Hem

Psykopaten

Narcissisten

20 personlighetsdrag

Samlade karaktärsdrag

Anti-social personlighetsstörning

Borderline

Munchhausen / Munchhausen by proxy

På arbetsplatsen

I skolan

Kvinnomisshandel

Kvinnovåld mot män

Vilka faller offer?

Andra kränkande företeelser

Smutskampanjen

Forskning

Kan man bota dem?

Begå inte självmord

Behöver du någon att prata med?

Böcker

Fast i trotsåldern

Den troliga lögnen

Konsten att överleva

Hur kan jag skydda mig själv?

Kritiska misstag

Post Traumatisk Stress

Projicering

Stalking förföljd

Föräldrar med störning

Barn med störning

Vad säger lagen?

Vad skall vi göra med dem?

Humor

Tänkvärda tankar

Svenska länkar

Engelska länkar

The Paradoxical Commandments

Evenemang 2008 Events - 2008

Forum

Kontakta oss

 

Kvinnomisshandel
Violence Against Women

”Han väljer ut dig, avväpnar dig med sina ord och kontrollerar dig med sin närvaro. Han kommer att glädja dig med sin kvickhet och sina planer. Han kommer att ta sig an dig men det kommer alltid att stå dig dyrt. Han kommer att le och lura dig, och han kommer att skrämma dig med sina ögon. Och när han är färdig med dig, och han kommer att bli färdig med dig, så kommer han att överge dig och ta med sig din ärbarhet och stolthet. Du lämnas oerhört bedrövad men inte mycket förståndigare och under en mycket lång tid kommer du att undra över vad som hände och vad du gjorde för fel. Och om någon liknande knackar på din dörr, kommer du att öppna den?”
Från en uppsats signerad, "En psykopat i fängelse".
Dr. Robert Hare, Psykopatens Värld: Utan Samvete, sid. 21.

Flertalet psykopater slår inte sin partner, de förlitar sig på sin manipulativa förmåga för att få som de vill,
se Psykisk Misshandel Klicka Här

Den personlighetsstörde vill framställa sin partner som,
besatt, galen, psykiskt störd, konfliktfylld, krävande, sårbar, gammalt bagage med sig sedan tidigare relationer"

Klicka Här

Tyck aldrig synd om en psykopat. Visst är det tragiskt att somliga föds med grava neurobiologiska skador men, om du tycker synd om en psykopat så kommer han/hon att utnyttja detta till sin fördel, på alla sätt och vis, i syfte att på så sätt kunna fortsätta manipulera, dupera, trakassera, terrorisera, skada och döda.

Det känslomässiga och psykologiska våldet som "offret" blir utsatt för kan jämföras med det våld som en sektledare utövar för att lura in och få sina sektmedlemmar att stanna. Det handlar om känslomässig och psykologisk misshandel, att bit för bit ta bort "offrets" egen personlighet.

Du behöver inte vara slagen för att vara misshandlad - Känslomässig och psykologisk misshandel (psykisk misshandel) är mycket farlig eftersom psykopaten på ett ytterst sadistiskt sätt "leker" med ditt huvud.
Mer info. Klicka Här

"Att skapa medvetenhet tar skammen ur hemligheten" Här
Oavsett om du blivit "mobbad" (psykologiskt och känslomässigt misshandlad) på arbetsplatsen, av din partner eller av någon annan så är det inte ditt fel, All skam och skuld tillhör psykopaten, en individ som saknar ett samvete varpå de beter sig som de gör. Du har/haft med en mycket gravt personlighetsstörd individ att göra som i sin tur bottnar i medfödda neurobiologisaka skador. Förutom psykiskt våld så kan även fysiskt sådant förekomma t.ex., (att slå, strypa, förgifta, utsätta för fara, skapa "olyckstillfällen" eller med ett vapen ta död på någon annan)

Du förtjänar inte att bli illa behandlad!
Ju längre du stannar, ju mer känslomässigt och psykologiskt skadad kommer du att bli och ju längre tid kommer det ta att läka dvs., om du tar dig ur relationen levande.. Låt inte en gravt personlighetsstörd individ bestämma över ditt/och ev. dina barns liv. I vissa förhållanden så förekommer även fysiskt våld, något man, liksom psykiskt sådant, ALDRIG skall tillåta! Be om hjälp och ge dig av innan du råkar än värre ut, så som att du drivs till att begå självmord eller blir mördad.

Om du hamnat i greppet på en psykopat så finns det bara en sak att göra - Lämna din partner och tag ALDRIG kontakt med honom igen! Om ni har barn tillsammans och delad vårdnad (vilket givetvis är galet, men så undermåligt är det svenska "rättssytemet") så låt en mellanhand som du kan lita på , lämna och hämta barnen.
Lär dig om regeln INGEN KONTAKT! Klicka Här

Var uppmärksam på att media utnyttjar "kändisar" i syfte att uppenbarligen få psykopaten att framstå som normal.

*Termen "offer" skall inte tydas som nedlåtande utan används endast för att beskriva personen som fått agera måltalva för våldsverkarens vrede.

Tror du dig vara psykiskt (känslomässigt och psykologiskt) misshandlad?

