Hem

Psykopaten

Narcissisten

20 personlighetsdrag

Samlade karaktärsdrag

Anti-social personlighetsstörning

Borderline

Munchhausen / Munchhausen by proxy

På arbetsplatsen

I skolan

Kvinnomisshandel

Kvinnovåld mot män

Vilka faller offer?

Andra kränkande företeelser

Smutskampanjen

Forskning

Kan man bota dem?

Begå inte självmord

Behöver du någon att prata med?

Böcker

Fast i trotsåldern

Den troliga lögnen

Konsten att överleva

Hur kan jag skydda mig själv?

Kritiska misstag

Post Traumatisk Stress

Projicering

Stalking förföljd

Föräldrar med störning

Barn med störning

Vad säger lagen?

Vad skall vi göra med dem?

Humor

Tänkvärda tankar

Svenska länkar

Engelska länkar

The Paradoxical Commandments

Evenemang 2008 Events - 2008

Forum

Kontakta oss

 

 

Metoder för att stävja psykopaten

 

Psykopater är bl.a., kroniskt uttråkade varpå de hela tiden måste se till att det händer något och det, för att känna att de lever. (En låg vakenhetsgrad i hjärnbarken tros ligga bakom) På jakt efter spänning, brist på ångest, empati och bl.a., rädsla gör att de, förr eller senare, skapar problem var än de befinner sig. Kaos och förödelse följer så gott som alltid också i deras spår.

Psykopater finner vi överallt och eftersom de utgör en fara för vår hälsa och välbefinnande så har jag valt att snabböversätta nedan inlägg;

1) 9 Comebacks For Dealing With A Sociopath Här

"Psykopater har en tendens att vara charmiga, omtyckta, mycket manipulativa individer, men de har utomordentligt svårt med att bilda känslomässiga band till andra. De saknar empati och ånger för sina handlingar, och på grund av det, så ljuger de ofta, även om triviala saker.

Psykopater brukar vara egocebtriska och känner sig överlägsna andra. De vill stå i centrum, bli uppmärksammade och beundrade.

De kommer att orsaka drama där det inte finns något bara för att kunna stå och titta på 'fyrverkerierna'. De kommer att utnyttja andra människor bara för att roa sig eller för att främja sin egen agenda. Det bästa sättet att ta itu med dessa känslomässigt dränerande individer är att klippa av alla band eller ignorera dem. Men om du har en i ditt liv som du inte kan bli av med eftersom det är en förälder, ett barn, en medarbetare eller chef, så bör du veta hur du på ett effektivt sätt kan hantera dem med följande 9 comebacks.

1. "NEJ."
När en psykopat försöker manipulera dig till att göra något för dem, bara säga "Nej" Du behöver inte förklara eller motivera ditt svar; bara säga nej och gå därifrån.

2. "JAG MÅR BRA, TACK."
Psykopaten kommer att försöka finna dina svagheter för att på så sätt kunna utnyttja dina känslotillstånd för sina egna syften och kommer ofta att fråga dig om hur du mår eller säga saker så som, du ser orolig, upprörd eller trött ut. Så, om det inte handlar om en nära vän eller familjemedlem som du litar på som ställer frågan, så skall du inte ge personen en chans genom att öppna upp dig.

3. "JAG TROR INTE PÅ DIG"
Psykopaten kan komma till dig med skvaller om en vän, make eller medarbetare, men det finns en mycket stor chans att det som han/hon säger helt enkelt inte sant. De försöker manipulera dig och den andra personen till sin egen fördel.

4. "HEJ SÅG DU DET SENASTE AVSNITTET AV ____"
Försök att hålla alla dina samtal med psykopater till neutrala ämnen så som tv, nyheter, musik och sport. Låt dig inte dras in i att avslöja personlig information om dig själv eller din familj eller svårigheter som du har på jobbet eller där hemma. Psykopater livnär sig på drama, så 'föd' dem inte genom att ge dem någon information varpå de kommer att förlora intresset.

5. “JAG KÖPTE DEN/DET I EN SECOND-HAND BUTIK”
Psykopater använder sig av smicker och komplimanger för att ställa in sig hos dig. Desarmera deras oärlighet genom att förvandla deras komplimanger till något trivialt eller vardagligt.

6. "NEJ TACK, DET ÄR OK."
Psykopater kommer att försöka erbjuda dig saker eller göra saker för dig för att på så sätt, sätta dig i skuld till dem. Låt dem inte. Denna skuld till dem kommer de att använda mot dig för att på så sätt manipulera/ få dig att göra saker åt dem.

7. "JAG FICK DET JOBBET FÖR FLERA VECKOR SEDAN"
Om du har planer på att göra en förändring så som att skaffa ett nytt jobb, flytta till en annan bostad eller påbörja en ny relation, låt psykopaten först veta detta i efterhand. Det, eftersom psykopater kommer att försöka avråda dig från att förändra saker i syfte att behålla dig under deras kontroll. De kommer att försöka undergräva dina ansträngningar för att förbättra saker för dig själv eller distansera dig från dem därför skall du inte i förväg låta dem få reda på dina planer, bara först när du uppfyllt dem.

8. "KAN DU UPPREPA DET? TALA DIREKT IN I MIKROFONEN"
Psykopater kommer ofta att trakassera dig för att få sin vilja igenom. Att förringa dig, nedvärdera dig eller göra det svårt för dig, det är några sätt som de använder sig av för att känslomässigt köra dig i botten vilket gör det lättare för dem att manipulera dig. Om du öppet visar att du dokumenterar deras dåliga beteende, så kommer de troligen att leta efter någon annan att ge sig på.

