra personers tillsammans.

http://www.skrattnet.se/kategorier/skamt.php?cat=12&sub=11&id=98

* * * * * * * * * * *
En nackdel med att vara syssloslös är att man inte kan ta sig en paus och vila.
F.P.J

* * * * * * * * * * *

Hur sätter du en giraff i kylskåpet?

"Följande test består av fyra enkla frågor och resultatet avslöjar på vilken nivå du befinner dig. Frågorna är inte speciellt svåra."

Fråga 1
Hur sätter du en giraff i ett kylskåp?
Rätt svar: Du öppnar kylskåpsdörren, sätter in giraffen och stänger dörren.
Meningen var att testa huruvida du tänker enkla saker på ett onödigt komplicerat sätt.

Fråga 2
Hur sätter du en elefant i kylskåpet?
Fel svar: Du öppnar kylskåpsdörren, sätter in elefanten och stänger dörren.
Rätt svar: Du öppnar kylskåpsdörren, tar ut giraffen, sätter in elefanten och stänger dörren.
Detta testade din förmåga att förstå konsekvenserna av det du gjort innan.

Fråga 3
Lejonkungen är värd för den globala djurkonferensen. Alla djur, förutom en ras, deltar. Vem är inte där?
Rätt svar: Elefanten. Elefanten sitter ju i kylskåpet.
Den här frågan testade ditt minne.
Även om du skulle ha svarat fel i de 3 föregående frågorna har du en chans kvar.

Fråga 4
Du måste simma över floden, men det är fullt med krokodiler. Hur klarar du detta?
Rätt svar: Du simmar över floden. Alla krokodiler är ju på konferensen.
Denna fråga testade din förmåga att lära dig av dina misstag.

Enligt Andersen Consulting svarar cirka 90 % av de testade "yrkeskunniga" fel i alla frågor.
Många dagisbarn har svarat rätt i flertalet av frågorna. Enligt Andersen Consulting är detta ett motbevis på att de flesta "yrkeskunniga" skulle vara på fyraåringars nivå."

http://www.skrattnet.se/kategorier/skamt.php?cat=13&sub=17&id=154

* * * * * * * * * * *
Genom att identifiera och skydda dig själv mot typer så som; Alligatorn, kontors elefanten eller t.ex. ormen så kan du kanske bättre överleva din arbetsvecka.

Survive the Workweek. Identify and Protect Yourself. (På engelska)

http://www.workweeksurvivalguide.com/?lr=cbmsn&siteid=cbmsnworkwk

* * * * * * * * * * *

"På de här sidorna har vi samlat avigheter i många år. Det handlar om aviga språkligheter, felöversättningar, roliga uttryck och mycket annat. Vi har fått hjälp av flera tusentals bidragsgivare och vi uppdaterar varje vecka."
http://www.avigsidan.com/

* * * * * * * * * * *

20 sätt att må bättre!
http://www.thirdage.com/news/articles/ALT02/07/01/25/ALT02070125-01.html

* * * * * * * * * * *
Hoovering 101
(Hoover-välkänt märke på dammsugare i nord Amerika, 101= grundkurs)
"Sätt som psykopaten försöker 'suga' in oss igen"
http://groups.msn.com/PSYCHOPATH/hoovering101.msnw

* * * * * * * * * * *

Studier, studier, studier….

Här är några av de mest pinsamma studier gjorda och detta eftersom resultaten är så självklara att man undrar varför man ens brydde sig.

I en studie drog man denna slutsats,
”Om du kan se luften så andas inte in den”
American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine
, augusti 2000.

I en annan studie publicerad i, Tobacco Control , 2004 så kom man fram till att. . . , just det,
”Cigaretter kostar pengar”.

Här något annat att tänka på;
”Desto längre väg du har till sjukhuset desto större chans har du att dö innan du kommer fram.”
publicerad i, Emergency Medicine Journal , september.

”Det går att lära gamla hundar nya trick om man tar väl hand om dem och ger dem mat.”
Neurobiology of Aging
, januari, 2005.

Vill du läsa fler tokiga studier så surfa in på;
http://health.msn.com/general/articlepage.aspx?cp-documentid=100171268&page=2

10 Embarrassingly Obvious Health Studies
.

* * * * * * * * * * *

How many narcissists does it take to change a light bulb?
(a) Just one -- but he has to wait for the whole world to revolve around him.
(b) None at all -- he hires menials for work that's beneath him.