 1. Känns det som om din partner kontrollerar ditt liv?
 2. Känns det som om din partner inte bryr sig om dina åsikter och känslor?
 3. Gör din partner allt för att vinna ett argument, t.ex. vänder allt du säger mot dig, nedvärderar dig, ljuger, hotar eller skrämmer dig?
 4. Är din partner arg på, avundsjuk på eller nedvärderar han dina vänner, arbetskamrater och/eller släktingar?
 5. Känner du dig isolerad och ensam?
 6. Säger han åt dig att inte prata om vad som händer inom hemmets väggar eftersom andra då kan uppfatta honom som en dålig människa?
 7. Känns det som om du aldrig kan göra någonting rätt? Blir han irriterad, sur, arg och får dig att tro att det är ditt fel, (ger dig skuldkänslor/får dig att känna ångest?).
 8. Säger han att ingen annan skulle vilja ha dig och/eller att du skall vara tacksam för att du har tak över huvudet?
 9. När du ber honom göra något eller försöker diskutera ett problem, kallar han dig då för saker så som, tjatmoster, idiot, satkärring, eller än värre saker?
 10. Känns det som om du alltid försöker att tillfredställa din partners behov så att han inte skall bli arg eller sur?
 11. Tvivlar du på din egen förmåga och/eller ditt eget värde?
 12. Beter han sig annorlunda när ni vistas utanför hemmet? (Trevlig, tillmötesgående osv. som får dig att känna dig obekväm).
 13. Ifrågasätter han saker som; var du har varit och/eller vad du har spenderat dina pengar på?
 14. Om ni har gemensamma barn; Sätter han upp dina barn emot dig, speciellt då ni bråkar?
 15. Hotar din partner dig med att du aldrig kommer att få se dina barn igen om du skulle ge dig av?

Om du svarat ja på mer än 2 av frågorna så är det möjligt att din partner är en våldsverkare. (Det handlar givetvis om ständiga övergrepp och inte enstaka sådana.)

"Det är inte ovanligt för psykopatens "offer" att ifrågasätta sin egen mentala hälsa och sitt självvärde. Speciellt när psykopaten strirrar offret i ögonen och förnekar att händelserna de båda haft tillsammans inte har ägt rum." Klicka Här

Psykisk misshandel - Du är inte "tokig"

Sidan, Psykisk misshandel.se Klicka Här är en svensk sida som tar upp verbal/känslomässig misshandel som i sin tur bl.a., orsakar ett enormt känslomässigt lidande samt en känsla av att gradvis hålla på att bli "tokig". Personen som utsätts för den här typen av psykologiskt våld får sin självkänsla, sakta men säkert, körd i botten varpå psykopaten lättare kan "hantera" sin partner. Psykopaten åstadkommer detta genom att bl.a., framhålla att han/hon är "smartare" än sin partner. Psykopaten är inte "smartare", han/hon är manipulativ och där i ligger en STOR skillnad! Hur som helst så inbillar sig psykopaten att han/hon är smartare/överlägsen sin partner vilket förstärks varje gång han/hon lyckas lura/bedra sin partner. Fullkomlig makt och kontroll över en annan person är det som ligger till grund för denna ytterst sjuka relation.

Psykopater kan inte på grund av sina neurobiologiskt medfödda skador (Se Forskning Här) forma känslomässiga band till någon annan. Förmågan finns helt enkelt inte där. Psykopatens "relationer" bygger därför alltid på makt och kontroll över andra.

Patricia Evans, författare, föreläsare och som även har 'workshops' för de som blivit utsatta för den här typen av våld kan du lyssna på Här, Här och Här . Ovan sida, psykisk misshandel.se har också en mycket bra länk till en av hennes hemsidor. Hennes böcker finner du på sidan "Engelsk litteratur" Här

Men det är inte bara kvinnor som "faller offer" (skall inte tydas som nedsättande) för den här typen av våld. Nedan har en man skrivit om sina erfarenheter; (Pathwhisperer är f.ö. en länkpartner sedan tidigare, se huvudsidan)
“As time passed. I learned how to see psychopaths. It was as if a sixth sense had been awakened” Här

"The victim, not realising what is happening, slowly gets lulled into an almost vegetative state where they can hardly recognise themselves. It feels like their very essence or soul has been sucked right out of them, leaving a confused, rudderless entity, almost a zombie." Mer Här

"Ms. Brown goes through the entire relational cycle, and then gives indication of the stages of leaving and, as a warning, the danger to watch for: he doesn’t let anyone go. She will need help." Klicka Här

Rekommenderad läsning; The Gaslight Effect: How to Spot and Survive the Hidden Manipulation Others Use to Control Your Life. Author; Dr. Robin Stern För mer info., Klicka Här

'Gasljus'/crazy making - viktig läsning! (24 mars 2011) - Klicka Här

Se även delsidan, "Hur kan jag skydda mig själv" Här

Känslomässig misshandel är mycket förrädisk, den kommer smygande efter "smekmånaden" då han behandlade dig som en "prinsessa/drottning" för att lura in dig en relation. Gradvis bryter han sedan ner din självkänsla och självförtroende. Hans "mål" är fullkomlig makt och kontroll över dig. För att få dig att stanna kvar i relationen, i hopp om att saker och ting skall bli bättre, så varvar han mellan att vara 'vänlig' och att vara känslomässigt och psykologiskt elak. Hade han visat sitt "rätta jag" från början så hade du snabbt vänt på klacken och gått. Lär dig om hur man tar sig ur en sådan relation, förhoppningsvis med livet i behåll och håll dig sedan till regeln, "INGEN KONTAKT"!