9. "TYVÄRR SÅ ÄR JAG PANK."
Psykopater kommer att försöka utnyttja dig för dina pengar eller dina kontakter för att uppfylla sina egna önskningar för rikedom eller makt. Om du säger till dem att du varken har rikedom eller makt, som de kan utnyttja, så kommer de att förlora intresset.

2) 9 Comebacks For Dealing With a Manipulator Här

"Vi har delat med oss många artiklar som behandlar ämnet om hur man hanterar manipulativa individer och det eftersom vi vet om att de finns mitt ibland oss och att vi kan stöta på dem var som helst.

Manipulativa individer är lätta att upptäcka på grund av hur de får dig att må. När du är i samklang med dina känslor, så får du vanligtvis en magkänsla av att något inte står rätt till vilket gör att du blir uppmärksam på manipulatörens ord och handlingar.

Som du kan läsa om i en relaterad artikel så följer här några klassiska tecken på att du har att göra med en manipulativ individ:

* Manipulatörer sätter sina behov före dina

* Manipulatörer sätter sina känslor före dina

* Manipulatörer talar om för dig vad du behöver göra

* Manipulatörer älskar drama och känsloutbrott

* Manipulatorer vill att du skall tycka illa om dig själv

Nedan följer några konkreta svar på tal som du kan använda dig av nästa gång du känner dig manipulerad.

1. "JAG VILL ATT DU ___."

"Jag vill att du slutar förolämpa mig och talar till mig med vänlighet."

"Jag vill att du behåller ditt lugn när du talar med mig

"Jag vill att du tar hand om det där själv"

När du börja med att säga "Jag vill" till en manipulatör, så avvisar du med kraft deras metoder att försöka manipulera dig. Samtidigt så säger du också 'nej' till vad det nu är som manipulatören vill att du skall göra och ersätter det med vad det är för något som du vill ha istället.

2. "NEJ"
"Nej" är en kraftfull ord om du kan använda det ensamt. Problemet är att ett "nej" ofta följs av att du ger en anledning till varför. När du har med en manipulatör att göra så behöver du inte motivera ditt "nej".

3. VAD SOM ÄR BÄST FÖR MIG JUST NU ___. "
Detta är ett annat sätt att säga vilka behov du har och avvisa manipulatören. När man arbetar med en manipulatör, så är den bästa comebacken att fokusera på dina egna behov. Du avvisar manipulatörens behov och ersätter dem med dina egna behov.

4. "JAG AVVISAR DIN BEDÖMNING AV MITT KÄNSLOMÄSSIGA TILLSTÅND"
En manipulatör brukar alltid försöka tala om för dig vad du känner och hur du mår. Låt dem inte diktera dina känslor. Du har kontroll över din känslomässiga reaktion.

Hur den här taktiken används mot dig: Genom att berätta för dig om vad det är som du känner så får manipulatören sin vilja igenom vilket är att få dig att bli defensiv, svara med ilska, rädsla eller sorg. Du har alltid ett val att vara positiv, på gott humör och glad, även när du arbetar med en manipulativ individ."

Även av intresse;
Personality Predicts Cheating More Than Academic Struggles, Study Shows (Sep. 8, 2010) Här
Serious Abusers And Psychology’s Failure to Understand Them Här
This Charming Psychopath Här
Predators Among Us: The Psychopaths Här
The Nemesis of the Psychopath: Boredom (2014) Här
Intraspecies Predator: How A Psychopath Sees The World (Hare) Här
Low Resting Heart Rate Linked to Violent Crime (Sept 2015) Här

Avslutningsvis, låt dig inte bli lurad av individer så som "psykologen" Kevin Dutton, författaren till boken, The Wisdom of Psychopaths (2012) som tillsynes ville framhålla att det finns positiva egenskaper med att vara psykopat så som att kunna behålla sig lugn under press, brist på ånger och en hög självkänsla (allt kan härledas till en skadad hjärna). Att Dutton inte har en aning om vad han talar om är ganska så uppenbart. En brist på ånger och bl.a., rädsla är inga positiva egenskaper, varken för psykopaten själv eller de runt omkring honom/henne. Det här med att psykopaten besitter en "hög självkänsla", är också minst sagt löjesväckande. En person med en hög självkänsla har inget behov av att förminska andra. Psykopater däremot har ett kroniskt behov av att förminska andra för att på så sätt försöka höja sig själv / sin egen självkänsla.
Läs även vad Martha Stout har att säga om Dutton och hans bok;
Martha Stout demolishes Kevin Dutton's book on the 'wisdom' of psychopaths Här

Lägg därtill artiklar så som, Psykopatforskarens gruvliga upptäckt (Jan 21, 2016) Här
neurologicalcorrelates gjorde bl.a., ett mycket läsvärt inlägg om "Professor" Fallons bok,
Book Review: The Psychopath Inside
(Jan 29, 2014) Här

"Jag har inte stött på någon som på allvar kan hävda att psykopater inte är mentalt sjuka"
Thomas Mann
Morality, Psychopathy, and Responsibility: Can Psychopaths be Morally Responsible Agents?
Journal of Cognition and Neuroethics 2 (1): 17–34. Här

(Feb. 14, 2017)

 

Innehållet på dessa sidor är skyddat under internationell copyright lag och får inte kopieras eller reproduceras i någon form utan skriftlig tillåtelse från; EVAH.org Materialet är enbart i informationssyfte och skall inte användas som medicinskt underlag. Denna sida är politiskt och religiöst obunden. © 2003-2018