Joanna M. Ashmun
Klicka Här

"The Face on Earth"
http://www.optillusions.com/dp/1-46.htm

Fler optiska illusioner och annat kul;
http://www.optillusions.com/

Medicinska skämtteckningar och animationer
http://home.swipnet.se/med-humor/

"Djur TV"
http://www.djur.tv/

"Those who can, do.
Those who can't, bully."
Quotes by Tim Field
http://www.bullyoffline.org/workbully/quotes.htm

Här följer några fler roliga länkar;

http://www.100.nu/skamt.htm

http://www.skrattnet.se/

http://www.humorix.nu/

http://web.telia.com/~u38304927/

http://sebbj.netfirms.com/humor/

http://www.skratta.net

http://www.alltroligt.nu/skamt.htm

Att skratta är rena hälsokuren, Ola Blomqvist
http://www.primavi.se/Sjal_och_Psyke/artikel.cfm?newsID=1720&Sj%C3%A4l%20&%20Psyke


Artiklar om humor och skratt:

Svenska

http://www.instantbook.se/books/humor.html Humor den bästa medicinen utan biverkningar Av; Birgit Agvaldsson.

http://www.ltkronoberg.se/templates/LTKPageWithPicture____2228.aspx Humor . "Här har distriktsläkaren Mats Falk intervjuats av Hans Ljungqvist om vad humor är." Landstinget Kronoberg.

http://www.barncancerfonden.se/content2/print.php?realm=&pid=217&PHPSESSID=80f7b7b4a7abb5
e6cc6344506221ae6c
Skratt bästa medicinen . Av; Karin Wandrell

http://www.skuggan.se/pladdermusen/ljus.htm Ljuspunkter i tillvaron "De' ska' va' gött att leva"

http://www.nyfikenvital.org/?q=node/66 Humor i tuffa situationer

Engelska

http://www.umm.edu/features/laughter.htm Laughter is the "Best Medicine" for Your Heart . University of Maryland Medical Center

http://www.nzherald.co.nz/section/story.cfm?c_id=5&ObjectID=10364133 A laugh really is best medicine nzherald.co.nz

http://faculty.washington.edu/chudler/laugh.html What's So Funny and Why: Laughter and the Brain. För barn.

http://www.cbsnews.com/stories/2006/04/07/health/webmd/main1481492.shtml Is Laughter The Best Medicine? Why, For Some, Laughter Is The Best Medicine Av; R. Morgan Griffin. Reviewed by Michael W. Smith, M.D.

http://abcnews.go.com/Health/PainManagement/story?id=711632&page=1 Laughter May Be the Best Medicine Research Points to the Healing Power of a Good Giggle Av; Buck Wolf. ABC News, 13 maj,2005.

http://www.oohoi.com/inner_self/mind/laughter.htm Laughter – really is the best medicine!a study into the effect of laughter and depression

Senaste Forskningen;

http://www.psychologicalscience.org/media/releases/2008/weiss.cfm Genes hold the key to how happy we are, scientists say. The Association for Psychological Science. För studie se;
http://www.psychologicalscience.org/journals/index.cfm?journal=ps&content=ps/home Mars, 2008.

"Joyfulness keeps the heart and face young. A good laugh makes us better friends with ourselves and everybody around us."
Orison Swett Marden

“Thousands of candles can be lighted from a single candle, and the life of the candle will not be shortened. Happiness never decreases by being shared. ”
—Buddha

"Whoever is happy will make others happy, too."
Mark Twain

Hör gärna av dig om du har något kul att lägga till : D

Ole Dole Doff . . . Klicka Här

"Trollen är, kan man säga, människans skuggsida.
De har alla våra moraliska svagheter,
men skäms inte alls över detta. Troll är glupska,
lögnaktiga och tjuvaktiga. De är avundsjuka på människorna
och stjäl allt från öl till husdjur och människor från dem."

 

Upp (till toppen)

Innehållet på dessa sidor är skyddat under internationell copyright lag och får inte kopieras eller reproduceras i någon form utan skriftlig tillåtelse från; EVAH.org Materialet är enbart i informationssyfte och skall inte användas som medicinskt underlag. © Copyright evah.org 2003-2013