Låt oss inte glömma de som förgyllde vardagen för så många men vars liv tog slut på grund av att samhället inte har och fortfarande inte tar sitt ansvar. Detta är något som vi alla måste se till att ändra på !
Här är kvinnorna som fallit offer för sina män.
Klicka Här

Psykopati och familjevåld - studie; Psychopathy & Domestic Violence (2007) Klicka Här

Männen som slår döms till vård och de som döms till fängelse kan få terapi - Ren idioti!
Först och främst skall dessa män testas för att avgöra om mannen i fråga, har en antisocial störning, t.ex. är psykopat. Är mannen psykopat så skall ingen vård erbjudas eftersom detta bara bidrar till att han blir än mer manipulativ vilket gör honom än mer farlig för de kvinnor han kommer i kontakt med. Att man inte har förstått detta år 2008 handlar om ren idioti! Förutom att det finns studier som bevisar att så är fallet så ligger det faktiskt till så att dessa våldsmän har neurologiska skador på hjärnan och därför kommer ingen samtalsterapi i världen att hjälpa. Nedan artikel visar bara att man inte har en aning om vad det är man sysslar med, Här kan männen få vård
(25 november 2008 ) Klicka Här Om du är i behov av hjälp så gör du bäst i att kontakta t. ex. Kvinnofridslinjen eller Sveriges Kvinnojourers Riksförbund Klicka Här för information.

Tidiga tecken på fysisk misshandel i en relation är t.ex., "lekfulla" örfilar, nyp och knuffar. Det fysiska våldet liksom det psykiska trappas gradvis upp i takt med att kvinnans självkänsla sjunker, till den grad att hon börjar tvivla på sig själv, är det kanske mitt fel att det är som det är? De, "lekfulla" nypen förvandlas sakta men säkert till avancerade "lekar" med döden där stryptag och andra livshotande försök till att ta livet av partnern inte är ovanliga inslag. Likaså är de s.k. försoningsvåldtäkter som oftast följer efter ett "gräl". De dagliga kränkningarna (psykiska och fysiska) sätter sina spår, vilket i sin tur gör det mycket svårt för kvinnan att lämna relationen. Han tar med andra ord, "knäcken" på henne.

"Han vet exakt var han skall slå, hur hårt han kan sparka och han vet hur han kan driva fram situationer som ger honom möjlighet att utföra sitt dåd. Den verklige drivne misshandlaren slår aldrig eller sällan i ansiktet, han slår på kroppen där kvinnan kan dölja skadorna."
Klicka Här

Kvinnan, oavsett ålder, hjärntvättas sakta men säkert och finns det barn med i bilden så ser hon många gånger ingen annan utväg mer än att "stå ut" och göra det bästa möjliga av situationen. Mannen som inte har några känslor (sådana saknas p.g.a. skador på hjärnan, se forskning) för varken frun eller barnen använder dem som en fasad för att det, utåt sett, skall se "normalt" ut. Men, hans familjemedlemmar är bara "leksaker" som han kan "leka" med hur han vill (han saknar empati och har därför ingen respekt för andra) eller kasta bort dem när han så behagar, t.ex. om något "bättre" skulle visa sig. Sorgligt nog så kan det hela sluta riktigt illa, han tar livet av henne eller hon tar livet av sig själv. Kvinnan orkar till slut inte med de ständiga övergreppen och ser, sorgligt nog, ingen annan utväg ur sitt helvete.

"En psykopat kan använda ord så som, 'Jag älskar dig' men den känslomässiga innebörden av dessa ord är detsamma som ' jag tar en kopp kaffe' ."
Psykopater, Av; Dr. Hare
Klicka Här

"Gärningsmannen är den individ som bär ansvaret, inte 'offret'."
Diane Rosenfeld har i Massachusetts, USA, fått igenom en lag där kvinnomisshanlare måste bära en fotboja försedd med GPS så att familjen och polisen kan meddelas i tid om oönskat besök är på väg.
Klicka Här

Klicka Här Violence against pregnant women: Prevalence, patterns, risk factors, theories, and directions for future research. By; Tamara L. Taillieu and Douglas A. Brownridge. Aggression and Violent Behavior, Volume 15, Issue 1, Pages 14-35 (January-February 2010) I samband med denna studie så bör man givetvis påpeka att WHO samt bl.a. Svenska regeringen, Smittskyddsinstitutet, Socialstyrelsen m.fl. ville att gravida skulle "vaccinera" sig med farliga otestade "vaccin", tala om våldsamt aggressivt beteende.

Skenet bedrar

Det finns ingen speciell ”typ” av kvinna som ”faller offer" för den här sortens våldsverkare. Han, däremot tycks dras till kvinnor som på ett eller annat sätt kan ”höja” honom, så som; hon är psykiskt stark, intelligent, har pengar eller är vacker samtidigt som hon besitter ”moderliga” egenskaper, d.v.s. bry sig om andra. När han väl funnit sitt "offer" så gör han allt för att få henne att tro, att han är den "rätte". Ett av de många knep som den här våldsverkaren använder sig av är att, spela "offer", "tyck synd om mig". Ett annat knep är att han sätter henne på en piedestal och får henne att känna sig oerhört åtråvärd. Han överöser henne med komplimanger och andra bevis på sin "kärlek". För att "snärja" henne ordentligt så ser han också till att återspegla hennes intressen och värderingar. Detta, i sin tur, får honom att framstå som en "själsfrände" vilket, som somliga beskriver det, gör att hon känner en sorts "övernaturlig dragning" till mannen.

"Men det stora problemet är att deras förvanskningar av verkligheten kan leda till att man börjar ifrågasätta sig själv och tvivla på sin egen verklighetssyn".
Klicka Här

Våldsverkare kan vara mycket charmerande och tillmötesgående i början av relationen men sakta och säkert så träder hans riktiga "jag" fram. Långsamt och systematiskt bryter han ner kvinnan både psykiskt och fysiskt. Hans utstuderade våld är knappt märkbart i början och även om kvinnan kanske anar onåd så lyckas hon ofta bortförklara detta med att det förmodligen är en engångsföreteelse. Hon gör detta eftersom hon inte kan föreställa sig att någon annan kan vara så fruktansvärt elak. Då hon till slut "förstår" så är det oftast för sent för henne att dra sig ur situationen. Den här våldsverkaren är en sann kvinnohatare och sadist ut i fingerspetsarna samtidigt som han har ett enormt kontrollbehov.

"Det skedde över en ganska lång period, men plötsligt märkte jag att mina tankar inte längre var mina, orden jag sade var inte mina. Jag, var en skugga av den forna Linda, som varit öppen, glad och skämtsam. Plötslig vågade jag inte öppna munnen utan tillstånd från A."
Klicka Här

För att få fullkomlig kontroll över "sin kvinna" så ser våldsverkaren till att gradvis isolera henne från vänner, arbetskamrater men även familjemedlemmar. Kvinnan skäms också ofta över den situation som hon har hamnat i, vilket i sin tur bidrar till att hon själv inte gärna söker hjälp utifrån. Våldsverkaren ser också till att ta över alla beslut, stora som små och oftast med förklaringen att hon är för "dum" för att kunna ta några egna. På grund av det psykiska och fysiska våldet så tappar hon till sist förmågan att kunna tänka kritiskt. Våldsverkaren har nu så gott som total kontroll över henne och många gånger så räcker det med en blick för att hon ska lyda. Våldsverkaren, sadisten, njuter nu av att kunna spela "Gud" och ser till att utnyttja sin makt på alla möjliga tänkbara sätt.

"Han har misshandlat mig fysiskt på alla sätt och vis jag blev ideligen kallad för "hora", slyna" och "slampa". Han försökte sedan ställa allt till rätta genom att ge mig blommor eller smycken. Detta mönster upprepades gång på gång under vår tid tillsammans."
Anonym

Den här våldsverkaren är ständigt på ”jakt” (även om han är gift) eftersom han inte kan ha en nära relation med någon, känslorna finns helt enkelt inte där. Detta är nästintill ofattbart för de flesta att förstå men är dessvärre sant. Han är som han är och detta på grund av medfödda skador i hjärnan. För att försöka skydda sig själv mot den här typen av våldsverkare så bör man ta ordentligt med tid på sig för att lära känna någon annan samt vara uppmärksam på varningssignalerna, se Hur kan jag skydda mig själv. Den här våldsverkaren är endast ute för att tillfredställa sina egna behov och gör detta genom att utnyttja andra på alla tänkbara sätt och vis.

Han förnedrar, våldtar, slår och till och med mördar, allt för att återupprätta sin självkänsla. Hans glädje blir kortvarig eftersom allt sedan blir likadant som det var från början.

Gift eller sambo?

Om du ”sitter fast” så har du hamnat i en mycket svår och olycklig situation. Du ställs inför ett val, ge dig av eller stanna kvar. Om du har tur, så har ni inga gemensamma barn, du är ekonomiskt oberoende och känslomässigt stark nog att ge dig av. Har du otur så är det precis tvärtom. För att lämna den här typen av våldsverkare (om du inte blir "bortkastad") så krävs det mod, styrka och planering. Man behöver också ett nätverk av hjälpsamma människor, så var inte rädd att be om hjälp, speciellt från din kvinnojour. Dessa otroligt hjälpsamma personer har hört och sett allt så du behöver inte känna dig konstig eller på något sätt skämmas för kom i håg, du är inte ensam och du bär ingen skuld.

Inse att relationen aldrig kommer att bli bättre, bara värre.

På grund av sitt kontrollbehov så kommer den här våldsverkaren att göra allt i sin makt för att hålla kvar "sin kvinna", detta eftersom det är han som bestämmer när relationen är över. Han gör allt för att ”vinna” och detta drag gör honom livsfarlig. Ett gott råd från kvinnor som har befunnit sig i samma situation är att inte i förväg tala om sina planer för partnern utan bara ge sig av när tillfälle ges. Ett annat gott råd är att inte låta sig luras tillbaka med löfte om att saker och ting kommer att bli bättre, att han kommer att ändra sig, skall söka hjälp, inte kommer att göra dig illa utan bara vill bara prata mm., knepen är många. Bäst är att bryta all kontakt och inte bli lurad till att återuppta den igen. Tyvärr finns det gott om kvinnor som mist sitt liv p.g.a. att de sagt till att de skall lämna eller när de lurats tillbaka på ett eller annat sätt.

Du får ta emot all hans aggression och självhat. Du tvingas upprätthålla den ”grandiosa” bild han har av sig själv genom att ständigt stryka honom medhårs och detta för att (förhoppningsvis) slippa råka illa ut. Du förtjänar givetvis ett bättre liv.

Man bör också vara medveten om att en separation från den här typen av våldsverkare kommer att bli mycket långdragen och smärtsam. Våldsverkaren är otroligt avundsjuk på partnerns nyvunna frihet och nya liv vilket gör att han kommer att använda sig av en hel del knep för att "vinna" henne tillbaka. Han kommer också att göra allt för att få henne att reagera så ett gott råd från dem som har gått igenom en sådan här separation är att inte "nappa" på kroken och inte visa våldsverkaren några känslor oavsett hur upprörd du än blir. Se;smutskampanjen Den här typen av våldsverkare är extremt efterhängsen och hämndlysten och kan därför göra sig påmind även år efter det att relationen tagit slut. Se; Stalking

Se upp för män som visar dig allt för stor uppmärksamhet och som på ett allt för uppenbart sätt återspeglar dig, dina intressen och värderingar!


Du kanske undrar hur i all världen detta kunde hända dig. Orsakerna är givetvis många men de flesta som råkat illa ut säger att det finns en gemensam nämnare och den är att de inte kände till den här typen av våldsverkare.

Han ”jagade” mig; Han fick mig att känna mig åtråvärd. Vi verkade ha så mycket gemensamt och det kändes som om jag mött min ”själsfrände”. Han fick mig att tro att vi hade en framtid tillsammans.
Han ”slänger” dig åt sidan så fort han hittat någon annan ”själsfrände” eller så förblir han ständigt otrogen.

Min hjälte; Han ställde upp och stod vid min sida när jag behövde någon. Han hade faderliga egenskaper som fick mig att känna mig trygg. Han gav mig all uppmärksamhet, lyssnade på mina problem och verkade bry sig. Han var allt som jag kunde önska mig.
Din hjärtekrossare.

Jag kan ändra honom; Han låter meddela; "Tyck synd om mig", du tror att allt han behöver är lite ömhet och kärlek och sedan kommer allt att bli bra.
Går inte, slösa inte bort din tid med att försöka.

Han var så spännande att vara tillsammans med; Han är en riktig ”Bad Boy”. Han säger och gör saker som andra inte vågar. Han är så tuff och självsäker. Andra ser upp till, och lyder honom. Det är aldrig tråkigt när jag är tillsammans med honom, spänning ligger i luften hela tiden.
Han är osäker och saknar ”spärrar”.

En kvinna skrev,
”När vi först träffades så sa han; du bör nog akta dig för mig". Vi skattade, lite anade jag då att han verkligen menade det.”

Anonym

Om du har du råkat ut för den här typen av våldsverkare så vet med dig, att du är inte ensam. Bakom sig (om ni inte är allt för unga) har han ett spår av ödelagda liv. Eftersom ingen vill tro på att någon kan vara så elak mot någon annan så är det svårt för en kvinna att varna en annan för den här typen av man. Hon kommer bara att säga; "Inte han, han är ju så otroligt charmig och trevlig". Dessutom, på grund av sin manipulativa förmåga får han oftast sitt ex. att framstå som hämndlysten eller tokig för att sedan "spela", "tyck synd om mig". Det bästa sättet för en kvinna att undvika den här typen av våldsverkare är därför att försöka lära sig att känna igen ”varningssignalerna”, se Hur kan jag skydda mig själv. Kvinnor som har råkat ut för den här typen av våldsverkare säger också att alla bör ta tid på sig för att lära känna någon innan de ger sig in i en allvarlig relation eftersom detta gör det möjligt att bryta all kontakt på ett tidigt stadium. Oavsett om man känner till den här typen av våldsverkare och varningssignalerna så finns det ingen garanti för att man inte kan råka illa ut men, man är bättre "rustad" om man har lite kännedom om dessa medvetet elaka individer.

Känslomässiga och psykologiska skador

Känslomässig skada leder till symtom som;

1. Depression, spontana gråtattacker, förtvivlan och hopplöshet
2. Ängslan, oro
3. Panikattacker, panikångest
4. Rädsla
5. Tvångsmässigt och maniskt beteenden
6. Känsla av att ha förlorat kontrollen
7. Irritabilitet, ilska och förbittring
8. Känslomässigt bedövad
9. Tillbakadragandet från normala rutiner och relationer

Psykologiska skador visar sig som förändringar i tankemönster i motsats till känslor. Några symptom på psykisk skada omfattar;

1. Överdrivna skuldkänslor och att lägga skulden på sig själv.
2. Hopplöshet
3. Hjälplöshet
4. Minskad självkänsla
5. Minnesluckor
6. Svårigheter med att fatta beslut
7. Koncentrationssvårigheter
8. Känsla av att vara distraherad

Överdrivna skuldkänslor är en del av psykologiska skador. Skuld kommer från att inte kunna göra allt som en psykopaten kräver.

Ovan är en översättning från boken, Women Who Love Psychopaths, sidorna 88-89.

Bakom stängda dörrar
En pappa tvingar sin 13 årige son att vidofilma medan han psykiskt och fysiskt misshandlar sin fru.
Domen - 36 år bakom galler.

Behind Closed Doors, Abuse Caught on Tape "Father Forces Child to Videotape His Domestic Abuse on Wife."
Klicka Här
Se även; Klicka Här (Wednesday, August 1, 2007)

De Fredlösa
Klicka Här

"Så du har bestämt dig för att lämna, vad händer nu?"
Råd och tips från kvinnor som lämnat sin f.d. psykopat/narcissist.

Klicka Här
Behöver du någon att prata med om ditt beslut så Klicka Här

Depressioner, högt blodtryck och andra hälsoproblem bland äldre kvinnor (60+) som blir misshandlade
Klicka Här

Man borde ha en slags Checklista att gå igenom då man tar hand om misshandlade kvinnor där man tittar närmare på, t.ex. hjärnskador p.g.a. slag, nack skador p.g.a. stryptag mm.
Klicka Här

Han ger henne skulden och hon får ångest - våldsverkaren/sadisten njuter i fulla drag.

* * * * * * * * * * * * *

Slutligen, några rader skrivna av personer som troligtvis haft en relation till den här typen av våldsverkare och nedan en sång skriven och framförd av Kathy som, även hon, råkade illa ut.

Se upp för killen som vill ha en relation eller gifta sig allt för snabbt!

Se sanningen i vitögat - Den ende han älskar, är sig själv.

"– Jag har fått kvitto på att jag inte är rubbad. Jag har känt en sån skuld. Han gjorde mig till ett vrak. Nu vet jag att det som inträffat inte är mitt fel".
Skrivit av Stella,
http://www.aftonbladet.se/vss/karleksex/story/0,2789,705905,00.html

"Under 12 år var jag en misshandlad kvinna.....jag är inte stolt över detta.....men jag känner att jag behöver göra mig hörd...."
Wisdom for Women
Klicka Här

* * * * * * * * *
Följande sång är skriven och framförd av Kathy som blev misshandlad som barn. Hon har bearbetat sina upplevelser genom att "skriva av sig" och hon tycker att detta är något som alla borde göra som har blivit utsatta. Läs mer på; http://www.minibite.com/help/heal.htm och hur hon bröt den "onda cirkeln". Sången, Men don't Change, slutar dock på en positiv not, "Jag träffade nyss en ny man, än så länge är allt väl, Jag hoppas att han inte ändrar sig alls". Så, med tillåtelse av Kat;

Sätt på högtalarna och klicka på länken nedan!
Klicka Här

VIKTIGA SIDOR!

Dr. Liane J. Leedom är psykiatriker och mamma till ett s.k. riskbarn, d.v.s. hennes son har en genetisk risk för ADHD, missbruk och en antisocial personlighetsstörning. Om du har barn tillsammans med en individ som har en antisocial personlighetsstörning så var vänlig och klicka på nedan länk:
(Ett samarbete mellan evah.org och Dr. Leedom)

Länkar:

Senast inlagda länkar/latest entries, se längst ner/go to bottom of page!

Svenska

Klicka Här Sveriges Kvinnojourers Riksförbund

Klicka Här "Kvinnofridslinjen är en nationell stödtelefon för dig som utsatts för hot och våld. Du som är anhörig eller vän är också välkommen att ringa till oss. Vi har öppet dygnet runt och du ringer oss gratis oavsett var du bor. Ditt samtal syns inte på telefonräkningen."

Klicka Här När din partner slår dig Av; Susanna Calén, Stockholms Läns Landsting.

Klicka Här Misshandel mot kvinnor, Brå (Brottsförebyggande rådet)

Klicka Här Våld - Skydda dig mot våld, Mobbning, Familjevåld, Misshandel och Sexuellt våld Fungerar inte

Klicka Här Är du tillsammans med en psykopat Av; Agnes Pörge Publicerad: 2005-12-01

Klicka Här "En sida som kom till efter brytningen från en person med Antisocial personlighetsstörning. Det är inte förrän man kommer ur relationen, som man får insikt och kunskap om vad det handlade om. Ju mer jag fick kunskap, ju mer svar fick jag på alla min frågor". Mycket bra sida där man bl.a. finner en rad artiklar och länkar som kan vara till hjälp.

Klicka Här Osunda kärleksrelationer och boktips.

Klicka Här Män som dödar kvinnor ofta psykiskt störda, Apropå (Brottsförebyggande Rådets tidskrift) 5/2001

Klicka Här "Varningstecken hos psykopaten; Manipulerar och ljuger ALLTID". "Familjeliv är en webbplats för alla som är intresserade av familjelivet."

Klicka Här PSYKOPATEN Av; Svenne den 6 juli 2006 kl. 22:31, Livsljus. "Den farligaste sorten för vanliga människor är de som håller sig inom lagens gräns, smygande och sökande efter det lämpliga offret." Mycket läsvärt inlägg.

Klicka Här Våld är våld oavsett om det handlar om hetrosexuella eller homosexuella relationer, det handlar om makt och kontroll. För att öka kunskapen om våld bland lesbiska par så har RFSL (Riksförbundet för Sexuellt Likaberättigande och SKR (Sveriges Kvinnojourers Riksförbund) tagit fram en gemensam informations skrift för dessa par (2001).

Klicka Här Hur känner man igen en destruktiv parrelation som kan bli farlig? "Han vet exakt var han skall slå, hur hårt han kan sparka och han vet hur han kan driva fram situationer som ger honom möjlighet att utföra sitt dåd. Den verklige drivne misshandlaren slår aldrig eller sällan i ansiktet, han slår på kroppen där kvinnan kan dölja skadorna."

Klicka Här Dubbelt så många har skyddad ID Av; Anders Göransson, Metro, januari 24, 2008. januari 24, 2008. " Totalt i Sverige har drygt 11 000 personer skyddade personuppgifter."

Klicka Här Det är oacceptabelt Av; Ulrica Widsell, Metro, januari 24, 2008.

Engelska (Links in English)

Klicka Här Mycket informativ sida med otroligt mycket information och många fler länkar. Denna sida har växt under årens lopp och innehåller nu även saker så som våld mot barn och våld mot män eftersom alla kan drabbas av den här typen av våld. (På engelska) Sidan fanns tidigare på groups.msn vilken numera är stängd.

Klicka Här Att lämna våldsverkaren, råd och tips. Länk från ovan nämnda sida för den som vill avsluta relationen med våldsverkaren. Detta kan visa sig mycket farligt och sidan har många bra råd och tips hur man bäst tar sig ur ett sådant förhållande. (På engelska)

Klicka Här "Beware the sociopath. No heart, no conscience, no remorse" - "Se upp för sociopaten, inget hjärta, inget samvete, ingen ånger". Av; Donna Andersen. Donna har också utökat sin sida och den innehåller nu även ämnen så som; psykisk trakassering på arbetet och barn med en antisocial störning. Donna skickar också ut nyhetsbrev till de som vill.

Klicka Här Wisdom for Women.

Klicka Här "but he said he loved me..." "Men han sa att han älskade mig" - Varningssignaler som du bör vara uppmärksam på. (På engelska)

Klicka Här Relationship warning signs, Australisk hemsida, testa och se om du är psykiskt misshandlad.(På engelska)

Klicka Här For both: Spotting the Crazies För både män och kvinnor - Dr. Tracey ger råd på hur man kan uppmärksamma och undvika dessa våldsverkare. Här går det även att läsa fallet, The Nosebiter (På Engelska)

Klicka Här "Are you involved with a psychopath?" Stop The Madness", (Är du involverad med en psychopat ? Sätt stopp för vansinnet) Artikel skriven av; Michael Grayson Conner, Psy.D., Licensierad Psykolog , Klinisk, Medicinsk & Familje Psykologi (På engelska)

Klicka Här SERIAL BATTERERS, What turns boys into brutes? Om seriemisshandlare (På engelska)

Klicka Här Divorcing a narcissist or a psychopath Av; Sam Vaknin (Man bör vara uppmärksam på att Sam Vaknin säger sig själv vara en patologisk narcissist)

Klicka Här - An Honest Look at Deception, Love and Romance. Free Information About Lying, Infidelity, Love and Romance. Information om lögner, otrohet, svek och "konsten" att få lögner att framstå som sanna. Tips och råd för dem som misstänker att partnern är otrogen.

Klicka Här I Married a Psychopath Av; Simona Nielsen Om du har frågor om mental hälsa så kan du mejla Simona Nielsen, hennes E-post adress finner du på ovan sida. På denna hemsida kan du också söka efter andra artiklar skrivna gällande psykopati (psychopaths), narcissism eller t.ex. kvinno/män/barn misshandel (domestic violence)

Klicka Här Kathleen Krajco's sida om narcissism.

Klicka Här The RED FLAG List - Warning signs that He (or She) is BAD NEWS... Varningstecken på att han (eller hon) är "dåliga nyheter".

Klicka Här
Psychological Abuse - Increasing awareness, one person at a time. Information, råd och länkar för kvinnor som är misshandlade.

Klicka Här Domestic Violence Familjevåld.

Klicka Här "Our mission is to inform and educate the community about the issue of wife assault/woman abuse in order to decrease the incidence of physical, psychological, emotional and sexual violence against women and the effect that woman abuse has on children." Känslomässig misshandel. Här finns även en länk till homosexuella relationer - Abuse in Same-sex Relationships.(På engelska)

Klicka Här Symptoms of Emotional Abuse. "Many women assume that if they're not being physically abused by their partner, then they're not being abused.  That's not necessarily true.   You may be in a relationship which is draining something from you -- you might not have recognized that your partner has eroded your self-esteem and happiness." Bara för att man inte blir slagen så betyder det inte att man är misshandlad, misshandeln kan ligga på det känslomässiga planet också. * * * * *

Klicka Här Emotional Abuse. Känslomässig misshandel.

Klicka Här Traumatic Bonding with Corporate Psychopaths (Office Stockholm Syndrome) Av; Dr. Nikolai Bezroukov. Mycket bra och informativ artikel för alla som har drabbats av den här typen av våld, direkt eller indirekt. Mycket bra och informativ artikel för alla som har drabbats av den här typen av våld, direkt eller indirekt.

Klicka Här Premeditated Mind Controll * * *

Klicka Här Without Empathy Catherine's sida om sociopater.

Klicka Här When Your Child's Other Parent is a Monster Tips och råd för dig som har ett barn med en person som har någon typ av antisocial personlighetsstörning. "Låt inte din ilska stå i vägen för att skydda ditt barn." Många fler sidor av intresse på denna hemsida!

Klicka Här
Overlooked But Critical: Traumatic Brain Injury as a Consequence of Interpersonal Violence Av; Martha E. Banks Trauma, Violence & Abuse 2007 Vol. 8, No. 3, 290-298. När det gäller våld mot kvinnor så ser man oftast bara de yttre skadorna och mer eller mindre ignorerar de hjärnskador som kan ha uppstått av våldet mot huvudet.

Klicka Här Acute Injury Patterns of Intimate Partner Violence Victims Av; Daniel J. Sheridan och Katherine R. Nash, Johns Hopkins University School of Nursing Trauma, Violence, & Abuse, Vol. 8, No. 3, 281-289 (2007) I denna artikel så anser man att man borde, när det gäller våld mot kvinnor, göra en slags Checklista att gå igenom gällande den här typen av våld t.ex. hjärnskador p.g.a. slag, nack skador p.g.a. stryptag mm. * * *

Klicka Här Violence Against Women, U.S. Department of Health & Human Services.

Klicka Här Cherie Salinas "has been falsely imprisoned since June 13th, 2005, awaiting trial on trumped-up Child Abuse charges invented by her abusive ex-husband, in retaliation for leaving him after 25 years of brutal physical and psychological torment!" Bedöm själv, varför inte testa och se vem som ljuger? Why not test both parents for personality disorders to determine who is lying and who is not?

Klicka Här Relationship of Abuse History to Functional Gastrointestinal Disorders and Symptoms Av; Jane Leserman och Douglas A. Drossman, University of North Carolina at Chapel Hill. Trauma, Violence, & Abuse, Vol. 8, No. 3, 331-343 (2007) I denna artikel tittar man närmare på relationen mellan sexuell och fysisk misshandel och problem med mag-tarmkanalen.

Klicka Här Personal Awareness of Domestic Violence: Implications for Health Care Providers Av; Susan B. Sorenson, University of Pennsylvania och Catherine A. Taylor, University of California. Journal of the American Medical Women's Association, Volume 58, Issue 1, 2003, pages 4-9. Dokumentet går att ladda ner gratis som pdf.

http://pn.psychiatryonline.org/cgi/content/full/41/12/20?etoc Emotional Abuse Takes Toll on Elderly Women Av; Joan Arehart-Treichel. Depressioner, högt blodtryck och andra hälsoproblem bland äldre kvinnor (60+) som blir misshandlade.

Klicka Här Mental Closure After Your Relationship’s Conclusion Att avsluta en relation i vanliga fall kan vara svårt men det är oftasts ännu svårare om partnern har någon antisocial personlighetsstörning.

Klicka Här Leading by example Av; Jerry Thomas, bbc.co.uk, 2 March 2007. "We are determined to reach out to everyone and get rid of domestic and family violence. It's a strong message but that's our aim."

Klicka Här Welcome to the Dangerous Relationship Institute - A Relational Harm Reduction and Public Psychopathy Education Project

Klicka Här Who Is Most at Risk for Intimate Partner Violence? Av; Sarah Romans, Tonia Forte, Marsha M. Cohen, Janice Du Mont och Ilene Hyman. Journal of Interpersonal Violence, Vol. 22, No. 12, 1495-1514 (2007) Kanadensisk studie gällande familjevåld.Männen låg i topp beträffande fysiska, sexuella och finansiella övergrepp. Gällande psykiskt våld så fann man ingen märkbar skillnad mellan män och kvinnor.

Klicka Här MUM WINS SUPPORT FOR CENTRE, Evening Telegraph, Derbyshire, 07 January 2008.

Klicka Här Behind Closed Doors, Abuse Caught on Tape "Father Forces Child to Videotape His Domestic Abuse on Wife." Av; Kristin Pisarcik, abc primetime, July, 2007. "He had literally, physically and mentally beat me down to nothing. I thought I was not as good as a piece of dirt on his shoe." Se även ; http://predatorawareness.blogspot.com/ (Wednesday, August 1, 2007)

Klicka Här Health Needs Higher For Kids Of Abused Moms. Science Daily, Dec. 16, 2007. "Children whose mothers have a history of abuse by intimate partners have higher health care needs than children whose mothers have no history of abuse."

Klicka Här You are not crazy Du är inte tokig heter denna sida som handlar om verbal/psykisk misshandel.

Klicka Här Nationellt centrum för kunskap om mäns våld mot kvinnor "NCK är ett nationellt kunskapscentrum som arbetar med frågor om mäns våld mot kvinnor."
Klicka Här Nationellt centrum för kunskap om mäns våld mot kvinnor

Klicka Här DontDateHimGirl.com Ny hemsida (2008) för kvinnor där man bl.a.svarar på relationsfrågor mm.

Klicka Här A Longitudinal Study of Arrested Batterers, 1995-2005 Av; Andrew R. Klein och Terri Tobin, Violence Against Women, Vol. 14, No. 2, 136-157 (2008) "The research suggests that short-term cessation of domestic violence achieved after a variety of interventions may not indicate longer-term behavior change."

Klicka Här Does Judicial Monitoring Deter Domestic Violence Recidivism? Michael Rempel, Melissa Labriola och Melissa Labriola. Violence Against Women, Vol. 14, No. 2, 185-207 (2008) "The study found that judicial monitoring failed to reduce the re-arrest rate for any offense, for domestic violence, or for domestic violence with the same victim." Hjälper det att sätta en GPS fotboja på män som misshandlar? Enligt denna studie blev svaret, nej. Som vi redan vet, de med någon antisocial störning lär sig inte av sina misstag, än mindre bryr dem sig. En fotboja av det här slaget kan dock ge personen som fallit "offer" för detta våld ett försprång att ge sig av om våldsverkaren är på väg.

Klicka Här Sexual Victimization and Health-Risk Behaviors By; Christine A. Gidycz, Lindsay M. Orchowski, Carrie R. King, and Cindy L. Rich. Journal of Interpersonal Violence, Vol. 23, No. 6, 744-763 (June, 2008)

Klicka Här Measuring Sex Differences in Violence Victimization and Perpetration Within Date and Same-Sex Peer Relationships. By; Monica H. Swahn, Thomas R. Simon, Ileana Arias, and Robert M. Bossarte. Journal of Interpersonal Violence, Vol. 23, No. 8, 1120-1138, August, 2008.

Klicka Här Differences in Female and Male Victims and Perpetrators of Partner Violence With Respect to WEB Scores. By; Debra Houry, Karin V. Rhodes, Robin S. Kemball, Lorie Click, Catherine Cerulli, Louise Anne McNutt and Nadine J. Kaslow. Journal of Interpersonal Violence, Vol. 23, No. 8, 1041-1055. August, 2008.

Klicka Här Sex crimes - This page is not suitable for young children!

Klicka Här Drug rape - Date rape drugs with the street name of roofies

Senast inlagda länkar; ( 28 juni, 2009)

Klicka Här Tv-chefen halshögg (18 februari 2009)

Klicka Här Man slog hustrun när han fick kritik

Klicka Här 'He Thought a Baby Would Keep Me in His Life Forever': When Partner Abuse Isn't a Bruise But a Pregnant Belly. AlterNet, June 26, 2009. "Intimate partner violence doesn't always show up in police photos as swollen bruises. Instead, the evidence might be the victim's pregnant belly."

"Vad händer om hon går på en träff med honom? Förhöret fortsätter. Jag kommer att se på henne och känna empati. Avundsjuk? Knappast. Varför skulle jag vara avundsjuk på någon som är på väg mot helvetet? Jag har inte chans att förhindra det. Jag kommer att be en tyst bön för att hon skall hitta tillbaka."
June 12, 2007.
Klicka Här

Mer läsning;

Klicka Här Känslokyla är psykopatens signum Av; Anna Lagerblad Svenska Dagbladet, 31 mars 2004.
Mer läsning se; Svenska Länkar, Böcker (På Svenska) eller Books (På Engelska)

    "A Woman´s Voice International is a nonprofit human rights organization committed to defending the dignity of women worldwide."
Klicka Här


Hör gärna av dig om du vill lägga till en webbsida, länk, bidra med en berättelse eller ge råd. Den här sidan har skapats för dig som råkat illa ut, för att ge dig en röst. Känn dig varmt välkommen!

 

Upp (till toppen)

Innehållet på dessa sidor är skyddat under internationell copyright lag och får inte kopieras eller reproduceras i någon form utan skriftlig tillåtelse från; EVAH.org Materialet är enbart i informationssyfte och skall inte användas som medicinskt underlag. © Copyright evah.org 2003-2013